Severance

• 7 135
  • 200
  •   1
Отговори
# 120
  • Berlin
Страшен не ми беше, но мнооооого мъка има в Tales from the Loop, безнадеждност, обреченост дори.
Severance не ми е такъв.
Аз съм на половината на епизода, обаче видях младия Марк - ами много хубав са го направили! Което иначе не бих казала за сегашния Марк.

# 121
Актьорът не е нещо особено, но е симпатичен.
Още ми е смешно, като се сетя как Милкшейк го караше да гледа мило, след като Хели направи опит за самоубийство.
Сериалът е антиутопия, но не е депресиращ - още има надежда Джема да се спаси, да намерят начин да унищожат всички чипове и т.н. Естествено, нещата могат да се обърнат и в другата посока.

# 122
Вчера изгледах някои видеа и се оказа, че не съм обърнала внимание наа много детайли -
Скрит текст:
примерно, Марк и Джема се запознават, докато даряват кръв за Лумен (има я емблемата с капката - не съм й обърнала внимание). После - клиниката за инвитро, в която бяха, също е на Лумен и името й е написано на немски на документите, които попълва Джема - авторът на видеото го преведе като Торбалан (не съм проверявала дали е вярно - ест., имам предвид на английски - Bogeyman).
Докторът, който тормози Джема в различните стаи и явно е влюбен в нея, също беше в клиниката - с Марк се разминаха в коридора.

Според автора на едно видео, концепциите от философията на Киър, както и култът около него, наподобяват философията на основателя на сциентологията, както и съответната религия. Но нямам представа дали е вярно.

Не мисля, че изобщо е имало катастрофа - според мен са я набелязали по време на тестовете - или както казахте - двамата с Марк и просто са я отвлекли.
Катастрофата - колата и изгореният труп, са постановка, вероятно.

# 123
  • София
Пете, аа видях го аз логото, писах в ревюто си веднага след епизода. Simple Smile

Уф, след този велик епизод така ме екзалтираха, че нямам търпение за новия епизод в петък. Който е тооолкоовааа далеч. :/

# 124
Следващият епизод ще е кратък - под 40 минути. И май ще е за госпожа Кобел.

# 125
Изгледах го - определено по-неприятен епизод от предишните, заради обстановката, но пък важен от сюжетна гледна точка - разбрахме повече за вселената на сериала (явно тази религия си съществува и има хора, които я следват, без да са част от компанията?). Освен това, Кобел
Скрит текст:
е измислила процедурата и чипа!

В първи сезон предполагах, че тя има специални чувства към Марк, не мисля, че тя е злодей. Сякаш искаше Марк и Джема да се познаят. Дори накрая, когато опита да спре Хели, каза, че иска да предпази останалите, докато за нея (Хелена) е все едно.

Според мен, историята трябва да се разплете и такива епизоди са необходими, въпреки различната атмосфера. Разбирам, че някои зрители са разочаровани, защото според тях, шоуто трябвало да е пародия за живота на корпоративните служители, но за мен от началото това е фантастика/антиутопия/мистерия - нямам отношение към този тип работа (работя в офис, но не такъв) и не ми говори по никакъв начин.

# 126
  • Berlin
Аз пък тъкмо изгледах предния епизод и ми направи впечатление коментарът, че Кобел е “Lumon born and bred”, т.е. е много навътре в нещата, ама пък много лесно сякаш я махнаха.
А, Джема, о, Джема в какво се е забъркала, как са я накарали (с какъв мотив) доброволно да се подлага на тези експерименти? И какво означават имената на стаите, мисля, че са градове всички, само Cold Harbor е част от град. Как може толкова много да се раздели съзнанието й, доколкото схванах във всяка стая е различна ситуация/личност.🙄
Много ми хареса иначе като цяло, имахме някаква ретроспекция за живота им (общо 5 години, казаха го в материала след надписите).

Редактирам: Cobel e “Lumon through and through”, сега го видях в началото на новия епизод. Това е единственият сериал, където не прескачам какво се е случило досега.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 18:52 от abs

# 127
Според мен, Джема е била отвлечена, не вярвам, че е отишла доброволно там. Или са я прилъгали, че е нещо свързано с инвитрото и докато осъзнае какво става, са й сложили чип.

# 128
  • София
Това май беше най-късия епизод този сезон?
Но да, понякога има нужда и от такива епизоди в дадено шоу.

За епизода
Скрит текст:
Малко повече ми дойде, че Хармъни Кобел е измислила отделянето, извънредния труд и какво ли още не. Нямаше нужда от това. Не и този сериал.

Доколкото разбрах макар да не се каза, то тази Сиси фанатичката и е леля. Подразбира се по-скоро ама не мисля, че го споменаха?

Много гадна атмосфера в това западнало градче от което реално тръгва всичко, защото в тукашната фабрика са работили основателя Кигър и неговата Имоджен. Там са се запознали.

Ужасни бяха тези лепиларски сцени. Явно това е дрогата там. Не визирам тази вселена, по-скоро конкретното място. Душеха етер, нали са добивали етер във фабриката, както и много други неща.

Едно нещо поне е ясно, Мисис Кобел ще е на страната на Марк и срещу Лумен!

# 129
Аз си помислих, че това е по-възрастна сестра, но не съм сигурна дали го казаха в епизода.

Още не съм гледала анализи на детайлите.
Радвам се, че Кобел изглежда ще се обърне срещу Лумен. Поне тя, след като Милкшейк има сериозни колебания по въпроса.

Стана ми малко смешно, когато разбра за реинтеграцията и попита дали Регаби вече е довършила Марк.

# 130
  • Berlin
И аз реших, че е сестра й в началото, но после се разколебах, нищо конкретно не казаха в епизода. Потвърдиха после в доп. материал, че е леля на мис Кобел. Хубав епизод беше, научихме нещо за Кобел, даже доста неща.

Редактирам се, че се обърках. 😀

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:44 от abs

# 131
Да, и аз видях едно интервю на каста, в което нарекоха откачалката леля.

# 132
  • Berlin
Всъщност аз реших, че е сестра първо, защото мернах един плакет на стената на 2рия етаж с нейното име и надпис за нещо младежко. Кобел и тя е била млад кадър на Lumon, та реших, че са били заедно като малки в някаква тяхна програма. Всъщност бяха 2 плакета на стената, но само на единия се видя какво пише.

# 133
  • Русе
Мисля, че Девън, сестрата на Марк има също някаква връзка с Лумен.  Толкова настоятелно търсеше и разчиташе на помощта на Кобел. Оставам с впечатление, че се познават по-добре отколкото се представя. В апартамента им в една от сериите, когато говореше с Рийкън имаше статуя на козел , което свързах със странното животновъдство в Лумен.

# 134
За мен Девън беше права да се обади. Кобел ми се струва много по-разумен човек от Регаби, която е отговорна за смъртта на Пити, на шефа на охраната (забравих му името) и кой знае на кого още.

Общи условия

Активация на акаунт