Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 573
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Красивост, никакъв смисъл няма от Тамифлу при положение, че има симптоми от сряда. До утре ще са минали 5 дни, моята дъщеря се оправи за 7, при все че вдигаше много високи температури. Изопринозин е достатъчно, че да наливате и друго и то на толкова късен етап.

Бактериална инфекция от пробиотик ми звучи абсурдно. Вторият антибиотик изобщо за доказана бактериална инфекция ли е бил (с изследване на црп, фецес или друго) или докторът е на база проба-грешка?
Вие с какво лекувахте?
Нея я мъчи хремата и от днес вече болки в мускулите и леко главоболие, за сега темоература около 38 и сваля с панадол.
Но рези сополи я мъчат и незнам какво да ги правим, промивки правим със стеримар и тизи спрей от днес сенсиал сложих.

# 691
Първи лекар с предположение за бактериална инфекция с насочване за изследвания, втори лекар със становище за бактериална инфекция след ПКК, трети лекар с потвърждение за същото. Все дежурни лекари към детски болници. Мисля, че имат повече поглед над нещата от кабинетните педиатри. Ако са объркали, ще е странно.
То темата с тамифлу, чувала съм да го дават на хоспитализирани деца и седмица след симптомите им. Защо е това вманиачаване по 48-те часа...

# 692
Красивост, единствено Панадол/Нурофен /Хексалгин и черен бъз.

Dentz, странно откъде е тази бактериална инфекция, но предполагам че може да е някакво усложнение след първото боледуване. Пробиотик няма логика да докарва такива симптоми.
За Тамифлуто има толкова странични ефекти, че ако не е започнато в самото начало, за да потисне репликацията на вируса, аз смисъл да се трови излишно детето не виждам. В болница не мога да кажа как ги лекуват, но "чувала съм" не ми е достатъчно. Повтарям се вече, но нашата лекарка просто не го изписва,явно има причини.

# 693
Красивост, единствено Панадол/Нурофен /Хексалгин и черен бъз.

Dentz, странно откъде е тази бактериална инфекция, но предполагам че може да е някакво усложнение след първото боледуване. Пробиотик няма логика да докарва такива симптоми.
За Тамифлуто има толкова странични ефекти, че ако не е започнато в самото начало, за да потисне репликацията на вируса, аз смисъл да се трови излишно детето не виждам. В болница не мога да кажа как ги лекуват, но "чувала съм" не ми е достатъчно. Повтарям се вече, но нашата лекарка просто не го изписва,явно има причини.

Благодаря,
Ами седи в шкафа сиропа не го отварям, детето доста неспокойно спи, но утрото дано е по-мъдро и болничките деца да се чувстват по-добре…

# 694
Капките Сенсиал и аз ги купих преди време, търсих някаква алтернатива на Коларгол, че той много им разранява носовете. Ефект никакъв не видях. За отпушване ползвам само капки с ксилометазолин и Муконазал, всички други са само пари на вятъра.От Синилан сироп също съм доволна. Опитвам се да ги науча да пият хапчета, за да им давам Миртол, аз лично съм много доволна от Геломиртол за възрастни.

# 695
Как са болничките?
Ние горе-долу спахме добре.
Ще продължа с  изопринозина за сега, утре има записан час при педиатъра. Детето се чувства доста изтощено, но за сега около 38 е температурата и с малко болки в тялото, но има апетит, което е Ок. Днес ще пътуваме към София и дано всичко е наред по пътя.
За капките нищо не помага да, поне дава да правим промивки с физиологичен разтвор и каза, че от виброцила спрей и е добре.
Пие чай и общо взето като поредния вирус го караме този грип А.
Много ми е притеснено, но няма как.
Добре, ме другите за сега държим фронта и не се разболяваме.
Дано минава бързо на всички!!!

# 696
Дани,не е грип ние го изкарахме през коледната ваканция ..болката в крайниците е мн особенна само във ставите не е като мускулна болка ..педиатърката ми каза че е усложнение след изкаран грип ,но аз вчера прочетох че се получава след изкарана чревна и уро инфекция ..а нали повръщахме преди няколко дни ...офф наред със всичко детето яко е яхнало метлата голямо противопоставяне ,инат,пак взе да истерясва  ..

