Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 577
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Може да лекувате детето както прецените. Щом според Вас Изопринозин действа - няма проблем да продължите с него. В случая имате доказан вид грип, макар и по-късно.
Дано не вдига вече темперарура, то и без това вече изтървате най-подходящия момент за старт на тамифлу - до 48 часа от симптомите.
Много Ви благодаря за успокоението.
Да, дано не вдига температура.
То реално първите симтоми на хрема са от понеделник вечер - вторник сутрин Sad.
Да принципно закъсняхме.
То при личните лекари е едно, ното те помнят, нито детето познават добре.
От скоро, така се наложи за съжаление сме с този новия и там е просто само за бележка да ходиш и да ти се прави на интересен колко знае и колко сме неграмотни.
Как имало специалисти, все едно не си познаваме децата кога как им е и как не спим по цял нощ и знаем кога кое им е добре..
Хич не мога да разчитам така на свестна диагноза, ама да съм учила за Доктор, навремето…

# 676
Някой пита за RSV вирус. Моето дете го кара миналата година. Два АБ един след друг и 15 дни Пулмикорт и 7 Пулкорт +Вентолин + инжекция Орбазон в спешното. Беше не зле... Ами на косъм ни се размина приема в болница. Ужасен вирус.

Някой пита за Гентамицин. На детето са го изписвали но по 1 ампула веднъж на ден за 3 дни. Беше с чревен вирус.

Относно червено гърло и изписване на АБ.. Ами на моето всеки път изписват вече,  защото при 5 поредни пъти зачервено гърло - 5 гнойни ангини след стандартно лечение. Това преди 3-тата сливаца.

От все сърце пожелавам на всички бързо възстановяване. Heart

# 677
Капки Сенсиал ползвали ли сте за децата, на нас ни ги изписаха, доста са скъпи, нещо като коларголовите са, но на спрей.
Взех ги, но не мога да видя ефект, както коларголовите едно време ?!

# 678
Аз никога не съм виждала ефект от коларгол(освен омазването и петната по всичко). За Тамифлуто при симптоми от понеделник-вторник си е късно вече, и моят даде един отрицателен тест, но след това и без тест ми стана ясно, че е грип. Поддържа 6-7 дни температура и чак днес на 7ми ден кашлицата леко намаля и се видя някакъв ефект от лечението. Той е на изопринозин, антибиотик, пулмикорт, вентолин, бронхостоп и кависепт.

# 679
Капки Сенсиал ползвали ли сте за децата, на нас ни ги изписаха, доста са скъпи, нещо като коларголовите са, но на спрей.
Взех ги, но не мога да видя ефект, както коларголовите едно време ?!
Аз слагах два пъти на децата, и аз не видях особен ефект. За отпушване на носа съм най- доволна от Ксило гел, за лекуване на хремата досега не съм открила магическото лекарство. Grinning

# 680
И аз не мога да намеря хубави капки. Чистя със стеримар или физиологичен, понякога капя Виброцил (например сега), капала съм и Ксилогел. Всичко има временен ефект, лек.

# 681
Наистина ли няма смисъл от Тамифлуто вече,
Вече има леки мускулни болки?!

И аз всеки път пробвам различни.
Но нямат ефект, като се запуши и край..
Имам нов метод затоплям кърпичка и слагам на носа и синусите, и доста облекчавало според детето.
Вдигнахме леко температурата и я боли главичка около 38 е и дадох панадолче, дано я свали и опита да заспи.
Май ще включвам тамифлуто, но не знам като днес пи два пъти изопринозин да не дойде много?

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 22:20 от Krasivost

# 682
  • shumen
Ликеуинд,да не е грип при вас с тия болки.Вчера колежка беше така и беше дошла на работа.Защо се наказва не ми е ясно.
Красивост,няма за какво да те увиква личния лекар.Дай на детето Тамифлу.
Капки аз ползвам Виброцил и Африн и съм доволна.

# 683
За капките за нос.. Сега се сещам преди време бях срещнала (не му помня името, защото беше по времето, малкият беше на годинка) някакво кремче ли беше или стикче, с което се маже слепоочието и носът отвън и отпушвало нослето. Беше билково.

