Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 29 502
  • 518
  •   1
Отговори
# 285
И аз много харесвах Палома Пикасо. Беше доста популярен. Наскоро го видях, беше направо без пари и си взех 30 мл. Сега ми се вижда малко остър. Любими парфюми от този род ми бяха Parfume de Peau на Монтана и Eau de soir на Сисли.

# 286
  • някъде под слънцето...
Интересно, не помня Палома Пикасо да е бил популярен за последните 25 години.Поне не и тук.Беше скъп, но не и популярен.Още преди да бъде лансиран ,  Палома Пикассо е била предупредена ,че този парфюм никога  няма да стане хит, защотонима мниго своенравен характер.Тя е държла да  се лансира във формулата, която тя харесва, спиайки пе оарфюма интерпретира самата нея, като излъчване.Все пак дядо инпо майчина линия е бил  създател на парфюми и тя не ше да е била съвсем боса по темата..В момента  марката е  под шапката на Лореал и доколкото знам също е на ликвидиране на наличностите.
През годините, в които беше мой парфюмен подпис съм попадала на различни партиди , които се различаваха в някои ноти.Имаше и добре доловима разлика между изцяло черния флакон и другия с прозрачна "сърцевина.".ЕДТ е мниго по мек вариант., Сега видях в един сайт, че са стигнали до 30 веро за стотица.
Чистия парфюм е  дълбок и кадифен, като повечето чисти парфюми  е по тих и стои по близо до кожата.Но... моята най голяма любов е кръглият флакон
Харесвам и другия и  парфюм,  Тентасион, но за мен  е несравним с Мон Парфен
Интересен ми е и пафюма на Марина Пикасо, дъшеря на полубрата на Плома.
За съжаление Синята шапка , поне за   мдн не е на висотата на парфюмите на Палома.С изключение на Минотавъра, който  ми  е доста сходен с друг.

..

# 287
Поне мислех, че е популярен. Бяхме с мм да си купуваме коледни подаръци. Отидохме в доста популярен магаьин и там ми го препоръчаха. Не е да съм го избрала сама между други. Най-много да съм казала, че не обичам парфюми, които миришат на цветя, особено по-наивните. След това на едно ревю се раьминахме с популярна манекенка, тя веднага каза, че мириша на Палома Пикасо, явно му беше почитателка. Аз го помня от рекламите в сп. Бурда, още хабер нямахме, че ще дойде и в Бг. Та, поне за мен, беше доста известен, още преди да го имам.
Голяма греда получих наскоро. От носталгия си поръчах Лагуна на Салвадор Дали. Помня я от едно време като много свеж летен парфюм, макар и слабичък. Сегашният ми е с една леко катранена нотка, заради която не харесвам повечето арабели.

# 288
  • някъде под слънцето...
Възможно е, .Вероятно визираме различни врвмеви периоди. До края на 90 те не съм  виждала  Палома Пикасо да се предлага във физически магазинВярно Пловдив си е малко градче , не ,че София е бил особено голям,  имаше само един Прити Шоп на главната.В Бонжура , продаваха Ив Роше,.За популярени бих казала, че  за 90те бяха Джулия ,  Флам, Кобако Евазион, Клен Дьой., Кобра, BIC,  Малко по късно Амариж, ....Във Валентина понякога пускаха Нина Ричи но рядко и само с връзки..
Корекомите доколкотонпомня ги затвориха началото на 90те, и съответно , те отпаднаха като алтернатива.

Помня че Мария Петрова имаше парфюм, ако не греша и Стефка Костадинова.От Шоубизнеса певицата Кали и Слави Триифонов.Неговата реклама се въръеше по телевизията "Усещам че сме от една порода"..
Сестра ми купуваше  редовно Burda, но там  съм запомнила Изабела Роселини, рекламираше Lamcome ,  вероярно е бил Трезор.Може и да е имало Палома, .Помня   , рекламираха и   един парфюм, с  лого лебеди, който за мое учудване при пристигането ми видях да се  подаряват  към списание.Взех си списанието заради него, определвно не ми допадна.

.....
Между другото много харесвах Манифесто  на Изабела Роселини, макар, че се продаваше в дригериите.

Голямо беше учудването ми, когато видях, че тук Маруся на Слава Зайцев  е изложена до Шанел и Диор в парфюмериите, като съответно е на сходна цена.Имах позната ,  която я обожаваше .Сравнително бързо , само след няколко години я преместиха  при дрогерията и близо 20 години я "чистят" , но все още не не са успели да продадат наличностите.

.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 21:01 от sl

# 289
Според мен получих Паломата някъде през 93-4 година, магазинът беше Скандал, на Графа, мисля, че още съществува.
Този парфюм с лебеда, който рекламираха в Бурда е на Глория Вандербилд, ужасен е. Имах някаква мостра и оттам се ориентирах за него и се спасих от покупка. Отдавна гледам Марусята, но някак не се решавам да купя руски парфюм, макар и да е на Слава Зайцев. Според майка ми руските парфюми бяха най-ужасното нещо в света на миризмите. По времето на соца ги имаше много, но така и не съм подушвала нещо читаво.

# 290
  • някъде под слънцето...
Маруся е труден парфюм.Все още имат наличности, цената е 7 евро.
Харесвам винтиж, но него не.Странното е, че на тази моя позната стоеше много красиво...
Точно , Глория Вандербилд   заради рекламите в Бурда си бях изградила очакване за фееричен парфюм, но така го изхвърлих.

# 291
А имате ли впечатления от сегашния Dior - Dolce Vita?
За него ясно помня преди 20-ина години., че беше пищен, мощен дървесен ориенталец с апетитна ванилия.
Както и Dune - амбров и малко твърде гъсто сладък за моя вкус тогава...
Надявам се на тази внушителна цена за 100 мл (няма по-малки разфасовки по сайтовете, за жалост) да си струват смелата инвестиция? Тоест ако силата не е същата, то поне богатството на пирамидата да е съхранено и "картината да не е избеляла" Wink

# 292
А имате ли впечатления от сегашния Dior - Dolce Vita?
За него ясно помня преди 20-ина години., че беше пищен, мощен дървесен ориенталец с апетитна ванилия.
Както и Dune - амбров и малко твърде гъсто сладък за моя вкус тогава...
Надявам се на тази внушителна цена за 100 мл (няма по-малки разфасовки по сайтовете, за жалост) да си струват смелата инвестиция? Тоест ако силата не е същата, то поне богатството на пирамидата да е съхранено и "картината да не е избеляла" Wink
Dune го имам, от преди няколко години купен - може би преди около 3, най-много 4. Ако си от Варна, мога да се срещна с теб да си фъснеш на ръката и сама да прецениш. Според мен, не е онова, което беше, когато бях дете. Тъй като е аромат от година след раждането ми, помня фъскащите се с него! 🥰 затова си го купих. Готин е, обаче сякаш преди беше повече "дзън". 🙂

# 293
Маруся е труден парфюм.Все още имат наличности, цената е 7 евро.
Харесвам винтиж, но него не.Странното е, че на тази моя позната стоеше много красиво...
Точно , Глория Вандербилд   заради рекламите в Бурда си бях изградила очакване за фееричен парфюм, но така го изхвърлих.

И аз имах мостра на Глория, но не ме впечатли. След време го тествах в магазин, същата работа. Маруся ми е много провокативен, хем ми харесва, хем не. Нямам го, но все се каня заради цената да взема един. Не знам доколко е идентичен с първообраза.

# 294
Dune Dior няма много общо с оригинала. Няма ги плътността и богатството от нотки, окастрен е, като повечето от миналия век. Купих скоро Volupte Oscar de la Renta, същата история - ни пъпеш, ни амбър, ни плътност, нищо, обикновен цветно-пудрен.

# 295
Както не обичам цветни парфюми, имам носталгия към Диорисиммо на Диор, този който има буквален мирис на момина сълза. Никога не съм го имала, но имам някакъв топъл спомен от тази миризма. Трудно се намира, но и ако е преформулиран съвсем няма да си струва високата цена. Във темата за парфюмните сайтове пишеха за Мажи ноар, друг любим парфюм, че няма общо с оня пленителен аромат от едното врвме

# 296
Тъй като аз самата съм "винтидж" на възраст, имам доста спомени от "старите" парфюми и сега, при новите реформулировки само се дразня, почти не мога да намеря нещо, което да ме върне към онези времена, когато просто потъваш в някакъв разкошен аромат. По-нагоре беше писано за Палома Пикасо, мисля, че го имах преди 2000 г., не помня как съм се сдобила с него - много класен, елегантен, странен.... Преди няколко години /3-4/ си купих отново, може би имам още 10-ина мл от него - ами.... не става, има само някаква остра миризма и много кратък живот. Миналата година поръчах на сестра ми да ми купи за подарък "Еден" /отново хубави спомени/ - сега си го пръскам ежедневно като отивам на пазар със желанието да го свърша по-бързо. Не знам, химизирани ли са сега по някакъв начин, какви добавки се прибавят. Утре ще получа Hot Couture на Живанши /много, много любим/, но какво ли ме очаква - удоволствие или разочарование.... Спомням си за парфюм на майката на моя приятелка - Climat - топлина, женственост, плътност. На едно летище го тествах - и пак същата работа - аромат без дълбочина и постепенно развиване. Сега не мога да си спомня кога започнаха да въвеждат изисквания за съставките на парфюмите - след 2010 или 2014 г. или там някъде. И мисля, че се добавят все по-нови.

# 297
  • някъде под слънцето...
Черната магия е друга моя слабост.Най харесвания от мен вариант, любим  за съжаление са ми останали не повече от 50 млл

Смед него се нарежда  разделих запасите с приятелка , при мен остана ввчв само един запечатан флакон  другия подарих на приятелка.

Това  което  се продава сега  четвъртит  стъклрн  флакон   за мен е много далече от  двте показани издания , след което имаше и трето в изцяло черен флакон, на който  е намирам снимка. Но поне свгалбия  има някаква обща идея, докато приметно старите Опиум,  Пантера , Бизантин,    Индерит  .... нямат нощо общо с новите, освен името.
Преди Коледа носих в ифиса  Фраджиле ЕДП, девойките от балия деоартамен не бяха убчуеяли за неги и Фраджиле пожъна  доста комолименти и някои релиха да гониздиреат.За една ит младите килежки, която като студентка е работила в голяМА  парфюмРийна верига,  днес съм приготвила  за проба Палома ЕДП, защото не го е пробвала, а гледахме изкушаващата цена в един сайт.
И да  сутринта се  напръсках се с Палома  ЕДП тазк с
 точно толкова прекрасна, колкото преди, За миг се зачудих , защо толкова години съм ползвала  други парфюми, и сериозно се   замислям се дали да не увелича запасите,  защото имам само 4 стотици в резерв. луд умора няма, за утре съм приготвила тази красота

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 12:10 от sl

# 298
  • Burgas, Bulgaria
si, прочетох те с голям интерес, обичам много Paloma Pikasso, в миналото съм имала тъмната бутилка, личи си, че си парфюман и познавач от старата школа /като мен/, кажи ми моля те, коя версия намери в онлайн сайт и голяма ли е разликата между тях? Беше писала в по-преден пост: "моята най голяма любов е кръглият флакон" ,кой е кръглия флакон, за който говориш? HeartHeartHeart

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 23:03 от kolevaangela

# 299
  • някъде под слънцето...
Последните два, черната мисля, че отдавна я изчистиха, не съм я засичала от има няма 10 години.
Това е кръглия флакон..

Чистият парфюм също  харесвам много

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 23:02 от sl

Общи условия

Активация на акаунт