Ринопластика - тема 3

• 7 563
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Дали има някой, който наскоро се в оперирал в София? Да сподели детайли по случая, мнение за специалист. Аз съм от тийн с едно леко изкривяване на меките части на носа като се погледна фронтално (в анфас, не в профил), "хваща се" от фотоапаратите, но на живо се вижда доста слабо. Не ми е правило проблем, но с популяризирането и напредването на този вид операции се замислям дали да не пробвам да го оправя това. Кривото е само в меките части. Кожата ми е склонна към омазняване в тая част на лицето, ама и аз много я поддържам, та не позволявам да се замърсява - чувала съм, че е проблем това. Честно казано нямам време да планувам толкова голям ангажимент като ходене до Турция, та се чудех дали тук в България някой не би могъл да свърши работа. Или е мега зле положението отлъм лекари, болници, отношение и т. н.?

Здравейте,
ако проблемът е само във върха, принципно се прави "tip refinement", основно през "alar reduction", тоест намалят се хрущялите в тази зона чрез закрита ринопластика и процедурата е изключително кратка и с бързо възстановяване. Но като се има предвид, че да се докара хубав връх е най-трудната част от ринопластиката и че поне според мен "проблема" си го виждате само Вие, моят личен съвет е да не се занимавате с това.. Ако имате нужда и от септопластика поради крива носна преграда например евентуално може да си помислите да корегирате и това.
В БГ доктор, който да Ви свърши работа се съмнявам че има, поради масовият отлив на пациенти към Турция за съжаление БГ докторите вършат поне според мен доста ограничено количесто ринопластики, докато се правят все пак доста септопластики.
Лично аз като мъж си направих септо/ринопластиката при изключително консервативен УНГ хируг в Турция, който директно отказа на жена ми след това дори да обсъжда някакви корекции по върха на носа й с аргумента, при положение, че няма проблем с дишането и че корекцията е малка не си заслужава нито парите нито оперативната интервенция.

# 31
Djem2001, след като си решил все пак проучи добре докторите, отиди на няколко консултации, с турските доктори са онлайн дори няма да се налага да ходиш до там. Единственото, което бих те посъветвала е да споделиш на родителите си, те ще ти дадат най-добрия и искрен съвет. Не ги поставяй в ситуация пред свършен факт, надявам се ме разбираш. Много е важно да има някой до теб преди и след операцията. Помисли добре преди да вземеш окончателно решение.
Успех!

# 32
Скрит текст:
Срам не срам не съм очаквал че ще стигна до Бг мама но мисля че тук има най много хора със опит които биха ми помогнали да си намеря правилния доктор.Та решил съм се другата година да си оправя носа но много ме е страх да не го оплескат и да стане мама мия..Малко история на 23 съм и тази година ще тегля кредит за жилище и ще живея далеч от родителите ми.Винаги съм се дразнил че имам такъв нос а съм нямал финансовата възможност да го оправя,но се замислих така ли иначе ще тегля кредит за жилище защо да не изтегля 10000хил лева отгоре или 5000 евро и да си оправя носа.Толкова съм решил че ще дам за операцията само без транспорт нощуване храна и т.н. и просто не трябва да се стига до ревизия искам един път да стане защото вече при изтеглен кредит няма да е много добре да ходя до банката да ми отпуснат още..А и вече едва ли ще мога да спестявам нещо след като взема жилището половината от заплатата почти ще отива за вноска.Така че моля да препоръчате.Аз също ще си търся през това време естествено ще чета наляво на дясно но друго си е от първа ръка да прочетеш за някого.Ппц си харесвам носа НО когато се усмихна става ужасен както се вижда на снимките.Предплагам че едва ли ще може само това да оправят но затова и пускам темата.Ще съм благодарен много да споделите опит😊👍🏼
(Надявам се майка ми да не е във форума защото още не знаят какво съм намислил😁)Малко снимки и отпред как изглежда,със сигурност не е толкова зле фронтално но си е зле носа и цял живот не съм го харесвал.
Скрит текст:

Според мен си имаш етнически нос, така да го кажем. Връзва се с очите, устата и т.н., с цялата физиономия. Може да ти направят по-хубав нос, но ще личи, че имаш ринопластика, защото няма да се връзва с останалите ти черти. Разгледай турски хирурзи, какви резултати имат. Според мен всеки четвърти-пети мъж в Турция е с черти, подобни на твоите, включително и носа. Ако се решиш на ринопластика, внимавай да не ти го режат много и да ти смаляват носа, защото не ти е много голям и по-малък от това ще изглежда смешно.

