Severance

• 6 521
  • 200
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
За мен Девън беше права да се обади. Кобел ми се струва много по-разумен човек от Регаби, която е отговорна за смъртта на Пити, на шефа на охраната (забравих му името) и кой знае на кого още.
  И аз мисля че Кобел взема правилни решения. Но не би следвало Девън да има толкова информация за Кобел, предвид че я е познавала до скоро с фалшива самоличност.

# 136
Може би се уплаши, че Марк умира, а тя все пак я е виждала и е общувала с нея - сигурно не й изглежда страшна, след като не е виждала истинското й поведение.

# 137
  • Berlin
Кобел познава и ини Марк, а и няма на кой друг да се обади, а и Регаби я остави сама с Марк.
А какво ще кажете за това, че мъжът й ще пише книга за Лумен? Дали е само заради Марк или наистина са намерили нещо в книгата му, което да действа на всички разделени.

# 138
Струва ми се, че се домогват до Марк чрез него. Още повече, че ще му платят добре - Рикен ще се превърне в нещо като техен шпионин.

# 139
  • София
Идвам с чудна новина, не че не беше ясно.
Шоуто е официално подновено за сезон 3. 😊

Епизод 9

Уф, пак кратък епизод, какво им става?
Епизод 8 беше 35 минути, а този 40 минути.

Последния 10 епизод е озаглавен, Колд Харбър!!!
Още от сега ме побиват тръпки, хаха. Нямам търпение да разбера мистерията.

Какво е това? Според мен ще е някакъв математически отговор/решение на някакъв екзистенциален мотив без който съзнанието не може да функционира нормално.
Да се даде отговор на живота или смъртта или и аз не знам какво, но без това решение няма как да има вечен живот и прехвърляне на съзнанието.

Скрит текст:
Официално си имаме отбор Марк и Кобел!

Бърт Гудман наистина е имал мрачно минало. Само е возил бъдещите жертви... Това обаче не го оневинява според мен.

Добре де Марк вече е реинтегриран, не си ли спомня за работата си на монитора? Хм, но може просто да не знае за самото име на мисията, Колд Харбър.

Изкефих се как Милчек се изправи срещу Дръмонд.

Това със суровите яйца от татко Игън към щерка му какво трябваше да символизира? Чист протеин, сила?
Мхм, малко ме насочи към това тя да се окаже бременна от Марк, нещо за което писах преди няколко епизода в ревютата си и което ще е супер-досадно американско клише. Дано го нямаме този момент в този сериал, но за съжаление на 70% съм сигурен, че ще го видим.

Джеймс Игън обаче беше много ядосан на дъщеря си. Да не я прати на тестинг етажа???

Горкичкия Дилън.
Няма полезен ход с жена му. Явно нещо в рутината на брака им се е счупило и не знам дали би могло да се поправи/слепи отново. Счупеното по принцип не се поправя.

Мис Уонг си тръгна и ако не я покажат отново, за какво изобщо я бяха включили в сезона???

Ще го видим ли отново Ървинг?
Ами Ървинг ще се върне ли в Лумен?

Може би сезон 3 акцента ще е борбата между Лумен и съпротивата. Но трябва да се отговори официално на много въпроси.

Аз така и не разбрах едно нещо обаче. И така 2 сезона вече. Защо точно Марк, Хели, Дилън и Ървинг?
Марк например е историк. Сред тях няма математици или програмисти. Защо точно тези четиримата и най-вече Марк, трябва да извършват тази мисия с числата?

