Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 893
  • 268
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Един от любимите ми парфюми, който отдавна не се предлага, или поне аз не намирам.

# 76
Sysly, то и аз си завиждам. Не можех да повярвам, дори, когато го държах в ръце. Споделям профила на жената, от която го купих. Има доста ценни стари аромати, може да си харесате нещо. Читава е като търговец.

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/verkaeuferprofil/25155077

# 77
  • Враца
Аз пък, изобщо не си го спомням.
А повечето аромати от онова време, само като ги видя и ароматът ми изплува в главата.

Да му се радваш Пипи! Heart

# 78
Честито, Пипи!
От форума разбрах за този парфюм, нито съм го срещала, нито помирисвала, но като на всички тук ми е много любопитен. Така и не разбрах на какво точно мирише. Blush
Да си го ползваш със здраве!

# 79
Ухае на здравец. Свежо, мокро и хладно, примесено с аромат на цветя. Като лехичка със здравец в близост до цъфнали храсти след кратък пролетен дъжд, отново огрята от топлото слънце. Heart Eyes Това е спомена ми.
Пипи да разкаже по-подробно, ама искаме цветно, Пипи! Wink

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:53 от Sysly

# 80
  • Пловдив
Боже! Джулия! Не вярвах, че някога отново ще го видя този парфюм на реална снимка. Прекрасно. 🥰

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 19:10 от dazel

# 81
  • оттам, откъдето започва България
С L'Eau de Chloe Chloé се сдобих от Старкорп, благодарение на сигнала на една съфорумка. Пазя го като очите си.
Мили съфорумки, от 2 седмици съм притежател на Джулия. Чудех се да споделям ли в темата, защото знам колко от вас мечтаят за него.

Скрит текст:

Мисля, че е съхраняван неправилно, защото началото е добро, но се развива зле. Накрая остава аромат, който е точно Джулия, която помня. И е зверски траен.

Sparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Със здраве си го ползвай! Heartpulse
Много бих искала поне да го подуша, ароматът на този парфюм ми беше любим!
За трайността му въобще не се и съмнявам. Simple Smile

# 82
Ухае на здравец. Свежо, мокро и хладно, примесено с аромат на цветя. Като лехичка със здравец в близост до цъфнали храсти след кратък пролетен дъжд, отново огрята от топлото слънце. Heart Eyes Това е спомена ми.

Много съм дървена в описанията, Sysly. Хич ме няма. Но нали знаеш - всеки има собствени възприятия, поносимости, любими съставки. Твърде възможно е  и да не  допадне на някой. Предполагам, за повечето от нас това е любим аромат, защото го свързваме с младостта си и хубавите спомени от онова време. А и това, че отдавна не се намира също.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 20:26 от Pippi_

# 83

Много съм дървена в описанията, Sysly. Хич ме няма. Но нали знаеш - всеки има собствени възприятия, поносимости, любими съставки. Твърде възможно е  и да не  допадне на някой. Предполагам, за повечето от нас това е любим аромат, защото го свързваме с младостта си и хубавите спомени от онова време. А и това, че отдавна не се намира също.
Напръскай се с него когато си сама. Затвори очи и се отдай на аромата. Той сам ще ти нарисува картина, ще събуди емоции, асоциации и усещания. Може и да не ти харесва, но пак ще ти говори на неговият си език и ще ти разказва история, ти само го слушай и после ще ни преразкажеш. Wink

Боже, от кога не съм писала за парфюми, не знаех, че толкова ми е липсвало. Relaxed На мен парфюмите ми говорят и ми рисуват картини, ама на мен и една манджа може да ми проговори, та май си е диагноза. Grinning

# 84
На мен парфюмите ми говорят и ми рисуват картини, ама на мен и една манджа може да ми проговори, та май си е диагноза. Grinning
Парфюмът е изкуство и умението да улавяш посланието му е изключителен талант. ❤

# 85
Парфюмът за мен е лично и интимно изживяване. Съответства на настроението и нагласата ми. Затова имам повече от един. Всеки ден, в зависимост от това, което ми е отвътре, посягам към бутилката, която се припокрива с него. А посланията всеки сам си ги открива и всичко е много относително, когато говорим за аромати. Няма константи.

# 86
  • София
С L'Eau de Chloe Chloé се сдобих от Старкорп, благодарение на сигнала на една съфорумка. Пазя го като очите си.
Мили съфорумки, от 2 седмици съм притежател на Джулия. Чудех се да споделям ли в темата, защото знам колко от вас мечтаят за него.

Скрит текст:

Мисля, че е съхраняван неправилно, защото началото е добро, но се развива зле. Накрая остава аромат, който е точно Джулия, която помня. И е зверски траен.

Благородно завиждам! Sparkling Heart

# 87
  • Виена
Скин Трусарди пазя едни 10 мл и само си ги душа, потледната бутилка я открих в едно магазинче с много стари порфюми в Пазарджик преди 16 години. Не знам има ли го магазинчето още. А Зеленото Клое от 2012 ми попадна много случайно след като също кътах 10 мл. Една колежка преди три-четири месеца донесе в офиса десетина парфюма,били подаръци от бившият й, не ги искала вкъщи. И единият беше съвсем пълен зеленичък Клое. Веднага го прибрах Simple Smile

# 88
  • София
Този Скин на Трусарди на мен също ми беше много любим. Запалих тогава и една колежка, с която сме вече приятелки повече от 20 години. Спрягахме парфюма преди може би 2 години и тя донесе едно шише с останали на дъното 3 мл и понеже бях забравила как мирише направо пощурях от радост. Красота, красота в жълто шишенце, един такъв богат и многолик парфюм, сега вече няма такива - все са някакви еднотипни с водеща нотка.
Понякога си казвам защо при изпръскани 5-6 бутилки от даден парфюм не съм си оставила поне едно дъно, ей така за припомняне. После пък си казвам, че няма къде да ги съхранявам.

# 89
Аз пък с много търпение и любопитство разгледах колекцията на дамата от Австрия. И с малко носталгия, но без съжаление.
Парфюмите от младостта не ми носят същите емоции.

Общи условия

Активация на акаунт