Severance

• 6 429
  • 200
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ами интегрирането не е приключило напълно и той все още само на моменти има "видения" от другата си личност.

А те не го превключиха назад, по-скоро неговото Innie не е виждало сестра му от онзи момент, в който се провикна "Тя е жива". Все едно сега се срещат отново и си спомнят какво са си казали предния път.

# 151
Така е, инито му имаше само флашове с Джема, реално не помни нищо от живота си. Последният нормален разговор, който е имал с Деван, е от партито.

# 152
Финалният епизод ще бъде по-дълъг от час. Ако не греша - ще бъде 76 минути Simple Smile

Ново интервю с Майкъл Скот:

Бен Стилър му е подарил pogo stick (пръчка за скачане) за рождения ден, защото всички на снимачната площадка ползвали тротинетки и той решил, че Майкъл ще изглежда добре, като подскача весело наоколо с новата си пръчка. Joy

# 153
  • Разпиляна във въображението
Харесвам режисирането на Стилър. Бях забравила, че е правил "Хапки от реалността", но "Тайният живот на Уолтър Мити" е един от любимите ми негови филми. Справя се страхотно и тук - цветово, изчестено.

# 154
  • Berlin
Адам Скот, нали?😀

# 155
Поздрав за всички, които са гледали. When you know, you know Joy

Оф, пак съм като тресната с мокър парцал. Ще коментирам повече по-късно (нека повече хора го изхледат), само ще кажа, че е жестоко показването точно на моралния аспект на това цялото нещо в сериала и че Бен Стилър си е сбъркал професията Joy

# 156
Сега го изгледах, в момента не мога да коментирам много. Като цяло ми хареса, но според мен Марк можеше да спомене на инито си, че
Скрит текст:
1.Пити умря от неправилно третиране след реинтеграцията - получи мозъчен кръвоизлив. Процесът е започнат - ще не ще - това е.
2.Очевидно не лъже, след като проблясъците, замайването и кръвта от носа са факт.

Дръмънд
Скрит текст:
умря много нелепо. От чиста некадърност - в крайна сметка нямаха намерение да го убиват. Не че ми е жал, просто отбелязвам.

# 157
И този епизод имаше много силен фокус върху това как инито и аутито са съвсем различни хора. Досега мислех, че реинтеграцията е това, което ще поправи всичко, но
Скрит текст:
страхът на ини-Марк, че ще бъде "погълнат" от аути-Марк и неговите много години житейски опит и спомени,
ми се стори съвсем логичен.
В началото на сериала си мислех как ини-то е просто малка частичка от човекът, как при реинтеграция всичко ще се напасне. Два сезона гледах как ини-героите израстнаха от "бебета", които не знаеха къде се намират и как се казват, минаха през любовта, през загубата й, опълчиха се на авторитетите в живота им. Вече ги виждам като съвсем отделни личности, които обитават обаче вече заето тяло. Как да бъде разрешен този конфликт на интереси между ини и аути - не знам, но ми е интересно да размишлявам над въпроса.

Дръмънд:
Скрит текст:
Толкова властен, важен и плашещ човек да намери края си по толкова нелеп начин, ми се стори много оригинално. В крайна сметка каквито и да сме, всички обитаваме човешки тела, с техните си ограничени възможности. Пък и беше поредното нещо, което показва огромната разлика между инито и аутито.

# 158
Аз не ги виждам като различни хора - още по-малко сега, в сравнение с първи сезон.
Ини Марк е същият като аути Марк, точно заради това държи на Хели и не иска да се откаже от нея.
Хели е версия на Хелена, която не е била пречупена от баща й.
Дилън е по-уверен вътре, защото не е имал всички неуспехи, които неговото аути е имало (неспособността да си намери работа).

Впрочем, Марк натисна спусъка без да иска - от шока от превключването в асансьора. Той дори не познава Дръмънд, не е искал да го убива.

# 159
  • Вестерос
Страхотна серия и край на сезона. Ще говорим ли за Колд Харбър?

# 160
  • София
Току-що изгледах финалния епизод.
Най-накрая дълъг епизод. Даже ми се искаш да е още по-дълъг, уф.

Дадоха се някои отговори, за други само се загатна, но мистерията относно голямата цел, къде сме, какво сме и т.н. се запази. В смисъл, нищо официално не е потвърдено или обяснено.
Надявам се сезон 3 да е последен или ако не, да са максимум 4 сезона, за да получим един завършен шедьовър, а не да се разводнят нещата. Ако си изиграят добре картите има всички предпоставки този сериал да се превърне в един от най-великите в историята на телевизията. Така че не трябва да се изпуска този шанс само заради алчност. Алчност, защото това шоу се превърна в най-гледаното за ЕпълТВ+ и е логично да се бълват още и още сезони.