# 684
Сега заспа, утре сутрин ще дам и ще спра изопринозина,
Пък нека се кара в понеделник.
Вие вътре чашката и пипетата измивате ли ги предварително с нещо преди ползване  в Тамифлуту?
То и мен гърлото ме заболя и корема, дано е от притеснение и ни подмине другите, че да се грижим за малкото 7 годишно човече.
Аз четох 2*7,5 се дава, така ми каза и аптекарката?

# 685
Мами, аз нещо се филмирам сега. След антибиотичното лечение в началото на януари, реших да давам пробиотика (синкванон мечето) и седмица след спирането му. Започна лека диария, после вдигна температура и 3 различни лекаря казаха бактериална инфекция, последвана от второ лечение с АБ за месеца. Мистерия откъде. Дали пък не е дошло точно от пробиотика? 🤯 Според чат джи пи ти можело в редки случаи... И ако е било в червата, нищо чудно, че на гърлен и носен нищо не излезе.

Чревните вируси виреят вече целогодишно. Може от магазин, площадка, от всякъде да е лепнало. Не е от пробиотика. Чак пък втори антибиотик.. още по зле да стане корема, не знам. Тия лекари ме изумяват. Как решиха, че е бактериална инфекция, а не чревен вирус?

# 686
Аз да кажа, че след 48 час на грипа, тамифлуто няма ефект (не е ефективно). При нас вдигна тази вечер 37.7, свали сама без нищо. През деня подсмърчаше. Сега прекашля на всеки час докато спи. Утре сутринта на 24-тия час след първата хрема, ще направя тест да видим. Чудя се само кой - стандартния за грипове и ковид или - "магическия" дето включва и рсв, аденовирус, микоплазмена пневмония. Естествено докато чакам да видя какво ще се случи, днес започнах витамин ц, умкалор, спрей за гърло, вечерта сложих капки за нос (олинт), противоалергично. Дето се вика, и грип да е, няма да навреди. А ако е вирус, тъкмо съм го започнала.

# 687
Аз да кажа, че след 48 час на грипа, тамифлуто няма ефект (не е ефективно). При нас вдигна тази вечер 37.7, свали сама без нищо. През деня подсмърчаше. Сега прекашля на всеки час докато спи. Утре сутринта на 24-тия час след първата хрема, ще направя тест да видим. Чудя се само кой - стандартния за грипове и ковид или - "магическия" дето включва и рсв, аденовирус, микоплазмена пневмония. Естествено докато чакам да видя какво ще се случи, днес започнах витамин ц, умкалор, спрей за гърло, вечерта сложих капки за нос (олинт), противоалергично. Дето се вика, и грип да е, няма да навреди. А ако е вирус, тъкмо съм го започнала.
Браво на Вас,
Колко ситематизирано сте го написали.
Дано всичко е наред.
Явно тестовете показват по-късно грипа.
И аз тайно се надявах да не е.
Правихме в къщи в сряда тест за ковид грип а и б комбиниран  на Спесера или така пише на него, после в лабораторията беше за ковид геио а б и rsv, но всичко отрицателно и днес Спесерата в къщи показа грип а.
Но дали ще мине при нас без Тамифлу на детето, къде да прочета, кое се взема за първи симптоми.?
То в такъв случай по-добре при хрема да се почва тамифлу веднага превантивно ли.
Ако се има в предвид от втоерник да се е заразило детето ро до днес са доста дни вече?

# 688
Първият симптом е съвсем първата проява, че не се чувстваш добре, може да е кашлица, хрема, болка в гърлото, главоболие, температура и тн. Примерно при моят син беше кашлица в неделя сутринта, а температура вдигна 12 часа по-късно, но първият симптом е кашлицата, а не температурата.

# 689
Красивост, никакъв смисъл няма от Тамифлу при положение, че има симптоми от сряда. До утре ще са минали 5 дни, моята дъщеря се оправи за 7, при все че вдигаше много високи температури. Изопринозин е достатъчно, че да наливате и друго и то на толкова късен етап.

Бактериална инфекция от пробиотик ми звучи абсурдно. Вторият антибиотик изобщо за доказана бактериална инфекция ли е бил (с изследване на црп, фецес или друго) или докторът е на база проба-грешка?

Общи условия

Активация на акаунт