Аз не бих взела кредит за ринопластика, тъй като знам за няколко случая, когато са взели и след това има нужда от ревизия, за което им трябва още по-голям кредит, а изплащат още първия.

# 33
Скрит текст:
Срам не срам не съм очаквал че ще стигна до Бг мама но мисля че тук има най много хора със опит които биха ми помогнали да си намеря правилния доктор.Та решил съм се другата година да си оправя носа но много ме е страх да не го оплескат и да стане мама мия..Малко история на 23 съм и тази година ще тегля кредит за жилище и ще живея далеч от родителите ми.Винаги съм се дразнил че имам такъв нос а съм нямал финансовата възможност да го оправя,но се замислих така ли иначе ще тегля кредит за жилище защо да не изтегля 10000хил лева отгоре или 5000 евро и да си оправя носа.Толкова съм решил че ще дам за операцията само без транспорт нощуване храна и т.н. и просто не трябва да се стига до ревизия искам един път да стане защото вече при изтеглен кредит няма да е много добре да ходя до банката да ми отпуснат още..А и вече едва ли ще мога да спестявам нещо след като взема жилището половината от заплатата почти ще отива за вноска.Така че моля да препоръчате.Аз също ще си търся през това време естествено ще чета наляво на дясно но друго си е от първа ръка да прочетеш за някого.Ппц си харесвам носа НО когато се усмихна става ужасен както се вижда на снимките.Предплагам че едва ли ще може само това да оправят но затова и пускам темата.Ще съм благодарен много да споделите опит😊👍🏼
(Надявам се майка ми да не е във форума защото още не знаят какво съм намислил😁)Малко снимки и отпред как изглежда,със сигурност не е толкова зле фронтално но си е зле носа и цял живот не съм го харесвал.
Скрит текст:

Според мен си имаш етнически нос, така да го кажем. Връзва се с очите, устата и т.н., с цялата физиономия. Може да ти направят по-хубав нос, но ще личи, че имаш ринопластика, защото няма да се връзва с останалите ти черти. Разгледай турски хирурзи, какви резултати имат. Според мен всеки четвърти-пети мъж в Турция е с черти, подобни на твоите, включително и носа. Ако се решиш на ринопластика, внимавай да не ти го режат много и да ти смаляват носа, защото не ти е много голям и по-малък от това ще изглежда смешно.

Аз не бих взела кредит за ринопластика, тъй като знам за няколко случая, когато са взели и след това има нужда от ревизия, за което им трябва още по-голям кредит, а изплащат още първия.
Ппц не ми е проблем като е в покой така да кажа но когато се усмихна се извива много и стърчи надолу това е главния проблем.Кредитс няма да е за ринопластиката ще си купувам апартамент и реших че това е единствената възможност да го оправя,така ли иначе ще изплащам 200хил
цял живот, да станат поне 210🤷🏼‍♂️

# 34
Djem2001  ами ако се наложи ревизия? Какво ще правиш, трябва да помислиш и за този вариант, разбира се дано не се налага. Но за ревизия ще ти трябват поне още 5000 евро. Обмисли много добре, не бързай.

# 35
  • в джунглата
Здравейте, искам да попитам запознатите дали си струва човек да направи само септопластика или направо да е риносептопластика? Става въпрос за възстановителния период ако е само септо , по леко ли е?
Имам изкривена носна преграда и постоянно стичане на задни секрети, уж казват че имало шанс да се отърва от този проблем със септоплстиката, но и носа е доста голям и крив. Не е за пренебрегване, но пък вече съм му свикнала. С една дума ако възстановяването, дискомфорта е същото, струва ли си човек да се престраши?
Чета за доста неуспешни септопластики, дали ако е с рино няма да е по лесно за хирурга и по сполучливо?

# 36

Ппц не ми е проблем като е в покой така да кажа но когато се усмихна се извива много и стърчи надолу това е главния проблем.Кредитс няма да е за ринопластиката ще си купувам апартамент и реших че това е единствената възможност да го оправя,така ли иначе ще изплащам 200хил

А ти проучил ли си дали можеш да вземеш повече? Обикновено сумата, която отпускат за ипотечен кредит не стига за 100% финансиране на жилище, има и разходи по прехвърляне и ремонти. По-вероятно е да ти се наложи да дофинансираш по някакъв начин ипотечния, дали със самоучастие, или с друг кредит. Носът ти въобще не е толкова зле

