Бюро по труда - тема 8

• 17 301
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
Някой може ли да ми даде линк към НОИ или друг държавен източник, от който да става ясно, че ако получаваш обезщетение за безработица и работиш на граждански договор, възнаграждението не трябва да превишава МРЗ, за да не загубиш правото на обезщетение?

# 511
Здравейте от отдавна не е писано във тази група има ли някой 😊 Имим няколко въпроси относно борсата за безработни .

# 512
  • София
Темата е активна.

# 513
  • Балчик
Някой може ли да ми даде линк към НОИ или друг държавен източник, от който да става ясно, че ако получаваш обезщетение за безработица и работиш на граждански договор, възнаграждението не трябва да превишава МРЗ, за да не загубиш правото на обезщетение?
най-точно - Кодекса за социално осигуряване

# 514
Два месеца работих на черно , чаках договора ми да стане готов по младежка заетост програма за 6 месеца, на 26.09 договора ми беше пуснат аз дори не знаех .. Отидох при шефката ми и и казах че няма да работа повече на черно тя каза вече имаш договор .. Но аз напуснах има три работни дни по договора, има стаж  близо година и половина на друго място има ли шанс за борса със тези 3 дни ?

# 515
Да дам отзив за човекът ,който забрави датата си.Отиде рано на другият ден и нямаше проблем.Не са го отписали.
О, на мен ми се случи! Датата ми за подпис е била 11.09, а аз незнайно защо съм записала в календара си 12-ти. Съответно ставам на 12-ти рано сутринта, взимам си листчето и вряла вода ме полива като виждам. Отивам още в 8.30 в бюрото и голяма драма настава. "Еми, край, отписана сте, защо не дойдохте вчера, слез 3 месеца пак, системата автоматично, еми ето гледам-прекратена ви е регистрацията" и такива ми ти неща. Почувствах се супер зле заради собствената ми глупост и разсеяност. Имах амбулаторен лист, че съм водила детето на лекар предния ден- не можело, не важало за детето. Съответно аз отидох при ЛЛ да го моля за помощ. Издаде ми "зелена" бележка, че съм била болна, с която отидох пак в бюрото. Попълних няколко документа, вкл.молба да ми се възстановят правата. Абе голям проблем си докарах с еднодневно закъснение. Това исках да кажа. За Пловдив.

# 516
Днес ще ходя първо до НОИ да ми кажат дали със този договор който е за 3 дни дали имим право на боса , аз имам повее два месеца но нямах договор ..

Общи условия

Активация на акаунт