Severance

• 6 406
  • 200
  •   1
Отговори
# 165
И аз не вярвам, че правят добро - всички корпорации са еднакви - съществуват за да трупат пари. Толкова голям бизнес по дефиниция не може да е добър.
Чипът като технология съществува само от 12 години, оше не знаят как се отразява на хората в дългосрочен план.

# 166
  • Вестерос
Аз щях да пиша онзи ден и забравих за това точно. За мен Джема е избрана, защото е Игън. Бащата на Хелена ѝ каза, че има извънбрачни деца. Може би само наследник на Киър може да изпълни всякакви задачи със стаите.

# 167
Възможно е, аз не мога да преценя. С това споменаване на допълнителните деца, вече за няколко персонажа се говори, че са на Джайм - например Рикен.

Вчера е имало събитие по случай финала на сезона:

# 168
Изгледах последния епизод днес.
Потресена съм в добрия смисъл. Колкото отговори и още толкова въпроси.
От една страна правенето на "добро" в смисъла на Диаволо за изчистване на чувствата е добро като замисъл, но обичайно винаги се проваля - пример Equilibrium. Има и други антиутопии на такава тематика, където винаги се проваля идеята да сме без чувства.
От друга страна ще ми бъде интересно да разберем в 3 сезон точно каква идея стои за Cold Harbor.
Финалът беше сломяващ. Тази безнадеждност в очите на Джема и конфликтът в очите на ини Марк, който се разкъсваше между нея и Хели.
Ще чакам с нетърпение 3 сезон.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 22:05 от Вечерница

# 169
Инитата са в неизгодна позиция, не знам как си го представят живота вътре, но явно ще трябва да е само на този етаж. Винаги могат да им дръпнат шалтера. Как мислят да съществуват, да отвлекат телата или да си ги споделят някак си.

За тиймбилдинга коментирахте ли какво са "виденията" дето им подсказваха на къде да ходят ? 

# 170
Видях хипотеза, че са маскирали онези - наблюдателите, които седяха на компютрите в епизода за Джема. Те приличаха на четиримата, трябват им само перуки и дрехи.

# 171
  • Berlin
Моляяяя, какво гледах току-що? Толкова екшън нямаше в двата сезона общо. Оркестърът и Милчик обаче обраха точките (също и “закачката” му с Киър). Почвам да го харесвам и и само чакам кога ще застане на страната на инитата.🤝  Сега това гласът на Киър ли беше или актьор, който да се прави на него или много добро ИИ, който може да импровизира? Не беше запис, защото реагираше на Милчик и не мисля, че биха изиграли точно шега с многословието на Милчик (съвсем ще го съсипят тоя човек). Понеже гледах и предния епизод преди това, да го похваля как отговори на Дръмънд, че той е мениджър на белия етаж и си отговаря за инитата, т.е. Дръмънд да се оправя с липсата на Марк.

Само на мен ли ми се струва или объркаха нещо, когато Марк влезе в Колд Харбър? Там има превключвател, но на него не му подейства, а само на Джема, но иначе всички други му действаха (в черния асансьор, в хижата за родилки).
Аз мисля, че и преди е имало такива експерименти, които са завършвали (къде по-успешно, къде не толкова). Просто сега имаме съвпадение, че завършващият файловете и експериментът имат общо, не, че са някакви специални личности или със специфични белези, просто са се съгласили по един или друг начин да участват. Накрая не ми хареса Хели. В началото надъхва ини Марк да ходи да спасява Джема, понеже така и така все ще ги “прекъснат”, после се появи точно, когато не трябва. Не ми беше логично просто. Да видим докъде ще стигнат в тоя коридор.
Според мен инитата са си като аутитата, но по-необременени от житейския опит, т.е. по-чисти характери, ако мога така да се изразя. Бих написала и по-добри, но това не е сигурно. Може би просто още не сме видели лошо ини. Може и да няма такова и всички инита да са добри, по-добрата версия на аутито. Мисля или по-скоро се надявам, че реинтеграцията някакси ще ги обедини и ще са една личност, просто ще се слеят.

# 172
  • София
Докторът, който следи експериментите с Джема, също влиза в стаите, но и него не го ловят превключвателите. Вероятно всеки превключвател е настроен за определени хора. Стаите са настроени за Джема.

Така става по-логично и за Марк - той има "ини" само на белия етаж. Асансьорите го включват на пристигане на етажа и го изключват при напускане на етажа.

Финала беше много динамичен, в сравнение с целия сезон, но постави повече въпроси, отколкото отговори.

Колд Харбър го възприемам като опит за масов контрол над хората - да им се изключват точно определени спомени и емоции.

