Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 538
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте.
Днес си взех прах за бяло на Ариел( не съм купувала от години) и реших да си изпера любимата кърпа за лице на ръка с него, както правех до сега с праха за цветно.
Налях топла вода,сложих прах и оставих за няколко минути ,а като се върнах да я изплакна... Ужас,цялата беше в лилави петна като от мастило.
Сега ме е страх да си пусна пералнята с този прах ,да не си съсипя новите чаршафи.
Има ли начин да махна тези петна?

Предполагам ,че проблема е ,защото това не е прах за ръчно пране,но все пак ще ми е по- спокойно ,ако ми кажете ,че мога да си изпера новите чаршафи без проблем с него.

# 481
За първи път чувам такова нещо. Някои прахове за бяло оставят съвсем лек синкав оттенък след изпиране, да не би да е нещо такова? След изплакване останаха ли петната? А кърпата всъщност бяла ли е?

# 482
Петната останаха. Кърпата е ментово зелено, светло.
После пробвах с друга бяла кърпа и пак стана същото- цялата в лилави петна.

П.п. Пробвах с трета бяла кърпа,но този път налях водата,размих праха и чак тогава сложих кърпата- всичко е наред.
Предишните пъти залях кърпата с вода и просто поръсих праха.
Ето и днес научих нещо ново!:blush:

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 19:43 от Vayallete

# 483
"Предполагам, че проблемът е, защото това не е прах за ръчно пране."

Абсурд да е това проблемът. Наистина е много странно... Thinking

# 484
Явно цветните прашинки,които оставят леко сивкавия ефект на бялото пране ,поръсени директно върху дрехата се разтварят в текстила и боядисват в лилаво.
Нямам друго обяснение.

# 485
  • оттам, откъдето започва България
Пера бялото си пране само с Ариел (но не на ръка, а в пералня). Никога не съм имала такъв проблем.
В случая прахът е ръснат върху хавлията и не са се разтворили цветните гранули.

Vayallete, спокойно можеш да си переш чаршафите, тъй като праха ще го сложиш чекмеджето, откъдето ще го вземе водата и ще го разтвори, а няма да е ръснат върху чаршафите ти.

# 486
Благодаря.Flowers Hibiscus
До това заключение стигнах и аз.
Голяма дандания вдигнах за нищо.
Дано поне е полезно на някои,да не прави моите простотии.Smiley

# 487
Момичета, рядко пиша, ама вече не знам какво да правя с мишниците на тениските на мажа ми, пробвала съм всичко, което препоръчате и няма оправия. По цветните има бяло, та понякога като по изпусна да ги третирам стават чак наслоено, а по белите седи едно такова тъмно дето ме побърква, на всяка пералня третирам, търкам преди да ги сложа и пак. Ползвам прах на ариел и персил на 60гр. на програма памук 3 часа. Благодаря ви предварително и кажете нещо вълшебно.

# 488
Момичета, рядко пиша, ама вече не знам какво да правя с мишниците на тениските на мажа ми, пробвала съм всичко, което препоръчате и няма оправия. По цветните има бяло, та понякога като по изпусна да ги третирам стават чак наслоено, а по белите седи едно такова тъмно дето ме побърква, на всяка пералня третирам, търкам преди да ги сложа и пак. Ползвам прах на ариел и персил на 60гр. на програма памук 3 часа. Благодаря ви предварително и кажете нещо вълшебно.
Ако наистина си пробвала всичко, което е препоръчвано е кофти. Но аз съм 100% сигурна, че не си ползвала препарат против котлен камък на Сано. Пръскаш обилно и переш,, ако не се е почистило пак същото. Няма пропуск.

# 489
  • Варна - Черна гора
Ако тениските се обличат повече от веднъж тогава вероятно се образуват натрупвания.
Да не би да е така?

# 490
Акрил пере ли се?

# 491
Повечето пухкави одеалца са акрил..
Килимите също..
Ако не се бъркам 🤔
А по повод  петната от дезодорант,  не веднъж съм казвала , че Д- р Бекмън имат препарат за това, но на картинката е за бяло и пера само бели тениски..
Излизат бели като нови под мишниците .
А Сано за котлен камък, ползвате ли върху цветни тъкани, и по точно черни..
Нашите с ММ, особено неговите са или черни,  или бели ..

# 492
Ооо наистина със Сано не съм пробвала, ще го търся. Не не ги носи повече от веднъж, абсурд то и това остава.
А и този на д - р Бекман имам и изобщо не съм доволна. Саното и мен притеснява за цветно, но ще пробвам всичко.

# 493
Първа стъпка: да изчаква дезодоранта да изсъхне преди да облече дрехата. Ако не помага: смяна на дезодоранта. За почистване: препарат за баня без съдържание на белина. Киселината няма да увреди цвета. Сано-Мано... Всъщност каквото имаш. Препарат за баня за почистване на котлен камък без белина,с киселина. От първи опит няма да стане.

# 494
Здравейте,
Незнам дали въпроса ми е за тук - моля ако не е насочете ме къде другаде мога да питам.
Реших след 1 носене да изпера новите маратонки на мъжа ми, ноо останаха петна по тях от праха. Опитах да ги изчистя с обезмаслител, ноо май влоших нещата.
Моля за предложения за начин за почистване или да се насочвам към магазина преди да ги е видял 😂

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 21:21 от StellaNova

Общи условия

Активация на акаунт