Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 359
  • 753
  •   1
Отговори
# 720

Това ли е марката на този шампоан с който е спрял косопада? Моя хич не спира пробвах последно с Биотрейд хранителна добавка и шампоан вече 2 купих ,но ефект май няма. И ампули уж слагам различни, но не спира напълно.Споделих и на гинеколожката ,уж пуска там разни хормони,сега и на ендокренолог ще ме прати да видим.Иначе тези за щитовидната са ми добре.

# 721
Не знам, има ли някой който е прекарал грип без усложнения(без да е приемал Тамифлу) и без антибиотик?

Дъщеря ми, и двата грипа кара.

Около нас много малко деца са боледували точно от грип обаче,та нямам наблюдения. Знам за 2, които приемаха Тами и нямаха усложнения. По-бързо им мина от на моето дете, но пък поне съм й спестила химията.

При нас уикендът минава много добре, но се чудя да я пращам ли пак в инкубатора или да поседи, макар и с цената на нервната ми система...

# 722
Мария, това е, някакъв с чесън. Не е скъп, може да пробваш. Аз се притеснавах да взимам известните марки, защото често водят до пърхут или сърбеж.

# 723
  • shumen
Елла,ако имах възможност аз бих задържала още малко да закрепне.По добре здраво дете да ме побърква,отколкото да се мъчим като е болно.
Красивост,то и лятото има вируси.
Dageya,моя предните години след Ковид беше така.Закрепя го,пусна го на училище и до седмица-две лепваше нов вирус.Беше ми писнало от лекари и болници.

# 724
Аз не знам дали от порастването или от факта, че ходи на 2 спорта, но голямата се закрепи и не боледува. Тази учебна година не е ходила точно 4 дни заради чревен вирус. 4 дни седмично е на спорт, 2 пъти е плуването и 2 пъти катерене и в студа я прибирам полумокра.... Малкатахя навивам за плуване, но не иска.

# 725
  • shumen
Ваня,и аз не знам дали го израстна или от ходенето на Трявна,но и моя разреди боледуванията.Аз също го навивам за плуване,но не иска и да чуе.

# 726
Бяхме на лекар, чисти гърди, гърлото не е червено, има сопол. Учуди се доктора на кашлицата и че не е спряла.
Пуснахме кръвни 6.20 црп.
Не е за антибиотик каза.
Трябва да мине, прибрахме се, преди малко меря, че се размрънка 38.6....
Ще се гръмна

# 727
Охх и моя не иска по страхлив е и явно това го спира другото е че е лепнат за мама ...
Имам приятелка с дете почти колкото моето ...ей казвам ви грам не и боледува...ама грам..моя от октомври се пукна няма празен месец ..нейния началото на декември вдигна за 1 ден т. Нито кашлица нито сопол,нито му дава някакви добавки ...аз се спичам понякога особенно с поредно отсъствие от работа ..а те се пукват да обикалят и по почивки и насам натам ...

# 728
Аз по-миналата миналата есен (2023), записах баткото на плуване уж да укрепне, беше 4та група в ДГ, и пак греда - след второто ходене конюнктивит, бронхит, и така цялата зима от вирус във вирус и вече 1 година по-късно още не е отишъл за третата си тренировка.😆 Абе ужас сме ви казвам. Аз съм пълно ку-ку заради тези скапани болести.

# 729
  • shumen
Flower90,ако трябва отидете на още едно мнение.
Ликеунд,и при мен е така.Имам позната детето и почти не боледува,а моя лепва всичко де що може.

# 730
Бяхме на лекар, чисти гърди, гърлото не е червено, има сопол. Учуди се доктора на кашлицата и че не е спряла.
Пуснахме кръвни 6.20 црп.
Не е за антибиотик каза.
Трябва да мине, прибрахме се, преди малко меря, че се размрънка 38.6....
Ще се гръмна
72 часа е нормално да вдига от вирус, бори се с него. При нашия последен вирус се оказа че може и повече време да се вдига и сваля, и при нас при бяха 7 дни с температура с периоди без температура от 24 часа. Црп на 4 ден беше 16. Четох че Црп до 60 е вирус.

# 731
Гледа се и състоянието на детето. С ЦРП 60 моето е карало грип с 10 дни температура, лекаря отаза АБ. А веднъж с ЦРП 40 му изписа АБ на 5-ти ден с температура, чу на слушалките, че е пневмония.
Тук не трябва да се пише, че след къпане/ плуване, полумокро дете излиза навън 😀 Повечето са на мнение, че мокри деца, изпотени, леко облечени се разболяват. Вчера една майка в нашата група се разсърди като и казаха други майки, че не може да обвинява персонала в градината, че нейното 6 годишно не си слага шапка след спорт. Все пак тази година тръгва на училище и там никой учител не го интересува как излизат децата. А те често си хвърлят якетата навън като търчат и им стане топло.
Та нашите в градината явно ги изкарват след спорт и навън. И тя била забранила да прави спорт, но те не я слушали и нейното било постоянно болно. Казаха и да му засили имунитета и че не е от това и тя се разсърди.

# 732
Във нашата група отсъстват 11 деца по медицински причини.
Отделно днес когато го заведохме на детска разбрах, че 1 и 2 ра група са ги смесили 0т 30.01 до 20.02 заради Варицела.
Мен ме попитаха дали е карал Варицела и им казах, че той не е карал.
Уж има група за здравите деца.
Пък ще видим.
Много ми е притеснено.
Не трябваше ли децата които са с варицела да са си вкъщи.

# 733
  • София
Напротив, и в училище учителите до 4 кл казват на децата да се обличат и слагат шапки.
А относно "засилване" на имунитет вероятно, този който открие панацея ще вземе и Нобелова награда.

# 734
Те децата които са с варицела са си вкъщи, но тя е много заразна и с дълъг инкубационен период 2-3седмици. Затова контактните ги отделят, преди да им се появят симптоми са най-заразни. Не е добре да ги смесват със здрави деца, които не са карали.
Учителите в училище казват, но не ги обличат те, моите наблюдения са същите, ходят голи, якетата се хвърлят на земята и те са си по блузки.

Общи условия

Активация на акаунт