Severance

• 6 373
  • 200
  •   1
Отговори
Тема, посветена на сериала Severance

Severance е сериал на Apple tv, създаден от Дан Ериксън и Бен Стилър. Първи сезон беше излъчен през 2022г., след големия му успех сериалът беше подновен за втори сезон, който стартира на 18-ти януари, 2025 г.

Сюжетът съчетава драма, мистерия, трилър и научна фантастика и разказва за живота на служители на тайнствената корпорация Лумен.
Скрит текст:
Те доброволно са се подложили на процедура - поставяне на чип в мозъка, която разделя съзнанията им. Когато са на работа, тази част от личностите им - така наречените "инита" не помнят нищо за личния си живот и почти нищо за външния свят, макар че имат генерални познания за света (например знаят, че небето съществува, но никога не са го виждали). От тяхна гледна точка - те съществуват (и са живи) само в тези часове.
Когато са навън, служителите не помнят нищо от работния си живот, не разпознават колегите си, дори не знаят какво представлява работата им. Тази част от личностите им е наричана "аутита".
Процедурата е противоречива и много хора са против нея, защото поражда редица въпроси от етично естество.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 20:47 от pppqqq

# 1
  • София
Благодаря за темата!

На мен това ми е един от най-любимите сериали изобщо, не само в жанра. Simple Smile
Перфекционизъм лъха във всеки един аспект. Дано този сезон е последен или да има максимум още един финален трети сезон, защото два/три сезона са достатъчни за историята, която се опитват да ни разкажат.
Просто ако се увлекат твърде много ще пострада съвършенството. Историята го е доказала...

Сезон 1 е класика. Оценил съм го с 9, а такива оценки много рядко давам.
Към епизод 1 имах известни критики, но всичко беше само в първата третина на епизода и без да е нещо чак толкова важно, освен претупването с връщането на екипа на Марк. Много удобно стана някак си и ми увиснаха.
Много добър старт и на сезон 2, много съм доволен.

Ревюто ми за епизод 1 от сезон 2:
https://bg-mam.ma/p/1611554/49172017

# 2
Съмнявам се, че ще приключат всичко сега. Би било хубаво да знаят кога да спрат, но сериалът все още е доста успешен - сигурно им се иска да продължат поне още един сезон.

Не помня дали сме споменавали това -
Скрит текст:
Гуендолин Кристи ще участва във втори сезон, според ИМДБ ще се появява често, но може информацията да е грешна:
Какви са тези дрехи - като козарка ли е облечена?

# 3
Оо, каква хубава новина. Отивам да тегля!

# 4
  • София
Да, ще има козички, което е още едно намигване, че явно се опитват да клонират ако не човек, то по-важното, съзнанието. Нещото което е най-сложното и невъзможното за науката.

Има разлика от това да направиш копие на човек и от това да вмъкнеш цялото съзнание на оригиналния човек, т.е. мозъкът на 100%
Това ще е истинското безсмъртие, нещо в което се провалиха в Западен свят например.

Simple Smile

# 5
Една от теориите, които четох, е
Скрит текст:
че създателят на компанията се пази някъде замразен и или искат да го съживят, или искат да съживят само съзнанието му и че цифрите, които избират на компютрите по някакъв начин са свързани с това - нещо като усъвършенстване на чиповете, докато станат готови за по-сериозни тестове.

Сега се сетих, че не сме обсъдили последният кадър от първи епизод на втори сезон - а той е важен. Пуснете си малко преди 48-мата минута, ако сте пропуснали.
Скрит текст:

# 6
  • София
Това според мен е намигване, че
Скрит текст:
жена му може би е мъртва или е клонирана, но със сигурност не е нещо добро...

# 7
Благодаря за темата! Влязох в сериалната, за да видя дали е коментиран новия сезон и се на зарадвах, че вече си има тема.
Това ми е един от най-любимите сериали изобщо, убийствен!!!! Няма да навлизам в подробности, помня анализа на Дяволо за първи сезон и мнението ми се припокрива.
 Единствено - като човек, работещ в съвременна IT западна компания, този сериал още от миналия сезон ми беше чак плащеш с това колко е точен в иронията си към тоя тип корпоративна култура. И Боже мой, какво майсторство да го направиш толкова монотонен (като монотонното ни ежедневие в кюбикъла Wink) и в същото време с много действие. Абе....!!!!
Радвам се, че след първи епизод новия сезон държи нивото.
А за тоя кадър, изкефи ме ефекта на "25тия кадър", "WTF беше това Joy". Надявам се теорията на Дяволчето да не е истина, ама пък не сме си поръчали ром ком, я Wink

Офтопик - Дяволо, мерси за Disclaimer, днес го изядох и в момента съм като ударена с мокър парцал.

# 8
  • В Космоса
Здравейте!

Записвам се. Гледахме с мъжа ми и много ни хареса първи сезон. Сигурно ще поизчакаме да се съберат няколко серии.

# 9
Благодаря за темата Simple Smile

Идвам шокирана от края на епизод 1. Има ли връзка между цъкането на Марк на компа и нещо с мис Кейси? Под нещо се чудя за нялакви жизнени показатели... въобще както правят с тези числа и тези таргети, дето покриват, това ми е много интересно.

Нямам търпение да видим какво се е случило навън с героите, най-вече с Хели.

Този сериал ми е колкото откачен, толкова и зарибяващ.

# 10
  • Berlin
А аз чакам да го гледам сама.
Не знам дали сте коментирали преди, но в Apple Books имаше няколко страници от света на сериала. Една журналистка искаше да прави материал за нещо, свързано с Лумен, имаше връзка, но редакторът на вестника я спря… казваше се Милчек.😀

# 11
Не съм видяла тези допълнителни материали, ще ги потърся, благодаря 🙂
За последния кадър - и според мен, намекнаха, че числата имат нещо общо със състоянието на мис Кейси.
Но мисля, че това беше само за зрителите - като тийзър; Марк не я видя, въпреки че излезе на неговия монитор.

# 12
По-скоро не излезе на неговия монитор, а цъкането на неговия комп се отразяваше на някакви данни на нечий друг комп. Поне аз така го видях.

# 13
Аз май ще трябва да си припомня първи сезон, че мина доста време.

# 14
И аз пуснах новия епизод, но изглежда съм позабравила 1ви сезон и нищо не разбрах Laughing

Общи условия

Активация на акаунт