Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 008
  • 223
  •   1
Отговори
# 15
Не че другото е нормално, но поддръжката ме втрещи.

# 16
Преди 6 години, съвсем в началото на нашето епично търсене на жилище, ходих за СП1, още имаше апартаменти. Разясниха ми разпределения, поддръжка, схеми на плащане и като ми казаха "Изповядваме на Е500, (а цените бяха е750 (по спомен)), аз първосигнално отговорих в контра "Защо?" и отговор не получих. Joy

# 17
  • Пловдив
Вече 2 кооперации около нас , остават недовършени. . Имат акт 14 според мен защото имат дограма но, няма хора които да работят по тях от месеци . И двете са на хубави места По-миналагата година когато бяха в начален етап даже питах по телефона от строителната табела и ми бяха казали че всичко е продадено.

# 18
Вече 2 кооперации около нас , остават недовършени. . Имат акт 14 според мен защото имат дограма но, няма хора които да работят по тях от месеци . И двете са на хубави места По-миналагата година когато бяха в начален етап даже питах по телефона от строителната табела и ми бяха казали че всичко е продадено.

Кой е строителя?

# 19
Не че другото е нормално, но поддръжката ме втрещи.
В доста затворени комплекси подръжката е толкова, че даже и по-висока. Отделно всяка година се вдига с увеличението на минималната заплата. Плаща се и подръжка за паркомясто или гараж. За мен това е пълно безумие, вали гърми едни 150-200лв. трябва да плащаш всеки месец.

# 20
  • густо майна Филибето
Говори се за проектозакон, според който, ако решиш да продадеш до 5г след покупката, или дори ако си го наследил,дължиш ДДС 20%. Това не касае строителите, защото те вече са платили  ДДС. От една страна продавачите трябва да вдигнат цената с 20%, което ги прави неконкурентни на строителните фирми, от друга - това е вратичка за строителите да вдигнат още цените. Така че нищо хубаво не се задава за хората, които искат да купят жилище за себе си. Балон няма.

# 21
  • Пловдив
Не се говори, а е внесен. И не 5г. от покупката, а 5г. от разрешението за ползване на сградата. И не, не всички строители начисляват ДДС с редица врътки, така че основно тяхната група се цели. Друг въпрос дали ще се приеме и в какъв вид. Вярвам, че разумът ще надделее и това безумие няма да е факт за обикновените физически лица.

# 22
  • Пловдив

Двама различни са строителите. Малки фирми не са известни.Кооперациите са малки - по 6 етажа и двете.

# 23
  • София / Пловдив
......строители начисляват ДДС с редица врътки, така че основно тяхната група се цели. ....

При ПИМК например плащанията са основно на ръка. Много малка част от сумата, на финала, минава по банков път и с нужните документи.

# 24
  • Пловдив
Именно. И не са само те.

# 25
Къде е сити парк 3? На Коматевски възел още се продава в строеж под 1000 евро на квадрат. Вярно, че не топ локация, но все пак при малки възможности става. Аз съм харесала къщичка от 60 кв в идеално състояние, но селото е на 5 км от Старосел и може би транспорта до там ще е само с кола, та затова 55 хил евро ми се струват много, а и не съм проучила как е с водата. Но жилища на все още поносими цени се намират. Преди месец колега на мъжа ми закупи 75 кв луксозно ремонтиран за 115 Хил евро до водната палата и веднага се нанесе. Търсете и строени преди 10 и повече години.

# 26
Къде е сити парк 3? На Коматевски възел още се продава в строеж под 1000 евро на квадрат. Вярно, че не топ локация, но все пак при малки възможности става. Аз съм харесала къщичка от 60 кв в идеално състояние, но селото е на 5 км от Старосел и може би транспорта до там ще е само с кола, та затова 55 хил евро ми се струват много, а и не съм проучила как е с водата. Но жилища на все още поносими цени се намират. Преди месец колега на мъжа ми закупи 75 кв луксозно ремонтиран за 115 Хил евро до водната палата и веднага се нанесе. Търсете и строени преди 10 и повече години.

А такива имоти къде се публикуват и как може човек да разбере, че съществуват? Аз следя основно imot, alo, olx, bazar ..  😃 Но толкова рядко изпада нещо такова, че дори ми се струва невъзможно.. Въртят се от много време насам все едни и същи обяви .. основно на зелено .. ако имате информация и споделите ще съм много благодарна

# 27
На мен ми попадат разни групи във фейса, но там е пълно с брокери..Според мен, хората по селата, ако не са на зор да продават, не търсят агенции...

# 28

А такива имоти къде се публикуват и как може човек да разбере, че съществуват? Аз следя основно imot, alo, olx, bazar ..  😃 Но толкова рядко изпада нещо такова, че дори ми се струва невъзможно.. Въртят се от много време насам все едни и същи обяви .. основно на зелено .. ако имате информация и споделите ще съм много благодарна

Ами например аз живея на бул България, на 30 метра от първото колело на Панаира. Точно до нас се строи кооперация, която е малка, а мястото е добро според мен. Продават все още апартаменти и се каним да ходим да питаме какви са цените. Пред акт 16 е като я гледам, почти е готова. Не съм видяла някъде по обявите да има отбелязан този обект, но отпред стои обявата, че има още свободни апартаменти.

Там, където е другият ни апартамент, това е в Гагарин, също се строи и се продават, на пазарчето до училище Вапцаров, също ще ходим да видим какво предлагат.

От обяви ми хареса пък тази https://avangardrealestate.bg/bg/imoti/prodajbi/408g528ifp/dvust … -komatevsko-shose, вижда ми се приемлива цена на фона на общата лудост, но трябва да се види къде точно на Коматевски възел е строежът.
Всичко зависи и какво точно търсите като квадратура, място, цена приблизително тези параметри, защото така не знам какво точно да посоча, може изобщо да не е вашето търсене.

# 29
Най-мразя имоти, на които входът им е по средата. Като ходиш от хола в спалнята, минаваш през цялата мръсотия на събутите обувки.

Общи условия

Активация на акаунт