Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 629
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Danaeka И моят съвет в този случай е поне месец пробиотик, явно нещо му се е нарушил баланса, за да му се случва често

# 661
Да се отчетем и ние с положителен тест (домашен) грип А показа.
Болки във врата и температура до 38 * .
Педиатъра  в четвъртък при отрицателен тест с хрема без температура и леко червено гърло, предписа изопринозин и капки за нос сенсиал и витамини. Нощес вдигна температура индадох панадол, на обяд дадах фервекс и направихме отново теста у дона и вече беше положителен. Пие изопринозин, личния не вдига телефона и не знам дали да го заменя изопринозина с тамифлу?!
Не знам какво да правя, не искам да водя детето по спешни кабинети, защото видимо се чувства горе-долу добре. Много я дразни хремата.
Вие какво бихте посъветвали, имам тамифлу сироп, но да го дам  ли вместо изопринозин.
Записах за лекаря час понеделник!?!

# 662
Лукрисиа, тази лична лекарка е за смяна.... Дори и да се правеше така, то гентамшцина би помогнал само ако причината е бактерия. Хидрасек ако намериш дай, или имодиум, не зном става ли за деца.
Днес съм дала 2 ентерола, 1 Хидрасек и 1 смекта. И 25 капки еспумизан Л. Сега сварих ориз с морков и ще му дам водата да пие и ако иска после да яде от тях.

# 663
Krasivnost, при доказан грип бих дала тамифлу, особено щом имате вкъщи. Колко кг е детето?

# 664
Винаги са ни предписвали Ентерол за разстройство и никога не е помагал. Най-голям ефект съм виждала от Тазектан + Ленодиар. Компот от дренки, чай от кората на нар и крем супа само от моркови.

# 665
За разстройство Тазектан дуо.

# 666
  • shumen
За доказан грип бих дала Тамифлу още повече щом имаш.
Лукресия,компот от дренки или само дренки също добре действат.

# 667
Krasivnost, при доказан грип бих дала тамифлу, особено щом имате вкъщи. Колко кг е детето?
20кг, в аптеката ми казаха или да продължа изопринозина или да дам тамифлу по два пъти
Представям си как ще ме навика личния лекар, особено с домашен тест, ама като не вдига телефона.
Направо не знам какво да правя.
Температурата не е висока.

# 668
Какво има да Ви навиква личният? Че сте стриктна и сте си изследвали детето? И моята лична предписа Изопринозин, ама не му действаше никак. Тестът показа грип Б и започнах тамифлу. По-добре е. Моето е 12 кг и давам по 5 мл сутрин и вечер. Вижте дозировката за Вашето, май е по-голяма.

# 669
Какво има да Ви навиква личният? Че сте стриктна и сте си изследвали детето? И моята лична предписа Изопринозин, ама не му действаше никак. Тестът показа грип Б и започнах тамифлу. По-добре е. Моето е 12 кг и давам по 5 мл сутрин и вечер. Вижте дозировката за Вашето, май е по-голяма.
Ами защото правихме тест в къщи беше отрицателен прати ни в лаборатория за същия тест пак отрицателен но тройно по-скъп и имало специалисти да вземат пробата.
И понеже и двата са отрицателни изписа изопринозин, ама дне с в неработния му ден си изследвах детето що то вдигна температура и има болки в къщи с домашен тест от аптеката е грип А положителен и и сега незнам в понеделник като отида и му кажа давам тамифлу какво ще каже. Аз самата не знам кое е по-добре и за това.
На спешен кабинет не мога да отида, защото сме в провинцията, а и не искам да разкарвам детето, абе аз съм си виновна.

# 670
Понякога първият тест е фалшиво отрицателен. И при нас беше така...Започвайте тамифлу.

# 671
Детето не вдига температура от снощи, беше 37.7.
Има апетит и видимо се справя за сега добре, само сополите го мъчат.
Може би изопринозина му е подействал имуностимулиращо.
Възможно ли е от понеделник до сега да не е дал положителен резултат, а чак сега….
Много ме е яд ч, не искам да давам лекарство без да е предписано от лекар.

# 672
Може да лекувате детето както прецените. Щом според Вас Изопринозин действа - няма проблем да продължите с него. В случая имате доказан вид грип, макар и по-късно.
Дано не вдига вече темперарура, то и без това вече изтървате най-подходящия момент за старт на тамифлу - до 48 часа от симптомите.

# 673
Днес и аз цъфнах с болки в краката и ръцете ..незнам какво е това но е гадно ..пия като детето нурофен ...капем в ушите цилоксан ,но все още не чува и повтаряме високо за да ни чуе ..притеснявам се дали ще даде изобщо резултат ...

# 674
Мами, аз нещо се филмирам сега. След антибиотичното лечение в началото на януари, реших да давам пробиотика (синкванон мечето) и седмица след спирането му. Започна лека диария, после вдигна температура и 3 различни лекаря казаха бактериална инфекция, последвана от второ лечение с АБ за месеца. Мистерия откъде. Дали пък не е дошло точно от пробиотика? 🤯 Според чат джи пи ти можело в редки случаи... И ако е било в червата, нищо чудно, че на гърлен и носен нищо не излезе.

Общи условия

Активация на акаунт