Кой е най-добрият финансов съвет, който някога сте получавали?

• 5 302
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Да не давам пари назаем.

# 16
Да инвестираш

# 17
Животът е аванс и заплата, или само заплата.  Прецени колко пъти в месеца искаш да ти давам джобни и не ме търси за допълнителни преди датата. Така ме научиха мен, така научих и дъщеря ни да се оправя с наличните пари. И пре двете работи добре.

# 18
  • София
Да не "затварям" парите си на депозит, а да ги инвестирам.

# 19
За да не  повтарям-не е най-важният , но важен съвет: Ако човек следва модата, винаги ще е без пари.

# 20
  • Велико Търново
Ние сме три деца и баща ми обичаше да казва - ако сега дам сто лева на сестра ти - тя ще ги изхарчи за две минути, ако ги дам на теб - ти ще ги пазиш две години, а ако ги дам на брат ти той ще ги умножи два пъти. Това не е финансов съвет, а по-скоро потвърждава теорията, че 3 субекта, израснали при едни и същи условия, възпитавани с една и съща ценностна система биха реагирали по 3 различни начина.

# 21
Да купя злато...и така се почна...

# 22
Да не взимам заеми.

# 23
Да си плащам сметките навреме.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 00:11 от Rebel Rebel

# 24
  • Благоевград
1. Златото винаги е добра инвестиция.

2. Класната ми преди около 15 години - "Момичета, търсете си съпруг с добра финансова култура и отношение към парите". Тогава не я разбирах, но откакто съм омъжена думите й придобиха смисъл.

# 25
  • Банско
Да се инвестира в имоти и то предимно в ниви, които по-натам да станат с разрешение за строеж. Така инвестицията може да се удвои и повече даже.

# 26
  • София
Добрите съвети при мен са примесени с отношения - да си намеря партньор, който има визия за бъдещето, а не инертен прахосник, защото ще го нося цял живот на гръб. Да съм независима финансово и да имам план Б.

Чисто финансови съвети - капка по капка вир става. Не е вярно. До добрите аз сама съм стигнала с годините.

# 27
"Заем се взима само за жилище."

# 28
"Заем се взима само за жилище."

Това не е добра догма. Заем може да се взема и за бизнес или друг проект, който ще донесе печалба. А също и за кеф, ако има ясна идея как ще става връщането.

# 29
1. Златото винаги е добра инвестиция.

2. Класната ми преди около 15 години - "Момичета, търсете си съпруг с добра финансова култура и отношение към парите". Тогава не я разбирах, но откакто съм омъжена думите й придобиха смисъл.

Тази класна е заслужавала да я направят министър на финансите или министър председател. Ако мъжете имаха добра финансова култура и отношение към парите, не само семействата им щяха да просперират, но и държавата като цяло. Която и да е държава.

Общи условия

Активация на акаунт