Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 396
  • 418
  •   1
Отговори
# 345
Пусни го на chatGPT ти го обобщи, ако ти е трудно.

# 346
  • София
Трети - защото от мен нямаш повече права, не знам защо си го решил. Нито съм го твърдяла, нито съм коментирала частни случаи.
Не те питам като частен случай, а като мъж, който пита жена. Просто не се сещам какви права имам повече от теб.

И аз не се сещам и понеже никога не съм го твърдяла, не спирам да се чудя защо ме питаш.
Аз лично поне два пъти написах, че конкретно ние в България сме доста напред в равноправието.

# 347
Но мисля вече е ясно, че жените не могат да имат всичко. Виждала съм абсолютно депресирани и стресирани млади майки, защото просто не успяват с всичко. И децата страдат. Знам, че на огромното мнозинство от жените им се налага да работят, говоря за наистина успешна кариера. Лоша услуга правим на дъщерите си, обяснявайки им как може да имат и успешна кариера и хубаво семейство. Просто не е вярно.

Те и мъжете не могат да имат всичко. Колко са тези супер мега успешни мъже, които имат невероятно семейство и много добри отношения с децата си? Знаете ли колко пъти чувам жени да се оплакват, че мъжете им много работели, опитвали се да развиват собствен бизнес, не им обръщали никакво внимание, нито на тях, нито на деца. После следва развод и отчуждаване от децата.

Сексизмът се крие в това - обяснява се на жената как не може да има семейство, ако има кариера, и обратното. На колко мъже обяснявате същото?

# 348
  • София
Метал Виксен, визирах как постепенно всички професии, изискващи тежък физически труд, постепенно се автоматизират и не е необходимо за тях да се прилага сила, а знания. Да, редпилърите смятат, че мъжете и жените не се различават само физически, но това не е така.
Иначе какво ще излезе накрая? Физическата сила ще е заменена от роботи и машини, жените ще си раждат сами децата, че и вече може от клетки, различни от мъжките и защо ще служат тогава мъжете? Wink

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 19:05 от Fever Ray

# 349
  • София
Всичко може да има една жена, ако партньорът й е нормален човек, който не държи да я затвори в кухнята. Няма да се впускам в житейски истории, но с адекватен съпруг до себе си направих един от по-големите си скокове в кариерата точно когато се върнах от майчинство и той стана default родителя за детската градина, лекари и болести, защото работата му позволяваше; а когато детето тръгна в първи клас, нещата се обърнаха и той направи голям скок, а аз захванах основната грижа.
Та моята дъщеря няма да я уча, че не може да има всичко, ами ще я уча да преценява добре с кой ще го прави това всичко.
У нас права имаме, само мъжете малко трябва да ни догонят и да започнат да дават  толкова усилия и труд, колкото и ние.

# 350
Майките им ще ги отглеждат до късно, защото си ги обичат Simple Smile

# 351
Те и изкусвена утроба разработиха, Фийвър! Съсипаха я тая държава Simple Smile

# 352
  • София
Включваш се по средата в спор от който е трито. Иначе на въпросът ти какво ще се случи ако жените спрат да раждат, да цивилизацията и човечеството най-вероятно ще изчезнат след 50-60 години. Ако по някаква причина мъжете спрат да си вършат работата всичко ще приключи след някой и друг месец.

Сериозно ли вярваш в това? Как точно ще приключи? Може да им трусове и да се върнем малко назад, ще трябва време жените да научат някои неща, други ще се случват по-бавно, но определено няма да се затрие човешкият вид.

# 353
  • Под сянката на разлистените кактуси
Но мисля вече е ясно, че жените не могат да имат всичко. Виждала съм абсолютно депресирани и стресирани млади майки, защото просто не успяват с всичко. И децата страдат. Знам, че на огромното мнозинство от жените им се налага да работят, говоря за наистина успешна кариера. Лоша услуга правим на дъщерите си, обяснявайки им как може да имат и успешна кариера и хубаво семейство. Просто не е вярно.

Те и мъжете не могат да имат всичко. Колко са тези супер мега успешни мъже, които имат невероятно семейство и много добри отношения с децата си? Знаете ли колко пъти чувам жени да се оплакват, че мъжете им много работели, опитвали се да развиват собствен бизнес, не им обръщали никакво внимание, нито на тях, нито на деца. После следва развод и отчуждаване от децата.

Сексизмът се крие в това - обяснява се на жената как не може да има семейство, ако има кариера, и обратното. На колко мъже обяснявате същото?

Така е. Но за мъжете е по-лесно да постигнат баланс, ако наистина се постараят. За жените на същото професионално ниво е невъзможно. Освен това, ако мъжът се е посветил на кариерата си, най-вероятно жена му се занимава с децата. Ако една жена се е посветила на кариерата си, все още е много рядко баща им да ги гледа. В България най-вероятно е баба им, тук са детски градини и гледачки, т.е. чужди хора

# 354
  • София
Направо светът отива на кино.

# 355
  • Пловдив
Цитат
Ако наистина целта в живота им е кариера, да имат деца е безотговорно и жестоко.
Тю, бре, да му се не види! Безотговорно и жестоко! Grinning Grinning Grinning
Ама за мъж нема проблем и деца, и кариера.
За такова равноправие говорим. Не ща квоти в управителните съвети.

# 356
Тоест отново стигаме до това, че мъжът и жената имат по 24 часа в денонощието, просто той си е осигурил кой да му готви, чисти, пере и да му гледа децата. Независимо дали това е жена му или платен помощник. Което означава, че и мъжът не може да се разчекне на сто фронта.

# 357
И аз не се сещам и понеже никога не съм го твърдяла, не спирам да се чудя защо ме питаш.
Аз лично поне два пъти написах, че конкретно ние в България сме доста напред в равноправието.
Ами защото се борите за равноправие и става малко като вица с юнака дето искал да пие вода и се борил с ламята.

# 358
  • Пловдив
[ In 2003, women earned 81% as much as men.

А през 2025? Не мога да разбера какъв ви е толкова зора да се правите на жертви. Разбирам, че живота ви е обидил и е бил несправедлив към вас, че се чувствате прецакани, че сте имали нещастието да се родите жени, но това е субективно. Това, че съм жена, винаги е било преимущество за мен и не ми е попречило по никакъв начин. Точно обратното.
2022 вече са на само на 85% от мъжките пари, не се прави на неразбрала. За 2023 едва сега ще излизат анализите, 2024 тепърва ще се анализира, за 2025 никой няма данни, защото е април.

# 359
  • Под сянката на разлистените кактуси
Тоест отново стигаме до това, че мъжът и жената имат по 24 часа в денонощието, просто той си е осигурил кой да му готви, чисти, пере и да му гледа децата. Независимо дали това е жена му или платен помощник. Което означава, че и мъжът не може да се разчекне на сто фронта.

Никой не може да се разчекне на сто фронта. И затова е добре да има някакво разделение на труда, както винаги е било. Мъжете и жените просто са различни. И различни неща им се отдават по-добре. Не че едните са по-добри от другите, просто са различни. Ако оставиш жените да избират професии, избират такива свързани с хора, защото са по-добри в комуникациите. Ако оставиш мъжете да избират професии, предпочитат да работят с машини, зашото са по-добри в логиката. На жените емоциите малко им пречаттам, но им помагат за други неща. Така че не разбирам защо се насилва природата и еволюцията.

Общи условия

Активация на акаунт