Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 25 891
  • 453
  •   6
Отговори
# 405
Старото Фиджи е класика! Майка имаше такъв. Преди почити 10 години и купих и аз - ами не е като онзи аромат. Има общо но е преформулирано.

# 406
Аз помня аромата на Фиджи от 1988 г., когато един маниак по парфюма си беше кръстил и кучето Фиджи. Сегашният е бледо копие.

# 407
Ох, Фиджи и аз го харесвах...много, хич не ми е хрумнало сега да го потърся и помириша.

# 408
Момичета и момчета, а кой е парфюма в дясно- малкото квадратно бутилче? Спомням си в детството, че мама и баба имаха такъв. “Бич може” също беше постоянно присъствие. Но онова мъниче съм го забравила.

Може би този?

# 409
  • Пловдив

Аз страдам и по това съвършенство, когато флаконите бяха изкуство, а не бутилки от шампоан. Ако го намеря, ще го купя, дори празен. Е, предпочитам пълен....каква прекрасна виолетка.

# 410
Аз въздишам по един дезодорант, чието име не помня. Беше в златист флакон, започваше със сигурност с "М" и миришеше хем сладко, хем свежо. Спомням си, че майка ми го имаше и аз тайно пръсках от него. Това беше в началото на 90-те.

# 411
  • Истанбул
Момичета и момчета, а кой е парфюма в дясно- малкото квадратно бутилче? Спомням си в детството, че мама и баба имаха такъв. “Бич може” също беше постоянно присъствие. Но онова мъниче съм го забравила.

Може би този?

Според мен е този

# 412
Сетих се за дезодоранта -Medium. За съжаление не намирам снимка, но  търся такъв парфюм, вече може и да не ми харесва, но тогава...

# 413

Може би този?

Според мен е този

Възможно е. Имаше много в такива флакончета някога.

Тези също са подобни.

# 414
  • някъде под слънцето...
Ох, Фиджи и аз го харесвах...много, хич не ми е хрумнало сега да го потърся и помириша.

Реформулиран е.

# 415
  • София-в сърцата на моите деца

Реформулиран е.
Бледо копие на стария!

# 416

Аз страдам и по това съвършенство, когато флаконите бяха изкуство, а не бутилки от шампоан. Ако го намеря, ще го купя, дори празен. Е, предпочитам пълен....каква прекрасна виолетка.
Рядко се включвам, но ви чета с удоволствие и интерес и сега се замислих над този пост, защото и аз много харесвам такива флакони и съм си купувала и празни - бих казала, че каквито времената и дамите, такива и флаконите - все повече  женското като символ на елегантност, финес и нежност отстъпва, няма ги (като масови имам предвид, изключенията винаги ги има) роклите, капелите, ръкавиците, токчетата и миниатюрните чантички...новите поколения шляпат с маратонки и размъкнати дрехи, биологичният пол с присъщите му природно черти и външният им израз е игнориран, та как да изглеждат и парфюмите, за да са в унисон?!
Може би когато се върнат пак тези изящни флакони, ще разберем, че са се върнали и Жените Yellow Heart

# 417
  • някъде под слънцето...
Мда... "Мазуми" /още си спомням как изглеждаше/ и "Фиджи". Сестра ми, докато следваше, лятно време работеше с англоговорящи туристи и естествено получаваше някакви бакшиши в долари и се уреждаше да взима по някой парфюм от "Кореком". Отделно и от "Валентина" /
Мазуми беше абсолютен хит за ремето си поне в България.
Дори е увековечен в култова  реплика на Иван Иванов  "Ваичко е Любов". 

Години турсих онова корекомско Мазуми,  нонтаканинне успях да го открия. Събрах разни издания , но не е като онова.
Когато излезе    Soir de Lune по стечение на обстоятелствата присъствах на лансирането му тук,   , първата ми асоциация беше Мазуми, , за  мое съжаление , никой около мен не беше чувал за него.
Най вроятно и той е бил популярен само по нашите ширини.

# 418
  • София
Моят любим флакон е този

Обожавам парфюма, но и бутилката е невероятно бижу, затова имам две.

# 419
  • някъде под слънцето...
Някои празни флакони, с колекционерска стойност се предлгат на космически цени.
От  чисто любопитство следя този  флакон  Кристал Лалик.Лимитираниббройки    ръчна изработка с уникален номер, преди  десетина години, цената  на амбалажа беше около 2000 евро..,

ММ , като видя офертата, предложи да пресипем парфюма, ако толкова държа на него,  в друго шишаренце и да продадем амбалажа.
https://www.pamono.es/botella-grande-de-perfume-de-lalique?srslt … SVQ6o09ppMa34OIwy

Детайл от старата снимка.
Скрит текст:

.
Открих го случайно нещастен о забравен , скрит зад прашасали кутии в  малка забутана парфюмерия на символична цена.

Не си хвърляйте красивите бутилчета, може и да са ценни за някого.
Има и по луди от нас Wink .

https://www.etsy.com/es/search?q=frascos%20%20lalique%20de%20per … ge&ref=search_bar

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 01:55 от sl

Общи условия

Активация на акаунт