Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 398
  • 418
  •   1
Отговори
# 240
Аз СЪМ жена и предпочитам да не ми се налага да превъзпитавам някой мъж. А коментарът ми е саракзъм заради неистовите усилия жените да бъдат обезправени и да бъдат сведени до прислужници, бавачки и крави за разплод от "традиционните" мъже.
Къде ги виждаш тези неистови усилия за обезправяване на жените? Има някаква картинка в която някои е изброил какви са за него критериите за идеалната жена. Доколкото виждам не са някакви недостижими качества, а съвсем простички. По какъв начин обезправява жените?
Цялото tradwife движение е с една цел - жените да стоят боси и бременни до печката. Защо мислиш в някои държави абортът е забранен? За да не може жените да решават кога да имат деца. Да, именно абортът понякога е решението, защото никое контрацептивно средство не осигурява 100% защита. За жените в консервативните мюсюлмански държави ще си говорим ли? За туркините, които отново се забрадиха? За руското православие, което твърди, че жената няма право да напусне съпруга си, дори и той да е насилник и да я пребива от бой? Ами тук - всяка тормозена жена сама си е виновна, ако е нарязана с макетно ножче или захвърлена в куфар, сигурно е била ку*ва и си го е заслужила. Опитите да бъдат потискани жените реално не са спрели, това че живеем уж в по-модерно общество не означава, че няма неандерталци, които да си мечтаят за женско покорство.

# 241
  • Пловдив
А мъжете какво предлагат насреща?

Повечето от тези инсели - нищо.
Е, леб, вода и покрив предлагат. Какво друго може да иска идеалната жена? Wink

Цитат
А мен пък супер "ме агресира" умишленото противопоставяне на половете напоследък и радикалният войнстващ феминизъм. Насаждането у жените на някакъв глупав манталитет, че са жертви и всички са им длъжни.
В интерес на истината, и мен. Обаче реално житейско наблюдение: моето виждане и това на някои мъже, кое точно е глупаво и се насажда у жените, доста се различават. Wink

# 242
  • Пловдив
А мъжете какво предлагат насреща?
Повечето от тези инсели - нищо.
Е, леб, вода и покрив предлагат. Какво друго може да иска идеалната жена? Wink
Какъв покрив предлагат? На майка им покрива?

# 243
Цялото tradwife движение е с една цел - жените да стоят боси и бременни до печката. Защо мислиш в някои държави абортът е забранен? За да не може жените да решават кога да имат деца. Да, именно абортът понякога е решението, защото никое контрацептивно средство не осигурява 100% защита. За жените в консервативните мюсюлмански държави ще си говорим ли? За туркините, които отново се забрадиха? За руското православие, което твърди, че жената няма право да напусне съпруга си, дори и той да е насилник и да я пребива от бой? Ами тук - всяка тормозена жена сама си е виновна, ако е нарязана с макетно ножче или захвърлена в куфар, сигурно е била ку*ва и си го е заслужила. Опитите да бъдат потискани жените реално не са спрели, това че живеем уж в по-модерно общество не означава, че няма неандерталци, които да си мечтаят за женско покорство.
Ама чакай малко, то това tradwife движение си е женско движение, мъжете какво са виновни? Или са виновни защото имат предпочитания, а реално те нямат право на такива за разлика от жените, които имат право на предпочитания стига да не искат да са tradwife.

# 244
  • Пловдив
Ама имат право, обаче да не го очакват от всички.

# 245
  • Пловдив
Цитат
Ама чакай малко, то това tradwife движение си е женско движение, мъжете какво са виновни?
Насажда у мъжете някакви убеждения, затова.

# 246
А мен пък супер "ме агресира" умишленото противопоставяне на половете напоследък и радикалният войнстващ феминизъм. Насаждането у жените на някакъв глупав манталитет, че са жертви и всички са им длъжни.
Ами очевидно феминизмът дразни и други хора, освен теб и на много места по света се задава обратен тренд. За това става дума.
Скоро попаднах и на друга картинка, но не мога да я намеря. Тя беше мюсюлманска. Едно хубаво момиче с дълга коса, средна на дължина пола и нормална блузка върви по улицата. В следващата картинка полата става по-дълга и момичето се сдобива със забрадка. В третата картинка момичето е с бурка до земята, косата не се вижда. Момичето е станало щастливо и усмихнато, защото е открило себе си. Картинката беше лайкната няколкостотин хиляди пъти.

# 247
Понеже има какво да крие? И всички грозни и дебели са се размечтали?

# 248
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ами очевидно феминизмът дразни и други хора, освен теб и на много места по света се задава обратен тренд. За това става дума.

Ами махалото като се завърти много в едната посока, после отива прекалено много в другата. Това ме притеснява. Тези радикалните ще ни прецакат всички

# 249
  • София
Не знам накъде пък толкова се е завъртяло махалото, къде жените имат повече права и власт от мъжете?

# 250
Не знам накъде пък толкова се е завъртяло махалото, къде жените имат повече права и власт от мъжете?

А къде мъжете имат повече права и власт от жените, специално в България? Не в мюсюлманските държави.
Дай примери, моля.

# 251
  • София
За мен феминизмът означава да приемеш всяка една жена с нейния избор. Това означава да приемеш както кариеристките, така и работещите майки, но така и жените-домакини, които доброволно, щастливо и без насилие са в такъв брак.
Ако един мъж наистина, ама наистина само това иска от една жена - да готви, да ражда и да пази печката, ще си намери. И обратното, ако една жена иска само това - ще си намери и няма нищо страшно.
Страшно е такива хора да се месят в избора на останалите.

# 252
  • София
Аз никога и никъде не съм твърдяла, че в България мъжете имат повече права от жените, моля да не ми слагате думи в устата! Дори в други теми съм писала, че у нас сме много по-напред в равноправието от много други места.

Питах туната къде жените имат повече права, защото тя каза, че махалото е отишло много в другата посока. Въпросът ми беше към това.

Да се четем с разбиране, моля.

# 253
Разбира се, че ще отиде в другата посока, въпросът е не дали, а кога. Дори нищо да не правим, обществата в които жените раждат по 5 деца ще претопят тези в които раждат по едно или нито едно. Това е неизбежно, но най-вероятно няма да го видите.

Туната вероятно говори за САЩ и там наистина махалото е отишло твърде далеч. Да, там жените имат повече права от мъжете. На теория уж са равноправни, ама на практика не са.

# 254
Аха, САЩ, където ограничиха правото на аборт и където има щати, в които 14 годишно момиче може съвсем легално да се омъжи за възрастен мъж. САЩ с ужасяващите нива на домашно насилие и убити от партньорите им жени.
Колкото до България - мнооого сме далече от равноправието. Най-малкото защото жените работят, а след това отиват вкъщи и се грижат за домакинството. Защото грижата за децата е тяхна работа и дори и бащата да "помага", пак майката е тази която следи кога трябва да с е купят нови дрехи и обувки, кога детето трябва да отиде на зъболекар, кога трябва да му се поставят ваксини, къде да отиде на лагер и съответно да плати и още, и още. Този метален товар е нещо, което дори не с осъзнава от повечето хора, то с приема за даденост, че "жените се занимават с тия работи". И всички приказки за войнстващ фенизиъм не са нищо повече от войнстваща мизогиния.

Общи условия

Активация на акаунт