Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 429
  • 753
  •   2
Отговори
# 735
И аз мисля, че тези деца са под карантина в градината. Би трябвало да няма там изпъпчени. Въпреки, че ако минават всички през един и същи коридор, няма смисъл от карантина.
Ох, и моите деца колко пъти са пили АБ с ниско црп и пкк за вирус. Но гледаш го влошава се, сумати лекарства и посещения при лекар, уж вирус, и още на 1-2 доза АБ, детето започва да се оправя много бързо. Даже и момента - май пак така ще се получи.
За протокола - снощи късно и баткото вдигна Т 38.5. Днес рано минахме през педиатър, на малката изписа АБ, каза, че е червено гърлото. Температурата от снощи нейната е около 37.5, в момента 37.3. Няма други симптоми, но заради това, че след седем дни пръскане с Тантум Верде и Грип стоп тя вдига Т, ще трябва от страх да го дам АБ, иначе бих изчакал. На баткото само Вирупринол и да следим. Аз на своя глава след лекаря пуснах кръвни и носен и гърлен секрет.

# 736
Те учителите и да кажат на децата не им пука и се разсъбличат.

# 737
Ходихме на лекар.
Каза да направим тест за грип в лаборатория и да направим носен и гърлен секрет, плюс ПККи общо взето всичко, а детето е ОК.
Да питам направление от него за нещо
От изброените полага ли ни се?

# 738
Да за ПКК  и за гърлен и носен секрет може да Ви пусне направление.Нз за грип не сме правили в лаборатория.Пуска се кръвта на гладно ,и гърления секрет без да е яло детето и без да са мити зъбите и без вода ,абе и то сутринта.

# 739
Ходихме на лекар.
Каза да направим тест за грип в лаборатория и да направим носен и гърлен секрет, плюс ПККи общо взето всичко, а детето е ОК.
Да питам направление от него за нещо
От изброените полага ли ни се?

Всичко може с направление с изключение на теста за грип.
П.с
Аз да Ви споделя нещо. Моята баба е почти на 80 години и цял живот пие един и същи АБ и цял живот и помага. Тя е алергична към почти абсолютно всички видове лекраства и много други неща. Пие само Аспирин за всичко, към всичко друго е алергична. Няма капки за нос, няма нищо.
Правени са и 2 операции, едната (махане на миома) е била леко упоена и будна, поради алергиите и, а при другата (отстраняване на 3-та сливица) нищо не са и слагали. Вика "Изкормиха ми я. Нечовешка болка". Bowtie

Та не всеки организъм може да развие резистентност към АБ. Тя е живото доказателство.

# 740
Емилия, 1 човек обаче е изключение от правилото и би трябвало да се доверяваме на науката, а не на частни случаи. А и дълголетието и здравето в общия случай се дължат на добри гени, но и на много други неща.

Подобряването от антибиотик при добри изследвания се дължи на времето, което е минало и самият организъм, който си действа с лечението незабелязано, не на реална нужда от такъв тип лечение. Като бях малка все карах ангини, най-разнообразни, и винаги АБ. Дори не бях чувала, че има опция да се мине без, нито че съществува вирусна ангина. Ама се научих.
Майка ми чак на почти 50 почва да проумява за вирусите и бактериите и допреди година-две спореше с мен, ама накрая чете и разбра къде е истината. 😀 Сега за сестра ми първо я изследва, тогава преценява да даде АБ или не, с мен не е било така.

# 741
Ella, на същото мнение съм, смея да твърдя, че доста неща разбирам, обичам да чета и от проба-грешка на много лекари съм се научила за съжаление да не се доверявам на всичко. Много, много пъти в кабинетите ме питат дали съм медицинско лице. Често съм направила необходимите изследвания още преди да посетим лекар, разчела съм ги, и съм започнала лечение което лекарите само ми потвърждават. Само където децата ми не мога да ги слушам със стетоскопа. До последно бавя АБ, и въпреки това, противно на всичко, децата ми няколко пъти се повлияват магически от АБ, уж при вирус. Чакала съм и малко и много, и може ли все да е съвпадение организма да се справя буквално в момента в който дам АБ? Нямам обяснение, но е факт.

# 742
Резистентността не я развива човешкият организъм, развиват я бактериите, те стават резистентни, когато човек започне антибиотично лечение и не го довърши, а спре антибиотика по-рано. Тогава част от бактериите оцеляват и се научават как да се справят с този антибиотик. Размножават се отново и човек пак се разболява. Същото става и ако дозата антибиотик е ниска. И за мен в някои случаи няма как да се мине без АБ, синът ми докато не започна антибиотик стоеше в едно и също състояние 5 дни, започна антибиотик и ефекта се видя още на следващия ден, изобщо не мисля, че е съвпадение.

# 743
Тъкмо това щях да пиша и аз за антибиотиците. Човек НЕ може да стане резистентен към тях.

# 744
Здравейте,
Колко дни при грип поддържаха децата ви температура.
Ние имаме около 37 -37,5 от събота, ако това въобще е висока
температура. Принципно при нормално положение е 35,5. -36 при мойто дете.
Утре ще пускаме изследвания, но домтогава се притеснявам.

# 745
Здравейте,
Колко дни при грип поддържаха децата ви температура.
Ние имаме около 37 -37,5 от събота, ако това въобще е висока
температура. Принципно при нормално положение е 35,5. -36 при мойто дете.
Утре ще пускаме изследвания, но домтогава се притеснявам.
Не знам дали нашето беше грип според подледния прегледал сина ми педиатър е било това, протече така : 2 дни температура до 38, един без, два дни температура до 37,5 и започнат антибиотик, ден и половина без, още два дни температура 37.9, общо 7-8 дни. Според педиатър последните дни е заради левкопения след вируса, можело да се вдига до 2 седмици, грипът правел такива промени (не е с доказан грип) но действително левкоцитите бяха паднали от 11.3 на 4

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 17:27 от Sparkles

# 746
Моето имаше само 3 дни температура (около 38), но той започна Тамифлу още на втория ден от симптомите, та не знам дали има база за сравнение.

# 747
Да, ние ще продължим с изопринозина, не ни предписаха тамифлу.
Защото дете се чувства добре, от време на време го мъчи хрема и лека кашлица.
Като направим изсл. тогава, но понеже като усетя, че е леко топла или и е студено я меря на челото е 37.4 с електронния на подмишница с другия е 36.6.
Направо не знам

# 748
Нормално е да има още лека температура, грипът е коварен. Просто следете кашлицата, да не слезе надолу. Ние ходихме вчера да го преслушат моя, уж са чисти гърдичките. Още влачи кашлица и сопол. Той е положителен за грип от четвъртък.

# 749
Следя Вайбър групата и за пореден път съм потресена как някои деца отсъстват два-три дни с мед.бележка и хоп на градина....други будали като мен по две седмици...
Петък детето е било,майката пише до сряда вкл с мед бележка ....🫥

Общи условия

Активация на акаунт