# 37
Джем, разгледах ти снимките и няколко неща от мъжка страна, понеже покрай моите две операции изчетох и изгледах доста за методите:
При теб външната ситуация е като цяло широк нос, с дебела кожа ако не се лъжа плюс падащ връх, когато се усмихнеш, тоест 1:1 с моята, може да се каже, че това са най -проблемните случаи при корекции.  Извинявай ако не съм прав за месестата кожа, но снимките които си сложил са с лошо качество. Въпросът е как е отвътре: имаш ли крива носна преграда, тоест проблеми с дишането, но имай предвид едно: при ринопластиката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се оправя и преградата ако е крива, като докторът трябва да има фокус върху дишането, не са малко случаите, когато хора с ринопластики не могат да дишат добре след това поради запушване/ изкривяване на преградата. Лично аз имах ужасно изкривена и спукана преграда, наследство от стара операция и травма, като месестите носове през годините предизвикават и хрущялът да омекне още повече отпред, тоест носът да стане още по-падащ/ безформен при усмивка.
Съветът ми е първо: консулатация с УНГ и ако ти каже, че е крива или си знаеш, че не дишаш и с двете ноздри - скенер на носа. Веднъж имайки тази информация, може да се види от какво точно се нуждаеш и каква е техниката на операцията. Почети из нета, има хубави видеа и в ютуб, но не се води от инстаграм: тази тъпотия със снимките от операционната маса или от свалянето на шината има много малко общо с реалността, особено при описаната от мен начална ситуация,  като свалиха моята преди 3 месеца носът ми беше надут и навирен нагоре, в момента е спаднал и равен и няма нищо общо със снимките от тогава.
Лично аз не смятам, че имаш огромен проблем и ако нямаш крива носна преграда не си заслужава да си товариш бюджета с тези пари. Не искам да те разочаровам, но те може да не са достатъчни, отново казвам този тип носове са едни от най-трудните за корекция.
Направи си прегледа при УНГ и сподели резултата и има доста хора тук, които ще могат да ти отговорят. Ако нямаш крива преграда и септума (стената) е добра си добър кандидат за така наречената push down техника комбинирана с редукция на аларните хрущяли и графт под върха на носа, която се прави много често като затворена ринопластика, от която възстановяването е доста бързо. Ако обаче е доста крива и преградата е слаба, ще се наложи евентуално отворена септо/ринопластика със съответното подуване на върха на носа и истински резултати след 6-12 месеца.
поздрави

# 38
Не съм сигурна, но това “дърпане” на върха надолу при усмихване не може ли да се коригира с ботокс евентуално? Thinking

# 39

А ти проучил ли си дали можеш да вземеш повече? Обикновено сумата, която отпускат за ипотечен кредит не стига за 100% финансиране на жилище, има и разходи по прехвърляне и ремонти. По-вероятно е да ти се наложи да дофинансираш по някакъв начин ипотечния, дали със самоучастие, или с друг кредит. Носът ти въобще не е толкова зле
Няма да се тегли ипотечен.Ще тегля нормален

# 40
Така, отдалечаваме се от темата, не знам какво имаш предвид под нормален кредит, но то няма много варианти за кредит - или потребителски, или ипотечен. Останалите видове - стокови, инвестиционни и пр. са неприложими. Потребителски кредит в размер на 200К (да не говорим за повече) абсурд някой да ти даде, а тези кредити са максимум за 10-годишен срок. Струва ми се, че въобще не си проучил нещата и може да останеш много изненадан, като тръгнеш по банките да кандидатстваш за кредит. Така че приемаме, че няма да си правиш ринопластика.

# 41
Така, отдалечаваме се от темата, не знам какво имаш предвид под нормален кредит, но то няма много варианти за кредит - или потребителски, или ипотечен. Останалите видове - стокови, инвестиционни и пр. са неприложими. Потребителски кредит в размер на 200К (да не говорим за повече) абсурд някой да ти даде, а тези кредити са максимум за 10-годишен срок. Струва ми се, че въобще не си проучил нещата и може да останеш много изненадан, като тръгнеш по банките да кандидатстваш за кредит. Така че приемаме, че няма да си правиш ринопластика.
Да потребителски ще тегля.Е как пък разбра че няма да ме одобрят като вече съм говорил с ДСК служителите и ще ме одобрят даже за 220 защото съм на прилична работа с прилични доходи и съм чист от всякъде🤷🏼‍♂️ Как и разбра че няма да си правя какво очакваш седмица след като съм пуснал поста да хвърча за Турция ли ?

