Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 507
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • shumen
Flower90,да не е боли гърлото или да има афти и затова да не иска да яде?
Аз ефералган съм давала сироп веднъж,но явно е слаб и не му подейства тогава.Свещички не съм ползвала.

# 706
Моите май вече са добре. Не знам какво кара голямото за 5 дни, всеки ден с различен симптом. Приятелят му в училище си разболя първи, даже го водили на лекар и го нямаше цяла седмица на училище. На малкото хремата затихва, така че смятам утре по училища и гррадини.

# 707
В петък гледаха ушите, гърлото, ушите бяха ок, гърлото съвсем леко зачервено, пръскаме тантум верде.
Според мен просто и е лошо от вируса или знам ли. Не казва да я боли гърло.
Кръвни не пуснахме в петък, защото беше рано, беше вдигнала температура преди няколко часа и не беше още много висока. Предполагам днес ще пуснат.
Той и хемоглобина предния път и беше нисък, кой знае сега колко е.....

Flower90, да не я боли гърлото? Виждаш ли дали е червено. Моето детенце е 11 и нещо, под 12 кг, нещо свещичката не му свали ок темперарура. Или аз не я сложих ок, не знам.
Кажи на прегледа да видят и ушите, да няма някакъв секрет и в тях. Малко лекари гледат....црп пускахте ли?

# 708
Аз пак ще повторя, че за мен това с продължителната температура, която ту я има, ту я няма е грип. При моят син беше по същият начин, 7 дни вдига температура. Два дни имаше по-висока, уж я свали, после пак започна да вдига 37 и нещо, на 5ти ден отново 38 и започнахме антибиотик. Днес е 8 ден и уж е спряла температурата, над 24часа не е вдигал. Вероятно се е насложила и инфекция. Не знам, има ли някой който е прекарал грип без усложнения(без да е приемал Тамифлу) и без антибиотик?

# 709
Два теста направихме и бяха отрицателни.
На 12 и 24 ч
Сега ще направят предполагам на прегледа, но вече ще са минали към 40 часа от първа температура. Аз продължавам да се съмнявам, че по-скоро е РСВ, въпреки, че няма чак толкова натрапчива кашлица.
Не знам и аз ...

# 710
  • shumen
Flower90,дано се разминете с АБ.Дано се разбере от какво е тази Т при детенце.
Sweet memory,май тоя грип без усложнения и АБ не минава.

# 711
Незнам дали изобщо ще се изолира нещо при положение че преди два дни спрях Цилоксана, няма сопол, нищо не излиза, правя промивки дърпам ама няма. Да изчакам още два дена и тогава ли да пусна, поне да са минали 4,5 дни от капките?Вече и аз нз, иначе сме с трета сливица и почнах имунотрофина от няколко дни по препоръка на УНГ

# 712
Здравейте! Не съм писала скоро, и при нас е болест след болест след болест!!! Не се издържа, не мога да се зарадвам вече на нищо! Ние с мъжа ми горе долу бива, но децата са ужас, направо ми иде да се гръмна. Слава Богу, не е нещо кой знае колко тежко като боледувания, но е толкова често, че всичко вече ми се върти около болести.
Октомври малката (на 4 годинки) 3 дена с 40 градуса, без каквито и да било други симптоми, накрая свършихме в болница на урбазон и АБ. Никой не разбра какво ѝ беше. От тогава до сега през 6/7 дена е със сополи и гърло. Баткото мина и той няколко ангини, сополи. Дразнещото е, че малката от 10.12 е у дома. Хвана пак някакъв пореден вирус от здравите деца в градината тогава, и покрай Нова година вече мина на АБ, и уж се оправи. Миналата седмица баткото и той дойде с някаква поредна екстра от училище, зарази малката, и цяла седмица лекувахме гърло и доволно сополи, без Т. И онзи ден, в сряда,  уж всичко точно, снощи малката с 38.5, без други симптоми. Свалям я лесно с Нурофен. Но откъде забога!!! Разбирате ли, че не ходим никъде, не се срещаме с хора, няма молове, площадки магазини заради тези болести! На лекар ходим, като таткото отива сутрин да пази час, да сме първи - Т.е. Толкова съм изтрещяла, че свеждам до минимум каквато и да е възможност за заразяване от поликлиниката. С маски сме, не чакаме, влизаме първи и излизаме - това в сряда. Как така отново е с “нещо”!?!?!
Утре ще я водя на лекар, ще мина на своя глава пкк, дкк, суе, црп, носен и гърлен.
Значи не ми се мисли като тръгне отново на детска какво ще става… съжалявам за триадата, но няма и с кой да споделя…

# 713
Напълно Ви разбирам, при нас е същото
Ние сме и с екстри - трета сливица, рефлукс, проблем с единия бъбрек, сигурно ще излезе и някоя алергия и някоя непоносимост другата седмица, така че,  дишайте и това ще мине!

