Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 088
  • 418
  •   1
Отговори
# 285
Не само. Има бащи, които буквално не си поглеждат децата. И преди да влезем в Шенген много от тях отказваха да разписват декларации, за да може майката да заведе детето в чужбина за екскурзия или на почивка. Чувала съм и за такива, които са изнудвали майките за пари, за да подпишат декларация. После пак да ми се обяснява колко се облагодетелствани жените след развода и как у нас няма проблем с правата на жените.

# 286
  • София
Няма проблем, разбира се. Стига младите да не се женят насляпо.
В САЩ и на други места не се женят без предбрачен договор. Тук все още е изключителна рядкост.
Наличието на такъв, подписан в дните на любовта, върши страхотна работа в дните на омразата и спестява куп главоболия.

# 287
  • София
Тук след развода повечето мъже са пей сърце. Децата са на майката, той си живее живота срещу минимална издръжка, която често и не плаща изобщо.
Това са общи приказки. А и жената е напълно свободна да каже, че не може да отглежда децата. Или веднага си намира ерген без деца, знаем от тукашните теми, че те се редят на опашка и неизменно обикват нейните деца като свои.
Acid_Burn, ако майката остане в чужбина (или дори в друг град у нас), как се предполага да се спазва режимът на контакти с бащата? Да кажат юристите, но за екскурзия дали не можеше да се вземе заместващо решение от съда, ако бащата се инати?
Един родител може да зареже детето си и без да се развежда. Изнася се и толкова.

# 288
Тук след развода повечето мъже са пей сърце. Децата са на майката, той си живее живота срещу минимална издръжка, която често и не плаща изобщо.
Това са общи приказки. А и жената е напълно свободна да каже, че не може да отглежда децата. Или веднага си намира ерген без деца, знаем от тукашните теми, че те се редят на опашка и неизменно обикват нейните деца като свои.
Acid_Burn, ако майката остане в чужбина (или дори в друг град у нас), как се предполага да се спазва режимът на контакти с бащата? Да кажат юристите, но за екскурзия дали не можеше да се вземе заместващо решение от съда, ако бащата се инати?
Не знам кое са общи приказки. Ако една жена откаже да си гледа децата, върху нея ще се изсипе огън и жупел, че не е никаква майка, че е егоистка и тн. В същото време когато мъж постъпи по този начин, хората само вдигат рамене и започват да обясняват, че мъжете са такива, а в по-лоши случаи - обвиняват майката, че не е внимавала като е избирала баща на децата си. Каквото и да се случи - все жената е виновна.
И хайде да не разводняваме темата с уотабаутизма "ама ако майката отиде в чужбина, как бащата ще си вижда децата?". Говоря за случаите, в които бившите съпрузи живеят в един и същи град, обаче "бащата" изобщо не се интересува от децата си.

# 289
  • Поморие
Някои даже и това не правят..

# 290
  • Под сянката на разлистените кактуси
Какви точно права имат в САЩ жените повече от мъжете?
Вече втора страница се опитвам да го разбера и не мога.

Жените в САЩ са обявени за малцинствена група (не по брой, а по статут) с всички произтичащи от това привилегии. Например, за тях има квоти и работодателят е длъжен да наеме определен брой жени. Ако е някаква традиционна мъжка професия за която няма наплив от жени, трябва да може да докаже, че не е наел жени, защото е нямало кандидати, а не че ги дискриминира. Пак по този параграф жените имат предимство при получаване на заеми за малък бизнес, например. Аз затова съм горд собственик на малка консултантска компания, която нямам идея какво върши.
При развод жените получават родителските права най-често, дори когато бащите са грижовни, заинтересовани и искат да участват. Жените получават къщата, по-хубавата кола и издръжка. Дори ако нямат деца, пак някои жени получават издръжка от бившия съпруг. Не знам как е в другите щати, но в моят къщата, която мъжът ми купи (аз тогава не работех и нямах доходи, така че не можех да взема заем) е 50% моя по закон, защото сме били женени, когато я е купил, нищо, че той я е плащал. Ако се разведем, мога да претендирам и за част от пенсията му.

Нищо, че съм жена, не ми се вижда много честно
Това е толкова ……. търся думи, с които да го характеризирам, но не намирам. 
Защо не си работила тогава?

Защото имах Н2В виза и нямах право да работя. Така или иначе, с образованието ми тогава не можех да си намеря работа. И се чувствах много виновна, нищо че не беше по моя вина, защото ми е набито в главата, че жените трябва да работят. Което е пълна дивотия. Трябва да работят, ако искат или им се налага.

# 291
  • София /Абсурдистан
Ми аз съм била потърпевша. БНД си би камшика и забрави, че има дете. Отгледах го сама до ученик в гимназията, после и заедно с ММ. На бившия очите не съм му видяла, криеше се защото ми дължеше и пари. Синът не отиде на зелено училище в Чехия, защото беше непълнолетен и нямаше как за паспорта. Аз нямаше как да го открия, а полицаите ме посъветваха да наема частен детектив. Ей сега, веднага, един куп пари и за това и като го намерят, ще каже, че няма. Ходеше и ръсеше опашати лъжи навсякъде. Хората ме питаха защо съм зарязала толкова свестен мъж. Върви обяснявай, че нямаш сестра.Но и през ум не ми е минало да кажа, че не мога да си гледам детето и той да го взема. Като се оженихме, аз бях на 19, той на 21, то моето си беше тийн протест, ама това е друга тема. На тази възраст акъл няма грам.

# 292
Явно не при всички се получава да вземат половин къща след развода, дори и в САЩ. Наскоро четох за една, родила 4 деца, оплакваше се, че мъжът ѝ взел правата над децата, изгонил я и към момента няма работа и спи в колата си.
Има и такива случаи, но болшинството са обратните. Тя плащаше ли издръжка?

# 293
  • София /Абсурдистан
На някой, който няма нищо, не можеш да му вземеш кой знае какво, да не кажем нищо.

# 294
Искаш да кажеш, че в САЩ като осъдят мъж да плаща издръжка, обаче той вземе та остане без работа издръжката отпада?

# 295
  • София /Абсурдистан
Никъде нищо не отпада, но няма как да вземеш на босия обувките. За САЩ не знам, но тук ако някой не иска да плаща, няма как да го накараш. И никой нищо няма да му направи.

# 296
И в Щатите жена може да вземе жилището на мъжа само ако са поне средна класа, най-вече upper middle class. Един куп други жени се чудят как да се справят като самотни майки. Още повече, че в САЩ е много лесно човек да замине, а после е трудно да бъде намерен. Изобщо тия приказки, че една жена като се разведе и започва да живее царски са само празни приказки. Особено в бг, където жената не получава издръжка, а издръжката за децата е смешна.

# 297
Какво става ако не са средна класа? Не е трудно да бъде намерен. Ако не плаща ще му отнемат шофьорската книжка и после при проверка ще го арестуват и ще се разбере, че не е плащал и тогава ако не плати могат и в затвора да го вкарат. Ето като този.

# 298
  • Пловдив
Какво става ако не са средна класа? Не е трудно да бъде намерен. Ако не плаща ще му отнемат шофьорската книжка и после при проверка ще го арестуват и ще се разбере, че не е плащал и тогава ако не плати могат и в затвора да го вкарат. Ето като този.

Освен ако не смени щата. Отива през два щата в трети и никога няма да го намерят.

# 299
За да роди 5 деца и да си стои вкъщи да ги гледа мъжът също трябва да е изпълнил редица изисквания, и колкото и малко да са желаещите такова нещо жени, още по-малко са пък можещите да осигурят това мъже.

Не знам дали не го писах вече в тази тема, но веднъж спорих с един такъв изкривен редпилър, който смяташе, че с 2 хиляди в София може да гледаш себе си, жена, която не работи, както и дете.

Но истината е, че много мъже хабер си нямат колко излиза да издържаш семейство, в което жената не работи. Говоря за тези без деца, останалите сигурно имат по-добра представа. Няма как жена да роди пет деца, да не работи, а да шета из вкъщи и това да излиза евтино на мъжа. После реват, че жените искали от тях да са финансово стабилни. Къде си тръгнал с претенциите за жена домакиня, с желание за сумати деца, без финансово да си се подсигурил?

Явно някои искат хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт