Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 649
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
12кг е.
Да може да не съм дозирала правилно, за първи път давам. В аптеката , на мъжа ми са му казали максимум 10 капки ама аз вече бях дала 6.
Теста на 12ти час от началото на температурата е отрицателен.
С триста зора и дадох Нурофен, след 20 Мин повърна.... Кога мога да дам пак???
Тя почти не е яла и явно и е раздразнил стома ха, но не мога да я накарам да яде...
Flower колко кг е детето? Аз 6 капки давах като бяхме 8 кг.

# 631
Вомитусхил свещички за повръшането, досадно ама действа поне при нас, само напомням.
И според мен е грип. Протича доста остро според мен, а не като Ковид. Ковид като че ли бавно и не толкова остро се развива.

# 632
Свещички панактив бейби и свещички ефералган редувай, щом повръща. Само трябва да преценят правилно от колко мг да са опаковките и на двата.

# 633
Ефералган вече бил Фервекс, за протокола де.

# 634
Няма никой с грип около нас, затова по-скоро мисля, че не е .
Ама знае ли човек....

# 635
Флауър, вие кога оздравяхте, та пак сте болни?! Ей такива прескачания от вирус в друг най ги мразя. 12 часа за тест са малко за мен. Пробвайте утре пак. С такова рязко повишаване само на грип ми намирисва,за жалост.
При нас уж беше по-добре, излязохме следобяд точно за 15 минути, каза че я боли подмишничката, прибрахме се и заспа за 2 часа. Мина й после, забрави уж, почна да се оплаква от крачето. Постоянно нещо почва да я наболява, чак си мисля дали не си внушава. Измъчи се горкото с тия грипове.
Сега съм пред дилема какво да я правим, ама май ще чакам да видя как ще се развие уикендът първо. Ако пак ми припада следобяд за по 3 часа, по-скоро ще се наложи да остане още вкъщи, поне малко да закрепи.
Чудя се дали да не взема някой Дефендил или нещо подобно, макар и с риск да обостря дерматита, поне малко да се закрепи... То едно запушвам, друго ще изскочи, ама не знам какво да направя. Мразя зимата просто. Искам да е лято и да ми почине мозъка от мисли за боледуване. Аман....

# 636
Ella, пуснах я здрава в понеделник на градина. Вечерта от госпожата разбрах, че всички в групата и са със сополи и кашлица, но ги водят. Та, издържа до днес. Просто нямаше шанс, пратих я току що оздравяла при болни  .
Много ме е яд...
От средата на декември  сме с поредни разболявания, с по седмица здрава между тях.

# 637
Здравейте майчета, какъв опит имате с изолирана бактерия Хемофилус инфлуенца. Малката ( на 2г.) Има хрема от около 2 седмици,никакви други симптоми. Водих я при педиатърката прегледа я видимо нищо и каза да пуснем носен и гърлен секрет. Резултатите са тази бактерия. Прочетеното за нея ме стресна доста.
За лечение все още не знам защото док ще  види изследванията в понеделник.
Ако някой е преминал през тази бактерия моля да сподели опит.
Ходим на детска.

# 638
Лош е моят опит, в предната тема писах (и преди съм писала). Три курса с антибиотик правих докато се оправя, 2 месеца се влачих, с рани в гърлото бях от тая бактерия.

# 639
Flower90, и моето момче така започна с грип. Кашлица. Температура вдигна на другия ден, първият тест беше отрицателен. Вторият тест на другия ден показа грип Б. Тамифлу помага, но още кашля бурно.

Зорница, моето момче имаше такава бактерия в носа през декември. Излекувахме я с капки Левофлаксон за 1 седмица.

# 640
Грипа започва ли със сопол? Навсякъде чета за остро започване от нивото с температура. Госпожицата обаче се събуди със сопол и сега 3 часа по-късно, започва да присмърча. Естествено е рано, за каквото и да било. И ако има температура довечера (или следобед) ще направя тест.

# 641
Вчера пред кабинета на личната срещнах колежка ,мн зле беше ,не можеше да говори ,погледа и един мътен ..каза че буквално за 3 часа я е съборил вируса до това състояние ..аз се сещам че преди по 2 дни ме болеше само гърло сигурен признак че ще се разболявам след това се започваха другите неща ..

# 642
При моя син сопола започна на 5 ден. Преди това кашлица и температура, тестът беше отрицателен за грип, но вероятно е било рано.

# 643
Малкото е с много задръстен нос, надявам се не се появят екстри.
Danaeka защо не наблегнеш на пробиотик, отдавна детето ти е с разстроен корем на фази.

# 644
Тази нощ 3 часа след повърнатия Нурофен , температурата изчезна.
И сега няма. Не знам какво е това чудо.
Към обяд ще правим тест, на 24 часа от първа температура. Няма смисъл да чакам повече , нали?

Общи условия

Активация на акаунт