# 42
Объркал си се, най-вероятно ипотечен/жилищен кредит с гаранция жилището ти предлагат:
https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D0%B4%D0%B8%D1%82

# 43
Носът на момчето е супер, аз не бих пипала.

# 44
Дали има някой, който наскоро се в оперирал в София? Да сподели детайли по случая, мнение за специалист. Аз съм от тийн с едно леко изкривяване на меките части на носа като се погледна фронтално (в анфас, не в профил), "хваща се" от фотоапаратите, но на живо се вижда доста слабо. Не ми е правило проблем, но с популяризирането и напредването на този вид операции се замислям дали да не пробвам да го оправя това. Кривото е само в меките части. Кожата ми е склонна към омазняване в тая част на лицето, ама и аз много я поддържам, та не позволявам да се замърсява - чувала съм, че е проблем това. Честно казано нямам време да планувам толкова голям ангажимент като ходене до Турция, та се чудех дали тук в България някой не би могъл да свърши работа. Или е мега зле положението отлъм лекари, болници, отношение и т. н.?

Здравейте,
ако проблемът е само във върха, принципно се прави "tip refinement", основно през "alar reduction", тоест намалят се хрущялите в тази зона чрез закрита ринопластика и процедурата е изключително кратка и с бързо възстановяване. Но като се има предвид, че да се докара хубав връх е най-трудната част от ринопластиката и че поне според мен "проблема" си го виждате само Вие, моят личен съвет е да не се занимавате с това.. Ако имате нужда и от септопластика поради крива носна преграда например евентуално може да си помислите да корегирате и това.
В БГ доктор, който да Ви свърши работа се съмнявам че има, поради масовият отлив на пациенти към Турция за съжаление БГ докторите вършат поне според мен доста ограничено количесто ринопластики, докато се правят все пак доста септопластики.
Лично аз като мъж си направих септо/ринопластиката при изключително консервативен УНГ хируг в Турция, който директно отказа на жена ми след това дори да обсъжда някакви корекции по върха на носа й с аргумента, при положение, че няма проблем с дишането и че корекцията е малка не си заслужава нито парите нито оперативната интервенция.

Georgi VV,
Проблемът няма как да се "види" от 2 снимки из галерията ми, избрани на случаен принцип, които са далеч от идеята да документират проблем, идеята на поста ми е по—скоро за обмен на информация за лекари в България от хора, които са се подлагали на операция конкретно тук. Сам казахте, че сте се оперирал в Турция при консервативен лекар - доста е от значение кой ще те оперира и до колко има желание да съдейства по даден проблем. От написаното става ясно, че не всички хирурзи мислят еднакво, един може да види проблем, друг не, строго индивидуално е. В този ред на мисли в Белгия например масово се прави ортогнатна хирургия при втори дентален клас и преразвитие на горна челюст (аз съм с такава захапка), и проблемите с неправилната оклузия се решават до живот. Могат да се разгледат такива казуси в платформата pocketdentistry. В България ти казват, че ти няма нищо и те пращат да си ходиш, или да си слагаш филъри, като последното няма въобще да го коментирам колко е несериозно. Колкото и да е добър даден хирург и колкото и сложни операции да е правил в кариерата си, за съжаление това не е обвързано с желанието му да съдейства на конкретен пациент/проблем. Въпреки, че съм с доказана луксация на ТМС, като съм ходила при най—видния ни ЛЧ хирург Джоров си личеше, че човекът просто не иска да се занимава. Това обаче далече не означава, че проблемът не може да бъде адресира хирургически, а че просто, че той не е човекът, който да го реши. Без значение изследвания, диагноза, документация, той просто каза "няма да си отваряте устата повече от два пръста, за да пазите ставата", и толкова. Веднага попитах, ама докторе, аз се занимавам с пеене, пея с класическа постановка, налага се устата да се отваря доста повече, виждам, че такива случаи успешно се решават с такъв тип операция, долната челюст се намества, цитирам медицинска информация, бихте ли могли да разкажете повече за това", при което отговорът беше "ами спирате с пеенето".
Излишно беше да му обяснявам, че няма да спра с пеенето и че тези препоръки са трудни за спазване, защото просто ми стана ясно, че човекът въобще няма желание да се занимава. Може да е навъртял години, може просто да не му е до това. Факторите явно са комплексни, което се потвърждава и с вашия пример за операцията на жена ви. Може би просто не е попаднала при точния човек, който да адресира проблема правилно. Ще е хубаво ако някой има впечатления от български лекари да сподели, за да може да се направи сравнение. Явно масово се навиват на "едри" проблеми и не им се занимава с дребни, а би било логично да е обратното, понеже второто би било по—лесно постижимо и с по—предвидим резултат, но очевидно не е така.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 22:00 от emkaemka1

Общи условия

Активация на акаунт