Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 196
  • 418
  •   1
Отговори
# 255
  • София /Абсурдистан
Спомням си гледах  едни американски антрополози, които изследваха българския начин на живот. Та момичето каза, че в БГ няма мъжка и женска работа, защото цялата работа е само женска. Та така.

# 256
  • Somewhere far away
Има нещо вярно, мда. Мъжа си гледа кефа и се излежава, а жената прави всичко - типична мила родна картинка.

# 257
Аха, САЩ, където ограничиха правото на аборт и където има щати, в които 14 годишно момиче може съвсем легално да се омъжи за възрастен мъж. САЩ с ужасяващите нива на домашно насилие и убити от партньорите им жени.
Колкото до България - мнооого сме далече от равноправието. Най-малкото защото жените работят, а след това отиват вкъщи и се грижат за домакинството. Защото грижата за децата е тяхна работа и дори и бащата да "помага", пак майката е тази която следи кога трябва да с е купят нови дрехи и обувки, кога детето трябва да отиде на зъболекар, кога трябва да му се поставят ваксини, къде да отиде на лагер и съответно да плати и още, и още. Този метален товар е нещо, което дори не с осъзнава от повечето хора, то с приема за даденост, че "жените се занимават с тия работи". И всички приказки за войнстващ фенизиъм не са нищо повече от войнстваща мизогиния.

Къде точно виждаш тук липса на равноправие? 14 годишно момче може ли да се ожени за по-възрастна жена или само за момичетата важи? За абортите очевидно няма как същото да важи и за мъжете. Домашното насилие няма връзка с равноправието, противозаконно си е при всички положения.

# 258
...
Колкото до България - мнооого сме далече от равноправието. Най-малкото защото жените работят, а след това отиват вкъщи и се грижат за домакинството. Защото грижата за децата е тяхна работа и дори и бащата да "помага", пак майката е тази която следи кога трябва да с е купят нови дрехи и обувки, кога детето трябва да отиде на зъболекар, кога трябва да му се поставят ваксини, къде да отиде на лагер и съответно да плати и още, и още. Този метален товар е нещо, което дори не с осъзнава от повечето хора, то с приема за даденост, че "жените се занимават с тия работи". И всички приказки за войнстващ фенизиъм не са нищо повече от войнстваща мизогиния.

Прощавай, но това е абсурдно. Какво пречи всички изброени задължения да се поделят? В моя ограничен опит няма семейства, които да не ги поделят. Може опитът ми да не е меродавен, но и горното обобщение е точно толкова немеродавно.

# 259
  • Под сянката на разлистените кактуси
Нали въпросът е да имаме равни  права, но някои дами държат да имат повече права. Да, говоря за САЩ и тук нещата стигнаха твърде далеч.

Acid_Burn, за теб абортът е право, за много хора е убийство на човешко същество. Аз не съм от тях, но разбирам позицията им.

# 260
  • София /Абсурдистан
Ами не поделят задълженията масово. Мъжете се скатават.

# 261
  • До хладилника, който обичам
Крушката на традсъпругите си има опашка в алфамъжкарите. Ако не греша, те първо се появиха на сцената, вече наричана manosphere. И двете течения за мъже и жени за мен са еднакво вредни.

# 262
  • Под сянката на разлистените кактуси
Алфамъжкарите са също продукт на завъртането на махалото. Възпитанието и образованието в момента са откровено насочени срещу биологичната природа на момчетата. Въпрос на време беше

# 263
Крушката на традсъпругите си има опашка в алфамъжкарите. Ако не греша, те първо се появиха на сцената, вече наричана manosphere. И двете течения за мъже и жени за мен са еднакво вредни.
Според мен първо се е появил феминизмът, а тези течения са ответна реакция. И защо да са вредни, за кого? Ако имаш предвид, че са вредни за феминизма, то значи са полезни.

# 264
  • Somewhere far away
Всяка крайност е вредна.

# 265
А как нещо традиционно, което е работило хилядолетия може да бъде наречено крайно?

# 266
  • Другата България
Всяка крайност е вредна.
Категорично.
И категорично не съм съгласна с това, че мъжете се скатават.
Скатават се ако попаднат на жена, която го позволява.
Моето мнение е, че днешните млади мъже са по-отговорни от тези от “едно време“.
А и зависи от това как са научени все пак.

# 267
  • Somewhere far away
А как нещо традиционно, което е работило хилядолетия може да бъде наречено крайно?
Кое е работило хилядолетия? Питай хилядите  майки, които уж имат някой до себе си,  но реално си гледат децата сами- за тях работи ли ?

# 268
Всяка крайност е вредна.
Категорично.
И категорично не съм съгласна с това, че мъжете се скатават.
Скатават се ако попаднат на жена, която го позволява.
Моето мнение е, че днешните млади мъже са по-отговорни от тези от “едно време“.
А и зависи от това как са научени все пак.

Дори бих казала, която го поощрява заради желанието си да огрее навсякъде. И ми се струва, че този тип хора ги има и сред жените, и сред мъжете.

# 269
Какви точно права имат в САЩ жените повече от мъжете?

Общи условия

Активация на акаунт