Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 555
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Една педиатърка веднъж ми каза, че в белия дроб нямало врата от където да кажем - ето, от тук вече е пневмония.
Не знам защо са преценили че е нужно да влоза в болница, на мен също ми изглеждат еднакви снимките, но аз не разбирам. Даже отварях да гледам на малкия снимката от преди седмица, и тя ми изглежда същата, а заключението беше че дробовете са чисти и има остатъчни измемения от предходните боледувания.
Иначе пневмония се лекува и вкъщи. Но ако ще ходите само за вливания и няма да спите там, за мен е по-поносимия вариант. На колко години е?

# 586
Една педиатърка веднъж ми каза, че в белия дроб нямало врата от където да кажем - ето, от тук вече е пневмония.
Не знам защо са преценили че е нужно да влоза в болница, на мен също ми изглеждат еднакви снимките, но аз не разбирам. Даже отварях да гледам на малкия снимката от преди седмица, и тя ми изглежда същата, а заключението беше че дробовете са чисти и има остатъчни измемения от предходните боледувания.
Иначе пневмония се лекува и вкъщи. Но ако ще ходите само за вливания и няма да спите там, за мен е по-поносимия вариант. На колко години е?
На 14 години, педиатърката каза че друго дете ходи така, но не гарантира че ще е така, дано всичко протече по най-добрия начаи. Досега не е лежал в болница, а нашите като ги знам какви са ...

# 587
Sparkles според мен също, потърсете още едно мнение....
Ако можете покажете и двете снимки...
Аз лично също не виждам разлика, освен съвсем леко горе при трахеята на едната снимка,но не и в белия дроб

# 588
Ще се консултирам с друг рентгенолог

# 589
Възможно е и заради температурата да искат да влезе в болница. Големият ми син е лежал с бронхит когато имаше 11 дни температура въпреки антибиотика, който пиеше. И аз не виждам разлика в снимките, но и аз не разбирам от това.

# 590
Ще се консултирам с друг рентгенолог

Пробвай през Супердок да пратиш снимките на някой, да ги погледне. Гледах, че няма опция за Рентгенолог, но има доста Пулмолози.

# 591
И аз бих потърсила още 1 мнение - през супердок ще е добре. Пулмолог ще разчете още по-вярно. Успех!

# 592
Sparkles, ако ви пращат във Вела само за вливки, най-добре да идете с готова диагноза, че там изобщо не ги бива в поставянето на такива. Иначе нас са ни приемали в Пълмед, със снимки, правени в кварталната поликлиника. Не бяха доволни от разчитането и пратиха снимките на техните си рентгенолози за ново разчитане и вече по него започнаха лечението.

# 593
Днес по преценка на приемащата лекарка не ни приеха и не ни предписаха вливане на два антибиотика. Тя поиска да пуснем нови ПКК и ЦРП и каза че често пъти повторно вдигане на температура до 38 която се сваля може да е заради левкопения тоест понижени левкоцити след вирусна инфекция. Такива колебания може да има дори две седмици. Нашите левкоцити се оказаха спаднали до 4 от 11.3 в неделя  Црп е 4.1 при 16 в неделя. Каза че такъв образ на снимките се вижда при вируси като грипа и при сегашните вируси много често излиза ако човек се снима.

# 594
Здравейте! Малкия ми син е на 2 години. От вчера следобед започна да вдига температура, като вечерта стигна 40 градуса. Давам нурофен, хексалгин, оцет слагах на свивките. През нощта поддържаше 37.5-38 градуса като си спеше. Появи се и разстройство. Тази сутрин отидохме при личната, прегледа го и каза че гърлото е червено. Прати ни в лаборатория на тест. Излезе положителен за RSV вирус. Изписа антибиотик Панцеф. Дадох му ентерол. Не иска да яде. Пие само вода и домашен компот от малини малко. Сега пак започва да вдига до 38 температура. Няма кашлица, нито сополи. Някой сблъсквал ли се е с този вирус? За мен е непознат. Тази температура до кога продължава? А разстройството? На ден само по 2 ентерол ли мога да му давам? Изхожданията са като вода жълти на цвят. Притеснена съм много😒

# 595
RSV е гаден вирус за малките деца, но не съм сигурна дали причинява диария. Дадохте ли антибиотика? Да не е от него? Ако не е гладно детето, не го насилвайте да яде. Важно е да приема течности, може да давате хидратиращ разтвор от рода на хидратин алфа или стоперан хидра. Може да включите и пробиотик - биобаланс бейби или биогайа към ентерола.

# 596
Lucresia, а защо антибиотик, детето дори не кашля? Моя приятелка сподели, че детето й е било с този вирус и са влезли в болница, пило е антибиотик там. Но то си е било с кашлица и рентген, показващ възпаление, отиващо към пневмония. Дано при вас всичко е наред. Не го насилвайте да яде, нека набляга на течности.

# 597
Здравейте! Малкия ми син е на 2 години. От вчера следобед започна да вдига температура, като вечерта стигна 40 градуса. Давам нурофен, хексалгин, оцет слагах на свивките. През нощта поддържаше 37.5-38 градуса като си спеше. Появи се и разстройство. Тази сутрин отидохме при личната, прегледа го и каза че гърлото е червено. Прати ни в лаборатория на тест. Излезе положителен за RSV вирус. Изписа антибиотик Панцеф. Дадох му ентерол. Не иска да яде. Пие само вода и домашен компот от малини малко. Сега пак започва да вдига до 38 температура. Няма кашлица, нито сополи. Някой сблъсквал ли се е с този вирус? За мен е непознат. Тази температура до кога продължава? А разстройството? На ден само по 2 ентерол ли мога да му давам? Изхожданията са като вода жълти на цвят. Притеснена съм много😒
При редки изхождания сме комбинирали смекта и ентерол. Смекта след диарийно изхождане, до 2 на ден сме давали като е бил по-малък, междинно ентерол. Моят син изкара преди 4 седмици вирус с гърло температура 2 дни и после разстройство и температура за 3 дни. И неговите изпражнения станаха жълти и като вода. Имаше и газове, давах еспумизан. Антибиотик не пи.

# 598
Разстройството е преди да дам антибиотика. Антибиотика е защото е с червено гърло и много бързо ставало пневмония. Иначе дадох био баланс. Сега спи, крайниците са студени. С 39.2 е. Дадох преди 30 минути 2.5мл нурофен с 5 капки хексалгин. После ще дам още един ентерол

# 599
RSV е много гаден вирус, протичащ тежко при малките деца. От опит го пиша. АБ е безсмислено на този етап - да, пневмониите са чести усложнения, но няма как да ги прекъснеш с “превантивно” АБ. Червено гърло не води до пневмония. Обикновено не се характеризира с диария, но с нея и тази висока темп, аз бих направила един бърз тест за грип довечера (поне 24 часа от първи симптоми)

Нурофен дразни корем, хубаво е поне една хапка по възможност преди него. Комбинация с хексалгин на един прием не бих дала, освен ако не е коментирано с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт