Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
И аз преди давах изопринозин, но доста негативни неща бяха писали за него, въпреки че при нея пресече вируса и се оправи доста бързо.
От някакво време, като е болна, давам Биозин сироп за имунитет и също съм много доволна. Предната седмица успяхме да я излекуваме за 5 дни, а мислех, че ще поседим поне две седмици вкъщи. Не знам дали сиропът е помогнал, но си ѝ го давах редовно.

# 616
От доста места съм чувала, че трябва да има 3 месеца почивка между приемите на Изопринозин. Не знам дали е вярно. Виждала съм рекламна брошура за профилактичен прием ( като при Бронховаксом) - 10 дни се пие, 20 се почива и така 3 месеца. Питах нашата педиатърка, тя каза, че не го харесва, защото много натоварвал бъбреци и отделителна система. А тя по принцип си изписва лекарства, и АБ не ги жали..

# 617
Да, е аз така съм чувала .
Обаче май все пак ще го дам, страх ме е да не се влоши. Не знам какво е лепнала сега, но не е от обикновените градински вирусчета, нещо на гадно е.
Биозин е пила, не видях полза от него

# 618
Това винаги ме е дразнило за болните деца.Контрол никакъв моята лепва от въздуха и ми писна все да е болна да я тъпча с лекарства и като я пусна хоп нов вирус.

# 619
Някой може ли да ме насочи за какви усложнения да наблюдавам при този RSV вирус? Да имам готовност да тръгвам към болницата.

# 620
Този вирус е опасен за бебета на месеци. Могат да спрат да дишат, за по-големи деца си е просто вирус.
Моето голямото много странно кара нещо. Първи ден сополяци, втори ден лека кашлица без сополи, трети ден главоболие без сополи и кашлица. Четвърти ден отпадналост без сополи, кашлица и главоболие. Малкото задръстен нос някъде назад, започна и кихане.

# 621
  • shumen
Този вирус е опасен за малки деца.
Аз АБ за червено гърло само не бих дала.
Моя пак се оплаква от корем днес и нещо го изкарва.Сутринта го е заболяло в училище,ходил при сестрата и му дала ментови капки.Беше го отпуснало и след обяд пак се оплака.Чудя се дали е от храна или изстива и от това да го боли.

# 622
Някой може ли да ме насочи за какви усложнения да наблюдавам при този RSV вирус? Да имам готовност да тръгвам към болницата.

Бронхиолит, пневмония. Затруднено дишане, хрипове и свиркане, спазъм, недостиг на кислород - посиняване на уста и пръсти.

Усложненията не са задължителни, не ги мисли от сега. Бързо оздравяване!

# 623
Този вирус е опасен за малки деца.
Аз АБ за червено гърло само не бих дала.
Моя пак се оплаква от корем днес и нещо го изкарва.Сутринта го е заболяло в училище,ходил при сестрата и му дала ментови капки.Беше го отпуснало и след обяд пак се оплака.Чудя се дали е от храна или изстива и от това да го боли.
Може и газове да са, и при по големите се случва, еспумизан или друго със-симетикон давам и ако не е вирус помага

Рейна, аз се чудя дали не е ковид на детето, при такива шарени симптоми карах и аз.

# 624
Моята как нямаше висока температура вдигна 39 сега вечерта .
След малко ще правим тест за грип , 12 ч след първа температура.
Аз си мисля, ме може да е този РСВ вирус , защото имаме дете с него от групата и.2 часа след 6 капки диалгин е още с 38...
Ще е тежка вечер

Да питам, детето с доказан РСВ, каква е кашлицата?
Моята започва доста да кашля, чак си дере гърлото, а беше влажна в началото, сега вече не съм убедена

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:47 от Flower90

# 625
Flower колко кг е детето? Аз 6 капки давах като бяхме 8 кг.

# 626
И аз съм за Хидрасек,но преди две седмици обиклих много аптеки(за дете търсих)е никъде не го намерих.Едната аптекарка каза,че и в складовете нямало
Вкъщи имаме 2 кутии с дълъг срок е,съпругът ми беше купил без да знае,че съм купила и аз.
Ако на някой му трябва ще пратя!

# 627
Рейна, аз се чудя дали не е ковид на детето, при такива шарени симптоми карах и аз.
За това не се бях сетила въобще.

# 628
  • shumen
Sparkles,може и газове да са при моя си мисля и аз.От ментовите капки му е минало.

# 629
Моята как нямаше висока температура вдигна 39 сега вечерта .
След малко ще правим тест за грип , 12 ч след първа температура.
Аз си мисля, ме може да е този РСВ вирус , защото имаме дете с него от групата и.2 часа след 6 капки диалгин е още с 38...
Ще е тежка вечер

Да питам, детето с доказан РСВ, каква е кашлицата?
Моята започва доста да кашля, чак си дере гърлото, а беше влажна в началото, сега вече не съм убедена

Според мен е грип това. Моят син е вече 6 дни така и кашлицата е ужасна, не се влияе от нищо. Също започна с влажна кашлица, която премина в суха и раздираща, постоянна. Правим инхалации с пулмикорт и вентолин, от вчера е и на антибиотик, никакъв ефект от нищо няма. Смуче разни неща за кашлицата и противоалергично давам и е все така. Той не вдигна чак толкова висока температура, най-високата измерена беше 38,7 първата вечер. След това вдига 37 и нещо в следобедните часове.

Общи условия

Активация на акаунт