Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 536
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Това е ожулено. Не са петна. Сигурно са прани в пералня без да са сложени в торбички.

# 496
  • София
Привет, имам нужда от акъл по темата с петна върху ученически униформи - тениските и блузите са в бледо жълто и бледо зелено с петна от храна, от бои за рисуване и други петна с неизяснен произход. Пробвах да накисна дрехите с препарат за премахване на петна и силни замърсявания от цветни дрехи на Д-р Бекман за 1 час и добавих след това от същия препарат към праха в пералнята (Ариел за цветно пране). Общо взето спазих инструкциите за употреба на опаковката на препарата за петна. Прах в пералнята на 50 градуса (на по-висока температура се притеснявам да не се свият прекалено блузите и да не се боядисат от нещо друго в пералнята, макар че бях подбрала все светли цветове пране). Препаратът свърши разкошна работа с петната на покривката, която също накиснах предварително, но при петната по униформените тениски и блузки за училище почти няма подобрение. А пък цените на униформите са сериозни и ми се иска да успея да премахна петната.
Може ли да препоръчате как да оправя униформите - с какво да ги кисна, пера, на какви градуси, на каква програма на пералнята.

# 497
Опитай да натъркаш петната с течен препарат за цветни дрехи. Нека постоят 15-30 мин  и после ги изпери.

# 498
Не знам дали е късно да приложиш Спот или някакъв сапун за петна (ползвам един в селската къща, дали не беше на д-р Бекман?), щом вече са прани, но пробвай и това. Сякаш не мога да се сетя за петно, което Спот да не ми е премахнал - у нас обичайно са върху покривки и салфетки от обща храна, шоколад, вино и подобни.

# 499
И аз бих предложила да се пробва със Спот. Дори и на вече прани дрехи ми е изкарвал петно.

# 500
  • София
Ще изпробвам предложените варианти, благодаря за съветите Flowers Hibiscus !

# 501
Опитай да натъркаш петната с течен препарат за цветни дрехи. Нека постоят 15-30 мин  и после ги изпери.
И аз предлагам това. С този метод са ми излизали петна от дрехи, които вече са били прани и сушени в сушилня. Научих за него от форума. Благославям дамите, от които разбрах за него.

# 502
За петна от храна може да пробваш и кислородна вода, понякога помага. Но има материи, които задържат петна и просто са неспасяеми.

# 503
  • Пловдив
Някой от Вас пробвал ли е тези листчета за пране?Взех една опаковка като пътуваме някъде,за по-лесно и компактно.Да не си унищожа дрехите  с тях 😀
https://vnosnipreparati.com/product/at-home-wash-color-laundry-d … ne-na-listi-60-pr

# 504
Малко по-назад са коментирани.

# 505
  • София
За петна от храна - обезмаслител Меглио. Пръска се, изчаква се няколко минути (понякога и с часове е стояло така) и в пералнята.

# 506
Здравейте, някой може ли да ми каже къде да намеря този омекотител наличен:
Скрит текст:
Веднъж го взех случайно от магазин на Графа, но не го намирам никъде вече. Има други подобни, но точно този с маргаритките - не.

# 507
# 508
Много благодаря! Не го откривах и онлайн, не знам защо. Поръчах си!

# 509
Траен ли е аромата..

Общи условия

Активация на акаунт