Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 646
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Flower, 24 часа според мен ще са достатъчни. Може и някой вирус да е. При нас беше същото, 5 седмици след грипа вкъщи, 1 седмица градина, 1 седмица нов грип. Дано бързо минава!

Likeawind, и при мен миналата година вирусите започваха различно. Едно неразположение в носоглътката и гърлото усещах, чак след ден-два се развиваше. Сега като карах грип с малката всичко стана за часове и ме свали от раз. Мутират много, за съжаление...

# 646
В нашата група грипа вече гръмна, буквално. Май този път моето дете беше първия случай ама… все от някъде идва, няма как.
Ние вече се прибрахме. В Пампорово е пълно с гости от Турция, ами и те така кихат, кашлят, яко болни. Домъкнаха турските вируси 😃

# 647
Моята и тя още кашли, 10 дни беше на флудитек, вчера го спрях и днес продължава да кашли влажно. Вече нз какво да я правя и какво да давам, утре съм записала час да я преслушат. От един месец се влачим, то пулмикорт, вентолин, АБ, Каларгол, Цилоксан, флексоназе, да видим утре какво ще изпишат. На всичкото отгоре и рефлукс, на 11 ти сме на нефролог, 12 ти за алергии и непоносимости, 18 ти гастро абе пълна програма. Нерви не ми останаха

# 648
А при нас Тамифлуто май помогна само на дъщеря ми засега. И двамата с мъжът ми сме на антибиотик. 2 дни след като приключихме Тамифлуто започна отново температура, ужасна жълтозелена хрема, същите храчки, кашлица. Аз се мъчих 4 дни с Изопринозин и Мупироназал, но не поддаде грам и днес вече се предадох и започнах антибиотик. Детето е най-добре от всички засега, при нея има само остатъчни сополи и кашлица, дано поне на нея да и се размине.

# 649
Здравейте. Малката ми дъщеря на 2г. е с температура, започна с 37.5 на първия ден, до 38.3 на втория, до 38 на третия (днешен) ден, нищо чак толкова фрапантно, има апетит и е жизнена. Лепна от сестра си, която беше така преди седмица. Но предвид обстановката взех тест от аптеката и излезе положителен за грип В. (Каката не сме тествали, но презюмираме, че това е било и при нея).
Днес я заведох на неотложното звено към ЛЛ, очаквах да изпишат Тамифлу, предвид че са ~ 48ч от симптомите. Но изписаха само Изопринозин и спрейче за гърло (с чисти гърди е, само леко зачервено гърло - каката беше по същия начин).
Питането ми след това подробно описание е: има ли смисъл от Тамифлу за малката? Не искам да си самоназначаваме неща, но от друга страна чета, че хората масово си го пият и твърдят, че така минава по-леко.

# 650
И ние сме така,
Но теста беше отрицателен.
На изопринозин и фервекс сме.

# 651
При нас 4 дни имаше Т и никакво Тамифлу не съм давала, а само Нурофен/Панадол. Оправи се на 5тия ден и остана лека кашлица, заради задната хрема, но след още два дни и беше съвсем добре. Като четох колко странични реакции има това лекарство, бих го дала само в краен случай, а не като превенция, както масово го започват.
Според мен симптоматчното лекуване е по-добро, поне при нас така се излекува детето. За гърлото, от което вдигаше Т, давах Лихенсед спрей и преди съм го ползвала и винаги ѝ помага. За носа само физ. разтвор капвам.

# 652
И втория тест, на 26 ти час от температурата е отрицателен.
Значи дори рязкото вдигане на висока температура не е гаранция за грип.
При нея обаче, откакто свали през нощта не е вдигала, вече 11 часа .
Тя пи тамифлу декември месец, изписаха и го със съмнения за грип, дори не беше потвърден, сега съжалявам че го дадох тогава.
По принцип смятам, че се действа спрямо състоянието на детето. Ако е зле и тамифлу би могло да помогне много ясно , че ще дам.
Ако не е толкова по-може човек да рискува, всеки си преценя.

# 653
Толкова късно май няма смисъл от тамифлу.
Преди три седмици детето ми беше с грип А и пи тамифлу за първи път. И аз се шашнах от листовката, но при него нямаше абсолютно никакви странични реакции. Даже напротив, след втория прием спря да го боли корема ( а преди това се гърчеше над 24 часа от болки, чак ходихме да видим да не е апандисит), спря да вдига Т и живна. Но да, ако не беше доказан грип нямаше да го дам, де. И все пак някои правят усложнения и на фона на тамифлу, така че не е вълшебно. Вече от какво зависи кой как ще изкара грипа - не знам.

# 654
При нас грип А изкарахме за 5 дни температура, остана сопол и кашлица за още 10 (според мен имаше и бактерия в носа, защото мазах с Бактробан и мина), грип Б 6 дни температура основно. 8 дни след началото е по-добре. Педиатърката не го изписва и явно не е необходимо във всеки случай. Но пък дете с грип Б, което приемаше Тамифлу от ден 1 на третият ден беше вече без Т.

# 655
При моето дете при този грип, който изкара, нямаше нито сополи, нито кашлица. А баща му се скъса да кашля…

# 656
Оо, всички имахме температура, сополи и кашлица. Отвратителен е този грип Б, имайки предвид, че аз пиех профилактичната доза и веднага увеличих, когато проявих симптоми - помогна за 3 дни и после всичко започна отначало. Детето го изкара най-леко от тримата.

# 657
Някой има ли опит с ампули гентамицин за диария? От вчера е на ентерол, днес дадох и смекта, но ефект няма. Личната каза да му давам по 1 ампула гентамицин сутрин и вечер. Боли го корема много, лежи постоянно

# 658
  • shumen
Flower90,може и да не е грип при вас.Явно не само грипа започва със висока Т.
Лукресиа,дренки помагат много за разтройство.
Рейна,ще видя да му давам пробиотик известно време.
Днес не се е оплаквал и не е ходил по нужда.Не мога да разбера дали е от храна или от настинка,но след вируса със повръщане взе да му става така.

# 659
Лукрисиа, тази лична лекарка е за смяна.... Дори и да се правеше така, то гентамшцина би помогнал само ако причината е бактерия. Хидрасек ако намериш дай, или имодиум, не зном става ли за деца.

Общи условия

Активация на акаунт