Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 667
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Моите го изкараха миналата година, бяха на 3г. Гадничко си беше. Едното направи усложнение и пи АБ, другото мина без.

# 601
Простете ми, но лекар да дава при червено гърло АБ, е несериозно. Детето може да хваща всякакви вируси и при всяко червено гърло ли ще пие АБ? А ако наистина се наложи АБ, а вече не действа?

# 602
Простете ми, но лекар да дава при червено гърло АБ, е несериозно. Детето може да хваща всякакви вируси и при всяко червено гърло ли ще пие АБ? А ако наистина се наложи АБ, а вече не действа?
Тук в нашия край винаги дават антибиотик при червено гърло. Лекарите се презастраховат

# 603
Да, но ако майката сляпо ги слуша, без да има глава на раменете си, това е страшно натоварване за детето и страшна опасност вече да не му влияе лечението, когато наистина се налага. А има доста жени, които не са достатъчно начетени и сляпо биха спазвали всяко указание...При червено гърло се пръска със спрей Голанил (с билки е) и се правят инхалации, ако трябва. Като се търси по-силен спрей, става детският Тантум верде. Но антибиотик за зачервено гърло само...

# 604
Изследвано е за грип детето

# 605
Синът ми ходи да му чистят ушите ,излезе усмихнат и весел ,но се оказа че под ушната кал ухото е било възпалено ..изписаха му цилоксан в ухото...солен спрей в носа и по 5 капки в устата ксизал ..ако до понеделник няма подобрение ще пие Аугментин..ксизала директно да накапя не дава ..мога ли със сок ?

# 606
На мен ми е интересно какво значи презастраховат. Ако първо има вирус и детето пие антибиотик, но после стигне до усложнение и завишено CRP, какво правят? Втори антибиотик ли? Понеже първият няма да действа, докато е просто вирус, само ще товари организмът.

При нас днес "изгря слънце", ще видим докога.

# 607
Скоро колежките ми които са на 50 + коментираха че така са ги лекували преди  с по 2 аб за да не се стига до усложнения..свърши 1 и включват друг ..

# 608
Аз слагам в една лъжичка малко вода и капя 5 капки и така давам било то ксезал или зиртек

Синът ми ходи да му чистят ушите ,излезе усмихнат и весел ,но се оказа че под ушната кал ухото е било възпалено ..изписаха му цилоксан в ухото...солен спрей в носа и по 5 капки в устата ксизал ..ако до понеделник няма подобрение ще пие Аугментин..ксизала директно да накапя не дава ..мога ли със сок ?

# 609
Скоро колежките ми които са на 50 + коментираха че така са ги лекували преди  с по 2 аб за да не се стига до усложнения..свърши 1 и включват друг ..

Това е кошмар за организма на възрастен човек, еле пък на малко дете.
Аз понеже страдах миналата година много от гърло. Продължи ли над 3 дни, носен, гърлен секрет, ПКК и CRP. Ако няма нищо, дежурните тантум, орофар, стрепсилс, трахизан, лукчета, чай. Ако има нещо е друга тема, там си има антибиограми, лекарства и тн. Но за червено гърло и някакви вирусоподобни симптоми да се почва директно е абсурд и в днешно време няма оправдание за такова невежество.

# 610
  • София
RSV лекувахме миналата зима, тогва беше на 3г. Имше 5 дни темп и кашлица не помня колко време, но само симптоматично каз лекарят. Не е имло усложнения..
За съжаление най-трудно се окзва д попаднеш на читав лекар. Не сме длъжни да знаем ние кое е или не е правиилното лечение. Но аз как процедирам- ако нещо ме осъмни в преценката, отивам на второ мнение, преди да съм започнала с изписаните лекрства, особено ако има намесен АБ...

# 611
В помощ ако е да споделя, че разстройство при нас спира само Хидрасек много бързо помага има го за бебета и по-големи деца също.
Бързо оздравяване на всички дечица.

# 612
Същност най-нормалното и логично нещо е да следваме лекарите и да изпълняваме предписанията. В крайна сметка те затова са учили толкова време, а ние да се доверяваме на една жена в бг мама или пост във фейсбук без никакво медицинско образование е безумно грешно. Но в реалността лекарите изписват на конвейр АБ, капки за очи с АБ за хрема и тн. И така се добива резистентност. Това, което аз правя е да подлагам под съмнение лечение, ако включва различни препарати от стандартните симптоматични средства. И то не да отказвам да изпълня предписанието, а да се консултирам с втори специалист. Но и разбирам защо при температура 40 градуса, някой би почнал АБ без да се замисли. В никакъв случай да не звучи като начукване на канче, а само споделяне на опит с често боледуващо дете на близка възраст.

Тестовете няма смисъл да се правят преди 24 часа от симптоми. Да, може и да покажат верен позитивен резултат, но отрицателния такъв не е надежден. Предвид, че всеки втори с грип е с трудно повлияваща се висока температура и стомашния проявления, звучи много вероятно и това дете да е с такъв.

РСВ е вирус, респираторен. Засяга дихателна система и прави поразии там. Грипа също е вирус. И двете НЕ се лекуват с АБ при начални симптоми. АБ се включва, при нужда, при доказана бактериална инфекция, усложнение следствие от вируса. Не като лечение на самия вирус, защото това той няма как да го направи

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 15:53 от Muppa

# 613
И аз съм за Хидрасек,но преди две седмици обиклих много аптеки(за дете търсих)е никъде не го намерих.Едната аптекарка каза,че и в складовете нямало

# 614
Нали писах скоро че си върнах току що оздравялото дете на градина, и се оказа че всички деца са болни, но си ходят.
От днес моята пак е болна. Имат дете с респираторния вирус в градината, много ме е страх от него,  честно казано.
Иначе за сега е добре ама е рано да се каже какво е.
Изписаха пак изопринозин, преди седмица и половина го пи 7 дена, сега пак. Изрично казах това, но пак го изписаха.
Не ми стиска да не го дам, в същото време се притеснявам, знам че не се дава често

Общи условия

Активация на акаунт