Severance

• 6 403
  • 200
  •   1
Отговори
# 15
Има видеа с рикап на първи сезон, в Ю туб. Обаче са на английски.

# 16
Записвам се като фен на 1 сезон на сериала, още не съм изгледала епизода на новия сезон.

# 17
Бен Стилър и Адам Скот обясняват как са заснети някои от кадрите:

# 18

Новото интро.

# 19
  • София
Интересен втори епизод. 😊
https://www.imdb.com/title/tt15237910/

Браво, че ни показаха какво се е случило с 'аутитата' след събитията от последния епизод или този прословут отрязък от '39' минути.
Хвърли се светлина и върху събитията от епизод 1, отговори се на някои въпроси.

Най-голямата ми критика (и единствена) за епизод 1 беше относно факта, че само защото Марк се разбунтува и му върнаха веднага екипа. И Милчек как лъжеше, че те преди това не искали да се връщат, докато самия Марк пък ги умолявал да го върнат обратно.
Хах, точно обратното! Simple Smile
Точно Марк е искал да напусне. Само че без него от Лумен явно няма да могат да завършат проекта си 'Колд Харбър' и за това го увещаваха да се завърне, докато Дилън и Ървинг бяха уволнени. Grinning

Хах, обърнахте ли внимание как Марк нарече сестра си? Персефона! Simple Smile Явно това си е тяхна игричка някаква. Е, това ако не е очевидно намигване към 'ада' здраве му кажете.
бтв: Персефона е кралицата на подземия свят. Жената на Хадес.

За Хели и съмненията ми, че в Лумен си влезе 'аутитото' Хелена. Дадоха я как нблюдява и разучава детайлно двойничката си. Защо? Ами за да я изиграе перфектно. И после като влезе в асансьора не се чу този специфичен звук на 'превключването' Докато при другите се чуваше това щракване. Т.е. вече съм почти на 100% убеден, че това Хелена 'аути' Външното и аз.

Оценка на епизода: 8.5

# 20
И аз вече мисля, че сигурно вътре е Хелена. Но как минава през асансьора? Да не са й махнали чипа, като на Пити?
Епизодът беше точно контекстът, от който имахме нужда, след първи сезон.

Обаче вече и аз започнах да се чудя, сигурни ли сме през коя година се развива действието? Защо всички коли пред Лумен са толкова ретро? И дори извън етажа на разделените използват ретро техника, като касетофон? Мислех, че е в близко бъдеще, но има ли доказателства за това?
Иначе имат смартфони и дискове...

Някои неща се правят нарочно, за създаване на атмосфера, но все пак...
Впрочем, направи ми впечатление колко зловещ беше Бърт в този епизод. А и интервюиращият на Дилън - собственикът на фирмата за врати, изглеждаше като негово по-възрастно копие. Като му каза, че му напомня за него като млад, си помислих, че това е интересна шега...

# 21
  • Berlin
Аз за времето се чудя още от първи сезон. Много са ми странни тези похвати и не знам с каква идея са по принцип - ретро всичко, обаче последна дума на техниката и едва ли не от бъдещето. Не е първият сериал в такава стилистика. А пък това, че Лумен е създадена през 1800 и някоя… съвсем ме обърква. Предполагам обаче, че не е била технологична компания тогава, нали?😅

# 22
  • София
Мхм, алтернативна Вселена? 🤔
Имаме сериали и то много добри с подобна тематика.

Нали в епизод 1 разкриха за Колд Харбър. Една от знаковите битки в историята на САЩ, но спечелена от неправилните според нашата история хора (Юга ; бтв: друг е въпросът, че на севера изобщо не им е пукало за робите, а са искали да заграбят ресурсите на юга, но това е друга тема). Лумен е създадена през 1865 г. Точно когато войната между севера и юга свършва. Ами ако в тази Вселена, Юга е спечелил? Това променя много перспективата и призмата на всичко и обяснява не малко неща...

Още нещо важно от снощния епизод

Това е номера на мотора на Милчек, с който обикаляше да уволнява провинилите се (но не и Марк).
Преводът от латински гласи:
''Лекарство/лек за човечеството''

WTF? За какво намекват? Безсмъртие, вечен живот? Лек срещу рака или генетичните заболявания? Алцхаймер и всякакви заболявания на мозъка?

# 23
Прав си за паралелната вселена - в първи епизод, в анимирания клип на Лумен се споменаваше, че имат клонове в над 200 държави. Докато в момента признатите държави са 194.
Аз не обърнах много внимание, защото все пак този клип е предназначен за инитата, които нямат познания за света.

А препратките към Ада са много - и преди сме коментирали козите, оня рогатия от трейлъра, името Хели (от хел), естествено заглавието на първи епизод от първи сезон - "Добри новини за Ада"...

# 24
  • София
Не са ли 195?
Но все тая де
Даа, голяма подсказка е това в епизод 1. Даже се чудя как са си го позволили, да не би да са очаквали, че попиващите всяка минута (защото сериалът е от този тип и го изисква) от шоуто ще го пропуснат. Wink
204 или 206 държави май споменаха.

Искам да се хвърли малко повече светлина върху света. Някак си засега всичко е строго маргинално, което е и чара специално на този сериал, но една идея малко повече разкрития ми се иска да има, но според мен това е по-вероятно да стане към края на сезона.

Но засега отлично се развива сериала, много съм доволен. Simple Smile

# 25
  • Berlin
Може да е Hell -> Helly.

# 26
Забелязахте ли каква странна обида използва баща й - "Fetid moppet"

# 27
  • Русе
Забелязахте ли каква странна обида използва баща й - "Fetid moppet"
  Във фен коментарите обсъждаха,че тази обида се е използвала в средата на 19 век. Още една препратка към действителната възраст на семейството.

# 28
Сега разглеждам разни теории - според едната, бащата използва този старомоден начин на изразяване, защото всъщност е Киър, който някак си е станал безсмъртен.

# 29
Интересна теория. Може чрез разделяне да са взели съзнанието на Киър и да са го сложили в друго тяло. Надали разработките им се изчерпват само до работно разделяне.

Общи условия

Активация на акаунт