Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 533
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Вече дори не помня да съм слагала праха за пране в чекмеджето,от години всичко слагам в барабана-прах за пране,Калгон,сол за пране(Dr.Beckmann Glo Bright или Glo white).

А течните с чашката ли ги поставяте в барабана?

# 151
  • Пловдив
Lirena,не ползвам течни перилни препарати освен омекотител,който слагам в чекмеджето,но ако ползвах течни препарати-да,бих ги слагала в чашка и в барабана.

# 152
Благодаря,  artemida🍀

# 153
  • до най-прекрасния мъж
Когато перях с течни, винаги ги слагах директно в барабана с чашката. Малко тропа, но не е беда. Поне не остава гняс по маркучите на входящата вода (тези след чекмеджето имам предвид).

# 154
Слагаш в нещо дето не тропа, примерно от малките силиконови форми за мъфини или нещо друго такова силиконово. На самата формичка нищо й няма, тя нали е направена да се мие и да се слага и в гореща фурна, а на теб ти е мирна главата Grinning
Само иска малко свикване за сипването в нея, че повечето хич не са стабилни да ги вземеш в ръка и да преместиш в барабана.

# 155
Не слагам чашката в барабана. Един път сложих мерителната чашка на Savex и през цялото време се молих да не счупи стъклото и пералнята по-бързо да свърши. Много се удряше в стъклото.

# 156
Няма да го счупи, то е дебело стъкло а чашката е лека и пластмасова. Но хлопа много досадно и особено ако се навърташ наблизо не е хич приятно.

# 157
Запазила съм си няколко такива чашки от Омо- меки са и не тропат, но аз рядко пера с течни:

# 158
Аз изливам течния направо върху дрехите. Нали като направи първите няколко оборота пералнята ще се случи същото, не виждам смисъл от чашката.

# 159
В барабана съм сипвала, но в празен и гледам да изтече през дупките преди да сложа дрехите. Директно върху дреха не смея да сипя така неразреден, все ми е че може да ми направи беля с цвета на някоя. На повечето вероятно няма, но то и един път да стане пак е вече с един повече отколкото трябва Grinning

# 160
Аз пък обратно, внимавам да не мине през дупките. Все ме е страх че ще го изпомпа още преди да е започнала да пере. И прах като слагам го завивам в някоя дреха, за да не изпада много през дупките. Тя моята много върти преди да започне да пере, първо върти да мери прането, после пак върти и изпомпва. Даже търсих в гугъл устройство на пералнята, помпата за източване е точно под барабана. Според мен каквото изпадне долу, заминава още в началото в канализацията.

# 161
А защо не искате да слагате сух препарат в чекмеджето? Слагам сухия там, само течен в чашка вътре в барабана, но много рядко ползвам течни. Сегашната ми пералня е на почти 6 години, не съм имала никакви проблеми с миризми, чекмеджето също е чисто, рядко има нужда от почистване. Водата обаче ни е много мека, може би това е важното.

# 162
За да не остава по тръбите. Моята пере с малко вода. Както има остатъци в чекмеджето, същото се случва и в тръбата, но нея няма как да измия.

# 163
Не ми се е случвало да остане в чекмеджето. А по тръбите, как се разбира, че има? То, ако остава втвърден прах, тогава няма да може да пълни вода.

# 164
Е, те не се запушват чак напълно... Но може наистина да има връзка с това колко е мека или твърда водата. При мен си има и по чекмеджето някакъв остатък, а по тръбите има ли такъв, после и водата за плакнене минава от там и не ме радва резултатът. А сигурно зависи и от пералнята, не знам. От доста години ми е навик прахът да е в барабана направо, не го и мисля вече толкова. Ползвала съм някакво време и пералня която е с горно зареждане, в нея пък изобщо такива чекмеджета няма, направо вътре се сипва така че не виждам какъв да е проблемът че ги слагам заедно.

Общи условия

Активация на акаунт