# 173
  • Berlin
Може би, но Марк се превключва и в хижата, не е само на неговия етаж. За доктора не знам, според мен той няма чип.

# 174
Актьорът, който играе Дилън (не се сещам за името сега) каза точно това в пресконференцията - че играе инито и аутито като един човек, но разликата е, че инито е с по-малко багаж.
Според мен, нямаше грешка при превключването на Марк - инито държеше на мушка Дръмънд, превключи и той без да иска натисна спусъка. После аутито целуваше Джема, превключи - тя стана мис Квйси, а той стана ини Марк.

На долния етаж не се превключват. Само вътре в стаите и само персоните на Джема.

# 175
И аз изгледах финалния епизод на сезона.
Вероятно Киър Игън, който е основател на Lumon е положил основите на някакви открития, но след него други хора са сменили посоката. Нали пътят към ада е осеян с добри намерения. Цялата тази култова преданост към него ми се вижда като прикритие, дори комична на моменти. Не се разбира кой/или кои/ точно стои зад това, виждаме, че бащата на Хелена Джейм Игън е изпълнителен директор, а Натали е говорител на мистериозен борд. Самата идея да се премахва страданието и лошите спомени е зловеща, тъй като светът е дуален.
Картината, която дадоха в този епизод беше интересна.
Скрит текст:
Марк ръководи от компютър от 90-те, вдигнал лява ръка, всички зад него, а отгоре черни силуети ги наблюдават, 9 на брой. Кобел му каза, че макроданните, които обработвал са свързани със съзнанията на Джема, така както ги усеща. А другите какво обработват? Не виждаме все още да е успял да се реинтегрира, може би в следващия сезон.
Чудно ми е как допуснаха Дилън да остане след работно време и да ги събуди отвъд етажа при условия, че този проект им е много важен. Те го обсъждаха преди това, а са наблюдавани. Хелена гледаше и целувката между Хели и Марк. Могат да върнат назад и да разберат какво са обсъждали, а Марк ги лъжеше защо не ходи на работа и те уж му вярваха. Освен да са искали точно така да стане.
На тестовия етаж май са ходили Ървинг, той рисуваше картини от етажа и Питър, той беше начертал картата.
На Марк ще му е най-трудно, дори и всичко да завърши успешно и да се реинтегрира напълно, все пак не може да е с две жени. Интересно коя ще избере.
Въпроси много остават, да видим в 3 сезон.

# 176
Наистина е интересно какво правят другите - примерно другият Марк (възрастният мъж от първи епизод на втори сезон) каза, че неговият тим никога не е довършвал квота. Т.е. вероятно повечето други експерименти са провал, затова Марк им беше толкова важен.

Наблюдавани са, но май не ги чуват.

# 177
  • Berlin
Картината с надпис "Hang in there" (където е бележката с инструкции за коридора) е точно Дилън с разперените ръце, докато се опитваше да натисне двете неща - ръчки ли беше, бутони ли, едновременно, за да държи инитата в съзнание от края на 1ви сезон (ако не се бъркам както точно беше в тази ситуация, но е оттам). Скоро го забелязах.
В новата картина във фоайето са ми най-чудни фигурите най-горе, непознати са, другите около Марк са хора, които сме виждали вече, макар че трудно се разпознават всички, но съм сигурна, че сме ги виждали. Тези отгоре обаче не сме и предполагам, че са тайнственият борд, който говори чрез Натали.

А не бяха ли тези новите от други градове или нещо такова, единият май беше италианец? Т.е. не е само това забутано студено градче, а Лумон оперира на много други места. Не знаем какъв им е основният бизнес за пред обществото. Или поне аз не разбрах дали казаха нещо в епизода за мис Кобел, нали споменаха, че са работили във фабриката в градчето.

# 178
В първи епизод от втори сезон им пуснаха едно видео, в което казаха, че Лумон има клонове в над 200 държави.
Те са корпорация, т.е. би трябвало да има много бизнеси. Основното май е свързано с лекарства, но имат и странични, защото например градът (Киър - името беше споменато още в първи сезон) е техен.

Според мен, хората над Марк на картината, са предишните директори - онези от музея на восъчните фигури.

# 179
От уикито:
Цитат
Основана през 1865 г. от Kier Eagan и впоследствие управлявана от поколения Eagans оттогава, Lumon се разраства от бизнес, специализиран в мехлеми за локално приложение, до огромен производител на лекарства, биотехнологии, медицинско оборудване, козметика, продукти за лична хигиена и др. Според ръководството Lumon е активен от около 220 години и работи в 206 страни по света.
Оригиналното лого на Лумон, което впоследствие се променя на капка:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт