Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 560
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Ясно. Моята пералня не е нещо особено, обикновена. По-скоро меката вода, а и голямо налягане на водата. Забелязала съм, че пълни вода със силна струя.

# 166
Аз изливам течния направо върху дрехите. Нали като направи първите няколко оборота пералнята ще се случи същото, не виждам смисъл от чашката.
Аз виждам смисъл при отложен старт. Не ми се иска препаратът да стои върху някоя дреха с часове. Много често зареждам вечер, та като се върна на другия ден от работа, да са готови. Иначе, когато ще се пере веднага- директно върху дрехите . Предимно разни синтетики, вълна и якета пера с течни. Останалото с добрият, стар прах.

# 167
Слагам всички дрехи една по една и я разгъвам и като сложа всички дрехи, изливам течния препарат върху купчината-най-последната дреха. Прахообразен прах в чекмеджето не слагам. Има остатъци от праха полепнали в чекмеджето и после трябва да го извядя и да го почистя. Това вадене на чекмеджето при всяко пране, накрая ще се счупи.
Как слагате дрехите в пералнята? Една по една и я разгъвате хубаво ли и ги редите една върху друга? Така правя. Първо кърпи-за тяло, корсажи, калъфки, кърпи за ръце. После фланели, тениски, накрая връхни дрехи-горнища, панталони, анцузи и т.н. Накрая чорапи и чорапогащи най-отгоре.

# 168
Подреждането го оставям за след като си сгъна вече изпраното и изсъхнало пране... В пералнята какво да им подреждам, нали първото дето се случва като я включа е да се отъркалят заедно? Мятам ги както ми дойде, обръщам цветните наопаки по принцип, гледам да не са стегнато сгънати за да могат да се размятат свободно из пералнята и толкоз. Вече евентуално чорапи може и да ги сложа в мрежа за пране... ако не ме домързи да изровя мрежата Grinning По-лесно ми е после отколкото да ги гоня един по един из пералнята, просто гледам да е по-голяма мрежа че из нея да се подмятат пак, а не малка като тези за сутиен.

# 169
Чак пък такива подредби Grinning.Така както са намятани в коша тъпча в пералнята.Предварително цветните са обърнати.Когато пера работни дрехи проверявам джобовете,че обикновенно има изненади с нещо забравено там.При простиране поопъвам тук там,защото не обичам да гладя и не го правя.Лятото понякога използвам вертикална четка с пара за някоя рокля.

# 170
Анонимен7, защо си го причиняваш това с реденето? Аз не мога да намеря логика.

# 171
С моята пералня се е случвало да обърне наопаки блуза, та аз да редя дрехи, никога. Но аз не пера връхни дрехи с тениска, кърпи, деля на повече части.

# 172
Сложих Sano-то в барабана, добре изпра, но нямаше никаква пяна.

# 173
Чак се зачудих откъде намирате сгънати дрехи за пералнята. Аз ги вадя от коша за пране, там не стоят сгънати.
Обръщам наопаки почти всички дрехи, и сортирам много. Това си е моята лудост, имам сигурно 10 категории пране и не давам на друг да сортира Grinning Няма шанс да пусна такава комбинация като на Анонимна. И затова ни-ко-га не съм си виждала коша за пране съвсем празен Grinning

# 174
Ти и да го видиш празен някога, така хипотетично... колко мислиш че ще трае тая радост? Joy

# 175
Точно пет минути Grinning но нали казват, че на истинската жена кошът за пране и бил винаги празен, кухнята винаги чиста, и там още нещо имаше...явно съм мъж Joy

# 176
  • Пловдив
Какви са тези подредби на дрехи в пералнята!?Нищо не подреждам-нито в пералнята,нито в сушилнята,животът ми е твърде кратък за да го губя с подробности!

# 177
  • Враца
Не мога да сложа изброените дрехи и хавлии в една пералня никога. За мен, това е разнородно пране. А иначе, не не ги подреждам.

# 178
Именно, проблемът е смесването на толкова разнородни тъкани, а не подреждането и къде ще се сложи праха. Който иска, да си ги реди и отзад напред, ако му е важно. Обаче хавлии и калъфки се перат на програма за памук на 60+ градуса. Панталони - на по-деликатна програма и на по-ниска температура. Другите изброени също си имат подобни специфики.

# 179
Сложих Sano-то в барабана, добре изпра, но нямаше никаква пяна.
Пяна не трябва да има. Разпенването е вредно за пералнята и поради тази причина праховете се разработват да не се разпенват.

Общи условия

Активация на акаунт