Отбягване на контакт - харесване или НЕхаресване

• 1 933
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Не желае да ти съдейства служебно, има такиеа хора, които спъват другите. Ако те харесваше, дори и да е срамежлив щеше да ти помага. Той дори не върши минималното, което е задължен служебно, доколкото разбирам, така че го попитай направо има ли проблем да работи с тебе и в зависимост от отговора, който ще полушиш -сигурно ще отрече и ще каже, че си въобразяваш - и най-вече ако продължава да ти спъва работата, ще трябва да се обърнеш към прекия ви ръководител.
Да се надяваме, че той няма да иска да се стигне дотам и ще спре да те саботира.

# 16
Няма нужда да се терзаете какви са причините. Не сте там да се харесвате или да не се харесвате, а да вършите работа. Като имате нужда да говорите с него по служебни въпроси, отивате и говорите. Ако се прави на разсеян, директно го питате има ли някакъв проблем. Като каже не, повтаряте въпроса си. Ако не става, пишете имейл, любезно напомнене и ескалация до началник, ако се наложи. За колеги, с които сте в добри отношения, ако не се случи нищо след любезното напомняне, отивате, с най-подкупната си усмивка сядате до тях и не ставате, докато не съдействат.

# 17
Е, аз пък когато харесвам някого, го избягвам от зор да не си проличи. Има и такива шашави.

# 18
  • София
Аз разбрах, че не се надява на нещо повече, нито си въобразява. Явно просто отчита това като едно възможно обяснение на поведението му.
Минала е детската градина, мисля.

# 19
Е, аз пък когато харесвам някого, го избягвам от зор да не си проличи. Има и такива шашави.

Е това е причината, заради която си го помислих. Имайки предвид, че сме работна обстановка и не е редно да имаш лични с работни отношения, затова изказах мнение дали пък не е от симпатии. Но вижте, че другите тотално отхвърлиха този вариант.

Ms.Gorgeous - не е нужно да се обиждаме на детска или недетска градина. Попитах като човек, защото не винаги човешките взаимоотношения вървят гладко като по вода. Разбрах повечето мнения, ще говоря директно с когото трябва!

# 20
Ако все пак Вие го харесвате, отивате да говорите по работа и като успеете да получите отговор, му казвате: “Хайде да те водя за кафе/да пушим” и пр.  И то ще си проличи, ако Ви харесва. Не се чудете, разберете!

# 21
Колко хора работят там, и колко са жените? А Вие от кога работите там? Да не би да вижда, че сте примерно по-добра от него, или от останалите. Възможно е да вижда, че имате добър потенциал, и заради това да не иска да Ви помага в работата. Един вид да не изпреварите някой като постижения.

# 22
Женкар, който флиртува с всички няма да излиза от стаята когато остане насаме с момиче, което харесва.

# 23
Здравейте, бих искала да чуя какво мислите по следната тема: ако колега говори с всички момичета в офиса, явно и недискретно се закача с тях, но само от вас бяга - тоест когато го попитате нещо видимо избягва да говори, напуска помещението ако сте само двамата, държи се прекалено сериозно, това какво значи? Със сигурност е едно от двете, но не намирам причина да не ме харесва, при положение, че сме колеги и често имам нужда от съдействие от негова страна, за да си върша работата, а това поведение за мен е спънка. Чудих се дали пък не е обратното - да изпитва симпатии към мен и да се притеснява?!
Мабожегосподимой! Ако мъж колега не се лигави с мен, не ми прави някакви закачки и се държи делово и професионално ще се възрадвам премного. При всички положения поведението му към останалите е обидно. Вероятно те смята за сериозна и се държи сериозно с теб. Ако те харесваше щеше да разбереш. Що се напъвате да си вадите ония работи там, където си вадите хляба?

# 24
Последно тоз индивид говори ли с теб по работа не разбрах.

# 25
Здравейте, бих искала да чуя какво мислите по следната тема: ако колега говори с всички момичета в офиса, явно и недискретно се закача с тях, но само от вас бяга - тоест когато го попитате нещо видимо избягва да говори, напуска помещението ако сте само двамата, държи се прекалено сериозно, това какво значи? Със сигурност е едно от двете, но не намирам причина да не ме харесва, при положение, че сме колеги и често имам нужда от съдействие от негова страна, за да си върша работата, а това поведение за мен е спънка. Чудих се дали пък не е обратното - да изпитва симпатии към мен и да се притеснява?!
Мабожегосподимой! Ако мъж колега не се лигави с мен, не ми прави някакви закачки и се държи делово и професионално ще се възрадвам премного. При всички положения поведението му към останалите е обидно. Вероятно те смята за сериозна и се държи сериозно с теб. Ако те харесваше щеше да разбереш. Що се напъвате да си вадите ония работи там, където си вадите хляба?

Аз НЕ желая да ме харесва. Нямам симпатии към него. Имайки предвид, че не съм го обидила с нищо, търсих причина в поведението му. Да, сериозна съм и не обичам лигавщини. Работата ми е свързана с това, че трябва да знам с всяко едно нещо какво се случва. И с всеки друг човек се разбирам перфектно. Освен с него! Simple Smile

Елора - ами по работа не особено. Наскоро ми помогна за лична услуга, видимо се притесни и тотално промени поведението си, когато го помолих (за 3 минути работа беше и нямаше в този момент друг мъж в офиса, ако ще ме нападате).

# 26
Не те харесва, но понеже е коцкар, мисли, че ти го търсиш да му се слагаш. Хем е кретен, хем яко му липсва професионализъм. Игнорирай го, доколкото можеш.

# 27
Не те харесва, но понеже е коцкар, мисли, че ти го търсиш да му се слагаш. Хем е кретен, хем яко му липсва професионализъм. Игнорирай го, доколкото можеш.

Мисля, че това е най-точното предположение Simple Smile Благодаря!

# 28
Ама и ти си образ - той те отсвирва отвсякъде, чак работата ти спъва от мълчание, сериозност и отбягване, ти искаш лична услуга от него Joy

# 29

Елора - ами по работа не особено. Наскоро ми помогна за лична услуга, видимо се притесни и тотално промени поведението си, когато го помолих (за 3 минути работа беше и нямаше в този момент друг мъж в офиса, ако ще ме нападате).

Нещо не се изразяваш както трябва.
Да или не.
Сега дали е с недомлъвки, не е важно.
Получаваш ли относно работата си съдействие.
За каква лична работа става въпрос и как точно е сменил поведението си.

И друго. В тоя живот няма как всички да те харесват.
Ако един такъв на мен ми прави такива фасони и не комуникира с мен по-работа, лошо му се пише.

Общи условия

Активация на акаунт