Какво ще купя отново - 10

• 90 089
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
За много натрупан котлен камък, ръжда и много мръсотия.

# 136
Кислол е май. Използвам го за тоалетната, когато съм я пропускам достатъчно дълго време. Изсипвам, изчаквам 10тина минути и тук таме потърквам с четката. Силен препарат е.

# 137
  • Пловдив
Изсипвам кислола в тоалетната като държа шишето плътно под ръба  и минавам цялата по този начин. След 10-15 минути /докато свърша нещо друго, не засичам точно време/, минавам с четката, сменям ароматното блокче и пускам водата.
С тежък летлив аромат е, и ако не понасяш е хубаво да си сложиш маска. Ако ще търкаш с гъбичка, не с четка ползвай ръкавици.

# 138
  • оттам, откъдето започва България
Кислол не бих ползвала или ако ползвам, трябва да е много належащо и като краен вариант за почистване еднократно.
Доколкото знам, той почиства, но и разяжда гланца на тоалетната чиния или каквато повърхност в банята се чисти. Това води до по-лесно замърсяване в бъдеще и в един момент тоалетната чиния ще се почиства трудно, защото няма да има гланц, а лесно ще се замърсява.
Скрит текст:
Май не го обясних достатъчно ясно. Thinking

# 139
Ясно е.

# 140
  • Sofia
Много разяжда,внимавайте.
Преди години изчезна гланца по  батерията на мивката и сифона в банята.Също и фугите по плочките на терасата.

# 141
Съвсем ясно си се изразила, това и в други теми все сме го коментирали и току се намира някой да "открие" кислола като почистващо средство Simple Smile

# 142
  • Пловдив
От над десетилетия чистя самата тоалетна с него.
Батерии и подобно ясно че разяжда. Котлен камък от параван почиствам с препарат със солна киселена, той също разяжда метал и фуги.
Белината я ползвам за мивката и плочките.
Смесители/душ почиствам с на ДМ техния си препарат за котлен камък.
Сега ще подменяме батерии и т.н. с цвят "бронз" и не знам дали трябва по специален препарат да ползвам, ако някой има подобни нека сподели с какво ги почиства

# 143
Много зависи с какво качество е покритието - някое може да издържи на почти всеки препарат, друго да падне от нищото, но бих посъветвала да ползваш възможно най-щадящ на първо време и задължително без абразив, то няма и какво толкова да им се замърсява, че да ползваш тежка артилерия. 

# 144
Някой би ли ми припомнил млечните на Алфатар за тази или за другата тема бяха?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:39 от Ze-ze

# 145
  • Варна
 За мен  са ОК.

# 146
Да не би да имате впредвид Алфатар? :О

# 147
  • Варна
Алфатар според мен за тази тема, ние ги харесваме.

# 148
Този използвам аз:

Батерии и подобно ясно че разяжда. Котлен камък от параван почиствам с препарат със солна киселена, той също разяжда метал и фуги.
Сега ще подменяме батерии и т.н. с цвят "бронз" и не знам дали трябва по специален препарат да ползвам, ако някой има подобни нека сподели с какво ги почиства

# 149
Този използвам аз:

Този препарат е много добър и за почистване на сребро и посребрени неща - прибори, орнаменти, декорации. Икономичен е и не е много скъп. Ползвам го от години, последно го купих от магазин за паралелен внос.

Общи условия

Активация на акаунт