Здравейте! Не съм писала скоро, и при нас е болест след болест след болест!!! Не се издържа, не мога да се зарадвам вече на нищо! Ние с мъжа ми горе долу бива, но децата са ужас, направо ми иде да се гръмна. Слава Богу, не е нещо кой знае колко тежко като боледувания, но е толкова често, че всичко вече ми се върти около болести.
Октомври малката (на 4 годинки) 3 дена с 40 градуса, без каквито и да било други симптоми, накрая свършихме в болница на урбазон и АБ. Никой не разбра какво ѝ беше. От тогава до сега през 6/7 дена е със сополи и гърло. Баткото мина и той няколко ангини, сополи. Дразнещото е, че малката от 10.12 е у дома. Хвана пак някакъв пореден вирус от здравите деца в градината тогава, и покрай Нова година вече мина на АБ, и уж се оправи. Миналата седмица баткото и той дойде с някаква поредна екстра от училище, зарази малката, и цяла седмица лекувахме гърло и доволно сополи, без Т. И онзи ден, в сряда,  уж всичко точно, снощи малката с 38.5, без други симптоми. Свалям я лесно с Нурофен. Но откъде забога!!! Разбирате ли, че не ходим никъде, не се срещаме с хора, няма молове, площадки магазини заради тези болести! На лекар ходим, като таткото отива сутрин да пази час, да сме първи - Т.е. Толкова съм изтрещяла, че свеждам до минимум каквато и да е възможност за заразяване от поликлиниката. С маски сме, не чакаме, влизаме първи и излизаме - това в сряда. Как така отново е с “нещо”!?!?!
Утре ще я водя на лекар, ще мина на своя глава пкк, дкк, суе, црп, носен и гърлен.
Значи не ми се мисли като тръгне отново на детска какво ще става… съжалявам за триадата, но няма и с кой да споделя…

# 714
Като ви чета ми побелява косата. Ние сме здрави. Има някакви гадости в класа и градината, не е яснж грип ли какво ли, но важното е че моите са здрави. Малката имаше едно констнатно подсмърчане, но взе че шзчезна мистериозно като почнахме вчера бронховаксом. Сега почваме нов тримесечен курс, 3 месеца след първия.
Бях казвала, че на малката и пада косата от доста време, пък и на голямата от скоро... от 2 седмици пият Витамикс и смених шампоана с един на бг марка Арси и на малката косата спря да пада.. На тези шампоани попаднах случайно, т.е. пробвах защото само това имаше при свекървата, но много ми харесаха и си поръчах.

# 715
Мимчо8411, ох и вашето не е лесно, съжалявам за това през което минавате - познато ми е, макар в по-малка степен. Малката беше с рефлукс, но само като бебе. Има дерматит - явно нещо на алергична основа, но засега само с дерматолози сме се съветвали. Нефрологично - и ние следяхме кръв в урината - цяла година лекари, изследвания и нищо не откриха. Някои даже казват, че от честите боледувания е това. От половин година спрях да я изследвам, че не се смогва с толкова много неща.

# 716
  • shumen
Направо като чета за този грип ми настръхва косата.Всички около нас,които го карат са с усложнения.
Моя е добре.Върти се нещо в класа,но той е здрав.
Но пък сега търчим по болницата при баща ми.То и с тая грипна вълна не пускат вътре в отделението,а само дават сведения.Засега е добре,боли го крака след операцията.Утре ще го раздвижват да сяда вече.

# 717
Синът ми за Януари има само 6 учебни дни - след ваканцията пропусна първата седмица заради вирус, заради който направи ужасен ларингитен спазъм на 01.01 в 8 сутринта - буквално за 15 минути. Сестра му по това време беше на АБ, заради някакви сополи и гърло, които ту ги има ту няма и накрая слязоха надолу, започна гадната тютюнджийска кашлица при нея и ‘айде АБ - а не съм спирала със симптоматичното лечение и при двамата при нужда. Тръгна баткото на училище, 6 дена и айде пак сопол, лека кашлица, спрях го пак. И утре вече като го пусна не знам… ще оправя малката, а той какво ще донесе нямам идея. Аз психически вече не издържам.
Не ги оставям така, и пак бе, пак няма оправия. То са пробиотици - омнибиотик про ви 5, сега едни скъпи на булгарбиотик, дефендил, рибено масло ескимо и няма бе, през 1 седмица са у дома!!! Вярно, не се тръшват на легло и слава Богу, но това пръскане в гърлото и носа толкова често ме съсипва.

# 718
Аз пак ще повторя, че за мен това с продължителната температура, която ту я има, ту я няма е грип. При моят син беше по същият начин, 7 дни вдига температура. Два дни имаше по-висока, уж я свали, после пак започна да вдига 37 и нещо, на 5ти ден отново 38 и започнахме антибиотик. Днес е 8 ден и уж е спряла температурата, над 24часа не е вдигал. Вероятно се е насложила и инфекция. Не знам, има ли някой който е прекарал грип без усложнения(без да е приемал Тамифлу) и без антибиотик?
И моят син беше така с температурите, не знам дали беше грип може и друг вирус който изтощава левкоцитите и дава интерстициално възпаление на белия дроб. И за ковид  се говореше за такава вирусна картина. Каквото и да е дано минава вече ...

# 719
Пх, ох всички се въртим в един кръг. Аман от сополи и задна хрема, кашлица тая зима…
Сега и грип и какво ли още не.
Ама така е водят “здрави” деца на у-ще някой родители със сиропите и така, да се чудиш какво правиш. Да идва лятото…🤒

Общи условия

Активация на акаунт