# 140
Преди малко го изгледах - добър епизод, но с култа отиват към доста традиционна (като за извратен култ) територия, което е донякъде разочароващо. Очаквах нещо по-необичайно.
Поне аз така разтълкувах ситуацията с Хели, мис Уонг, Кобел и училището за момичета.
Скрит текст:
Първо Хелена - това с яйцето, според мен, трябваше да ни покаже, че Джайм е извратен. Едно, че има странни фетиши - каза на Хелена, че ще гледа и тя превърна закуската си в представление. За да покажат, че той я контролира, й каза как трябва да си яде яйцата (сурови). Не мисля, че ще я прати на тестинг етажа, по-скоро очаквам да е в опасност (в буквалния смисъл, което може да включва или да не включва сексуално насилие). Като се има предвид, че Лумен имат афинитет към малките момичета, тя може да е осиновена дъщеря, а може и да не е -  и в двата случая ситуацията е прекалено извратена за моя вкус.

Дали Милчик я е накиснал, за да й върне? Така както вървят нещата, той ще стане безвъзвратно изгубена душа, въпреки опита му да се разбунтува.

Кобел и мис Уонг са от едно и също училище, взети от семействата си, получили са бюста на Киър, все едно че това е особена чест... А Кобел намекна (ако това може да се нарече намек), че къщите за родилки се ползват от любовници на Джайм. Така че това, което се случва с момичетата в тези специални училища не е хубаво по повече от един начин - не само крадат идеите им, като в случая с Кобел, а са и харем на Игън??

За Бърт и Ърни ... Ървинг - все си мисля, че той ще се върне. Но забеляза ли какво каза Бърт за влака - че стига до възможно най-далеч (в момента не мога да се сетя точните думи)? Все едно са на някакво фантастично място, до което се стига чрез тази линия.

Що се отнася до Дилън - гледах едно интервю, в което създателите на сериала казаха, че действително планът за него е бил да бъде убит в края на първи сезон, но са решили да се смилят над него. Ако не знаят какво да го правят като персонаж, може и да го отпишат от сюжета, което би било жалко.

Предполагам, че Марк все пак не е реинтегриран, както се надявахме и Кобел може да излезе права за Регаби.
Струва ми се, че тя имаше предвид, че когато той завърши проекта, Джема ще бъде изтрита и ще остане само мис Кейси или нещо подобно.
Сигурно са избирани на базата на някакви тестове - кръвни или други, за да се установи, че са подходящи да работят в този отдел.

# 141
  • София
Да, съгласен съм с теста/игра с яйцата. Че е извратено и че имаме ситуация, контрол о превъзходство над субекта.
Сега врътнах отново сцената, бяха общо 6 хапки от яйцата.
Толкова бяха и стаите/съзнанията на Джема на тестинг етажа. Това не може да е съвпадение според мен. 😮

Това с влака беше по-скоро, че има прекалено много спирки и няма как да знае/разбере, дори да е близо до това да отгатне къде ще слезе Ървинг.
Аз лично изключвам да сме в някакъв фантастичен свят, но няма да ме учуди де. Всичко е възможно, включително и това.

От епизод 7 се разбра, че щом приключат с Колд Хабър, Джема няма да е необходима и се намекна, че ще я убият. Но защо??? С какво ако е жива ще помогне за решването на задачата? А и никой не е предполагал, че Марк ще стигне до истината за нея, че все още е жива.
Не разбирам. Явно ей така е сложено да има драма, не че има някаква връзка. А на мен ми се иска всичко да има връзка и смисъл.

Иначе да, правени са някакви изследвания 100%
След като ги дадоха как даряват кръв за Лумен. Но пак няма отговор на моя въпрос.
Така излиза, че Марк Скаут е единствения човек в света, който може да реши 'Колд Харбър' Защо??? Какво му е специалното. Защо мис Кобел да не може? Или Иван, Петкан, Драган. Марк е просто историк по дяволите.

# 142
Предполагам, че не може да е друг, защото тестовият субект е именно Джема. Ако беше Гретчен, сигурно само Дилън щеше да може да завърши проекта.
Впрочем, тя е полицайка - нали се чудехме какво работи нощем - дадоха я в униформа.