# 697
  • shumen
Ликеуинд,грипа повтаря.Но щом болките са в ставите,а не мускулни си е усложнение от грипа.
Dentz,да не е усложнение след първото боледуване тази бактериална инфекция?
Аз АБ не бих дала да не се разтрои още повече стомаха.
Моя е добре.Не го е болял повече корема и не му е бил разстроен.Утре ще му взема пробиотик,но дайте идея за някои добър?

# 698
Нашият комбиниран тест за грип и ковид, на 29 час е отрицателен. Явно продължаваме да чакаме да видим какъв вирус е.

# 699
Ние пък преди малко се върнахме от преглед, малката още по накашля и продължиха Флудитека още няколко дни (давам го от 10 дни) лекаря каза  че няма проблем, НОО все още има задна хрема и утре ни праща на носен и гърлен секрет а аз преди 2 дни спрях АБ капки. Попитах го дали ще излезе нещо при положение че от 2 дни не съм слагала каза че би трябвало в което се съмнявам и също така изписа и Бисептол (който не искам да давам) при положение че преди 2 седмици спрях Клацида. Гърди чисти, гърло ок, само задната хрема си седи от месец и повече. Правя промивки, пръскам спрей със сребро и назориг. Четох също че Бисептола товари бъбреците, а ние имаме проблем с единия и на 11 ти сме на нефролог, кажете според вас как да постъпя, не ми се иска да почвам с тоя Бисептол или да изчакам няколко дни да видя какво ще е положението и тогава.

Аз в момента давам Синкванон, но гастрото ми каза че био баланс също е хубав.

# 700
Според мен вземете утре секрета и изчакайте резултата ,ако има бактерия сигурно ще ви дадат антибиотик по биограмата и няма да има смисъл от бисептола.Иначе да и на нас са казвали че товари много бъбреците и ни го замениха тогава с Ксимебак.Но и сме го пили веднъж след антибиотик за уро инфекция,тогава избор нямахме.Но ако е бактерия може пък да се изчисти с някой по съвременен антибиотик.

# 701
  • shumen
Мимчо,пусни утре секрета и изчакай с Бисептола.Ако има нещо ще изпишат АБ по антибиограма.
Димитрова,явно не е грип при твоята.

# 702
Е, това с тези микробиологии след антибиотик, какво ще покажат не знам, то и да покажат си отива края на седмицата резултата.
Само водим децата напред - назад по лекари и лаборатории. Преди педиатърс вземаш секрета с транспортен тампон и се носеше от родителя в лаборатория.
Сега не знам от къде може да се купи такъв тампон за микробиол. Изследване?
Нашия тест за грип показа от пон- вт симптомии чак в събота грипа.
Нз ама теИ хреми са ужасни тази година, може и от мръсния въздух в градовете да е?
И аз сложих макситрол в носа на девойката, та ако трябва изследване няма как да даде резултат, а сополите са бистри течни, знам, че ако са жълти и по-гъсти бели  тогава има проблем, ама в чудо се видях тази седмица.
То при ковид не беше така…
Ние  с изопринозин продължаваме и температуро-понижаващи.
Леко и бързо оздравяване на всички!!!!

# 703
Аз съм притеснена за малката. Довечера в 18ч записах час да я прегледат.
Притеснява ме, че след първоначалната висока температура, започна да вдига на големи интервали, първия път на 12ч, после на 10, на 8 . Вдига ниска температура, но я има. Сега на 4 тия час  е с 37.2.
Вдига по-често макар и ниска.
За дете на 2.4г. свещичките ефералган подходящи ли са? Пише че са да деца до 24месеца и до 10 кг. Тя е на 28 месеца , 12 кг.
Понеже сложих свещичка сутринта не знам доколко е ефикасна .
Притеснява ме, че не иска да яде. Хапва по няколко лъжички само, пие вода, но като цяло не мисля, че е достатъчно.
Определено това боледуване ни е най-тежкото за момента, този зимен сезон.
Кашля влажно и отхрачващо според мен ама ще видим, не разпознавам добре кашлиците.

# 704
Flower90, да не я боли гърлото? Виждаш ли дали е червено. Моето детенце е 11 и нещо, под 12 кг, нещо свещичката не му свали ок темперарура. Или аз не я сложих ок, не знам.
Кажи на прегледа да видят и ушите, да няма някакъв секрет и в тях. Малко лекари гледат....црп пускахте ли?

Общи условия

Активация на акаунт