Давам 9.0 на сезон 2, а цялостно сериалът има същата оценка. Може да се стигнат дори немислимите 9.5, но само ако на чисто емоционално ниво остана доволен от финала. Ако ли не, ще си остане с деветка, което пак е рядкост. Аз чисти деветки давам изключително рядко.
Но ако се подразня мога да намаля до 8.0, което няма да е добре. Под 8 не виждам как може да падне. Звучи ми абсурдно, дори да е трагичен финала. А и не вярвам да допуснат такова нещо. Въпреки, че то и 8 е много, но не и за такова ниво и претенции. Просто тук сме в съвсем друга лига спрямо 90% от сериалите.

Някои неща не ми се изясниха, за други по-скоро блуждая. Но ще напиша какво аз усетих и смятам за вярно, а надявам се всичко заедно да разнищим историята и стигнем до истината. 🙂

И така за епизод 10
Скрит текст:
Така и не стана ясно какво точно представлява Колд Харбър, но според мен това е финалната програма, финалния етап от пречупването на съзнанието на Джема. Във всички предни стаи тя беше ‘измъчвана’ и нещастна. Джема имаше 24 съзнания/живота, а номер 25 беше Колд Харбър.
Когато обаче тя влезе в стаята, 'Колд Харбър' се видя едно блажено изражение от нейна страна, все едно се прероди. Вгледайте се в лицето и, в очите и. Тя, не знаеше коя е, не знаеше нищо и не изпитваше болка или страх. Не случайно разглоби и детското креватче, т.е. изобщо не и е минало през съзнанието, че болната и мечта е била да си има бебе.
НО, Колд Харбър за мен завърши с провал. Цялата мисия на разделния етаж, всичко към което от Лумен се стремяха завърши с провал.
Защо? Ами защото когато Марк се появи на тестинг етажа и в стаята (използвайки кръвта от вратовръзката на Дръмонд за да влезе) при Джема, тя въпреки, че не го позна му се довери. Защото там някъде някъде в мозъка, в съзнанието нещо прещрака и тя се довери и последва този непознат и окървавен, опасен човек. Не случайно Джейм Игън и Д-р Менгеле (сори за името, ама има такъв вайб) полудяха от яд гледайки какво се случва.

А към какво всъщност се стремят Лумен? Вече съм писал, безсмъртие/вечен живот, но не само това. Киър Игън да възкръсне с пълното си осъзнато съзнание и спомени, но и да се превърне в нещо като бог за своите последователи, които да вярват сляпо на своя пастир и да не изпитват болка, тъга, тревога и т.н. А едно блажено  и безгрижно съществуване ще ги превърне в едни доволни и послушни роби. Мечтата на всеки един режим.
Само че Джема не остана в стаичката на безгрижието, а тръгна с някакъв окървавен непознат... Ще трябва да се започне от нулата ако ще има изобщо отново разделен етаж и нова задача/програма.

А какво ще кажете за манекена на Киър Игън? Дали гласът и мислите не са на самия Киър, на неговото съзнание? А не просто машинни звуци?

Радвам се на смъртта на Дръмонд, рядко противен персонаж. Това обаче не беше съзнателно убийство, а нелеп инцидент, докато в асансьора, ини Марк се превръщаше в аути Марк.

Козичката? Това по-скоро беше символичен ритуал според мен. Тест за преданост и сляпа вяра в процеса (и тук провал). Козарката видимо не беше доволна от готвената жертва на любимата и козичка и не случайно попита, колко още?
Провал след провал за Лумен!

И сега тук идва другия голям въпрос и много сериозна дилема. Какво ще правим с аутито и инито на Марк (и на останалите, но в случая за него става въпрос)? Не по-малък е проблема и с Дилън.
И как може да се събере/реинтегрира Марк, след като двете част на мозъка обичат силно и безкористно различни жени?! Според мен е невъзможно един човек да изпитва истинска любов към двама човека. Едното е винаги измамно, фалшиво, не истинско. Каквито и примери да ми давате, според мен това е залъгване на мозъка. Невъзможно е според мен. Едната жена винаги ще се обича повече и любовта към нея ще е истинската. Ако говорим за истинска любов, а не просто секс с две жени.
Аз не виждам изход. Марк аути е готов да умре за Джема. Марк Ини е готов на същото за Хели?
Какво правим? Или някой трябва да отстъпи и да се жертва или да се клонира тялото и да прехвърлят съзнанието на инито в него. Не виждам друг изход. Реинтегрирането няма да доведе до нищо хубаво, защото при тези силни чувства и на двамата може да доведе до лудост и саморазрушение.

Знаете, че аз не харесвам Хели и съм за отбор Марк-Джема. Джема е изстрадала страшно много и е била насилствено подлагана на експерименти от тези гадове и разделена от голямата си любов. Това е брутално и тя заслужава добър и щастлив край с Марк. От друга страна главните герои в историята всъщност се Марк Ини и Хели. Марк ини е много добър човек. Това е Марк аути без рутината от ежедневието. И разбира се без последвалите драми след ‘’смъртта’’ на Джема. Марк ини е детето, ‘по-добрата и чиста половина от Марк’
Хели пък изглежда наистина невинна душа, обичаща живота и справедливостта. Мхм, малко ме уплашиха думите на баща и обаче. Че той вижда Киър Игън именно в Хели, в инито на дъщеря му, а към Хелена аути той вече не изпитвал любов?! Това е малко плашещо, но към този момент нямам нищо против Марк ини и Хели да са щастливи заедно, стига разбира се това да не е на гърба на Марк аути и Джема.

Джема сега ще се върне при Девън. Мисля, че и мис Кобел ще е с тях и трите заедно ще се чудят как да освободят Марк от Лумен. Със сигурност ще има организирана съпротива срещу Лумен и те ще са в основата и. Като като към тях сигурно ще се присъедини и Ървинг.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 04:27 от Diavolo

# 161
Малко теории и спойлери:
Скрит текст:
Според мен в козичката имаше символика. Има нещо много окултистко в Игън и Лумен, а жертвоприношението на козата допринесе за това мое усещане.

Разбрахме, че всеки файл с данни, който Марк е обработвал, е бил стая и инни за Джемма. Видяхме и че в стаите има травматични за нея ситуации като зъболекаря. Дали това не е начин да се отцепят травмите от един човек и да се прехвърлят на иннито, да се капсуловат далеч от съзнанието? Дали няма да се окаже, че идеята на Киър е била да лиши човечеството от страдание и да се окаже "добряга"?

Лумон няма да е първата корпорация, която покваря добра идея и целта е по-важна от средствата, с които е стигнато до нея. Ключово за мен беше, че Джейм Игън каза на Хели Р., че вижда Киър в нея. Тя не е поредната послушна пионка, в нея гори огъня на непокорността, и може би ще е причината за коренна промяна в Лумон към по-добро.

Diavolo, мисля че си прав за
Скрит текст:
куклата, че е Игън. Актьорът, който озвучава куклата, изглежда точно като манекена на Игън, което ме кара да си мисля, че ще се появи в следващия сезон от плът и кръв. Но дали говори от отвъдното, или е огромна лъжа, че е починал? Не знам.

# 162
След малко излизам, затова не мога да пиша подробно.
И за мен Колд харбър беше огромен провал. Затова и крийпи докторът тичаше по тях и викаше на Марк " Ще убиеш всички!" - имаше предвид съзнанията в главата на Джема.

За мен, това, което ини Марк чувства към Хели, не е истинска любов, по-скоро е някаква форма на ученическа любов - мисли си, че това е Голямото нещо и е готов да умре за него, но реално е наивно и незначително (незначително като цяло, ако го надживее и натрупа повече опит; ако се случи да умре заради това, няма да е незначително, а една Голяма глупост).

Според мен, куклата беше с гласа на Дръмънд (на живо) - затова с Милчек се заяждаха - продължиха спора за сложните думи от предходните епизоди.

# 163
  • София
Не мисля, че Лумен правят нещо добро (или ако го правят е от лични, користни цели) или че ще има туист в тази посока.
Дори и да правят хората щастливи и безгрижни, то това е ограбване на тяхната същност, защото те ще са празни отвътре и много лесно податливи за контрол.

Мисля си че Хели може да стане хийл, а Хелена (аутито) да стане фейс.

# 164
  • Русе
Оригинален, провокативен, брилянтно изпълнен , сериалът ми стана топ в листата.
Съгласна съм с ревюто на Дяволо.
Не мисля че Лумен правят какъвто и да е тип добро. Все пак някой страда и изпитва болка, с тази разлика че няма никакво право да се защити или избяга . Те са висша форма на злото и както Хели определи - създали са Ада.
Марк-ини  се върна към Хели, според мен не толкова защото изпитва дълбоки чувства,той самият още не е определил със сигурност дълбочината на чувствата , а защото не познава Джема, а Хели е от неговия свят и с появата си изпрати сигнал, че има нужда от него

Общи условия

Активация на акаунт