# 143
  • София
Хммм, дааам.
Окей, съгласих се!
Виж каква интересна дискусия се заформя и как сами стигаме до отговорите.
Добре, аз ще отида обаче още малко по-далеч. Като те прочетох как тестовия субект е Джема ми хрумна нещо.
Нали сме съгласни, че всичко се върти около безсмъртието и прехвърлянето на съзнанието? Макар че може и да не е това, но ще съм много изненадан ако не е. Та, ако е това, то защо Джема е този субект? И как това се свързва с Киър Иган и крайната цел за вечен живот?
Ами ако по дяволите, Джема е бил вкарана умишлено в живота на Марк? Те колко време са били заедно всъщност? Т.е. или да е някакъв робот или да имаме някакъв контрол над съзнанието и?
Но дали са напреднали чак толкова много, че това да е възможно? Дано не е нещо такова, защото както знаеш на мен най-много ми се иска щастлив край и любов и деца между Марк и Джема. Но за съжаление Джема почти не е показвана за 2 сезона, докато онова Хелито ни го навират във всеки епизод. Та едно нещо са моите фантазии, съвсем друго нещо ми крещи опита, който съм натрупал от гледането на толкова много сериал и филми... 😢

# 144
  • Berlin
Джема пита за днес колко са и отговорът беше 6 (стаи), т.е. за тогава толкова, а аз мисля, че са повече, те даже май и показаха повече.

5г са били заедно.

# 145
Аз си мислех, че са я нарочили, когато отиде в инвитро клиниката - нали там и двамата са си правили тестове и може би тогава са установили, че са подходящи.

Мен ми е по-странно това, че от една страна очевидно са част от нашия свят - говорят за Втората световна, класическа руска литература и т.н., а от друга страна има детски труд във фабрики (Кобел е пример - тя дори не е толкова възрастна, за да кажем, че е нещо от миналото) и на никой не му прави впечатление.

И аз предполагам, че искат да възкресят Киър или нещо подобно.

# 146
Най-накрая наваксах с излезналите епизоди.
Този сезон е пълна лудница.
А последните два епизода бяха зашеметяващи.
Много ме кефи ниското водене на камерата, специалните ъгли на снимане, изборът на чернобяло като цвят във всички епизоди - в Лумън всичко е бяло, шумно и светло до болка в очите. Навън всичко е графично, мрачно в стила на скандинавските сериали. Музиката - прекрасна с този дисонанс, който те води накъдето трябва.
Четох ви много внимателно. Аз забелязах рано, че Хели не е Хели, а Хелън. Не ѝ се получаваше добре да играе крехката Хели. И кефи ме как я настъпа Ървинг на излета, докато не се намеси Милчик. А той е невероятен катил, кийто е жаден за власт и готов да си продаде душата на дявола, само и само да го приемат. Дори опита му за зъбене беше смешен.
Имма въпрос за къщата, където Кобел, Девън и Марк отидоха на финала - в тази стая има ли на вратата превключвател на чипа или така ми се стори. Защо си мисля, че Девън е наясно с това място? Иначе не мога да си обясня директно въпроса ѝ към Марк.
Кобел определено вече е на страната на Марк и съм любопитна как ще спасят Джема, ако успеят въобще.

# 147
  • София
Да, според мен има превключвател.
Их, яд ме е как свърши на егати клифхенгъра, таман мис Кобел щеше да каже нещо много важно на Марк...
Сега цяла седмица чакане. 😴😣🤔

# 148
Девън отведе Марк там, където раждаше, защото жената на сенатора, която беше в къщичката до нея, беше разделена - сигурно се е сетила, че там има превключвател. Тя спомена нещо точно преди Марк да припадне, но не помня точните й думи.

# 149
  • Разпиляна във въображението
Добре де, нали личностите на Марк бяха обединени? Защо успяват да го превключат? И то толкова назад - по време на представянето на книгата на зет му, когато каза "Тя е жива!"

Общи условия

Активация на акаунт