Severance

• 7 133
  • 200
  •   1
Отговори
# 75
Мисля, че Марк още не се е слял напълно. Вероятно внимава какво прави, след случилото се с Пити, затова трябва време.

Аз си мислех, че целта на историята е да сплашат инитата, да внимават с желанията и постъпките си (т.е. да не стават прекалено смели в желанията си). Предполагам, че е измислена, или ако е имало такъв човек, той се е самоизключил от семейния бизнес.

В едно видео казаха, че Дитер символизира външния свят (на аутитата) и целта е да се внуши на инитата да не се опитват да прекарват твърде много време там, защото е опасно и ще пострадат.

# 76
  • Русе
Ървинг подозираше Хели от самото връщане. През цялото време би следвало да е Хелена, защото веднъж влязла , няма как да допусне отоново Хели, която няма да има спомени за деня, в който е била Хелена. Изглеждаше ми, че между Ървинг и Хелена има и някаква друга връзка. Начинът по който говореха пред водопада изглеждаше сякаш знаеха един за друг повече, и е възможно актът на Ървинг срещу Хелена да е бил в посока Марк и Дилън- да са по-внимателни ,а той така или иначе беше решил да излезе от играта.
   Библейската история с брата е като повечето библейски истории - непослушният е наказан. Непослушният обаче е слушал околния свят. Нещо, което в Лумен не се толерира. Напротив - стремят се към пълна изолация и моделиране на съзнанието в рамките на измислените правила.

# 77
На мен епизода ми беше зловещ и неразбираем. Като цяло точно като тим билдингите, безсмислено, идиотско, някой прави секс и някой превърта.

# 78
  • Вестерос
Изгледах новия епизод, много странен, но накрая уау.
Не съм сигурна дали гората не беше някаква симулация, как така там се събудиха директно.
Скрит текст:
За Хейли беше ясно, но защо спа с Марк, хммм, сигурно, за да не търси той жена си, нали бил близо до целта в работата...
Историята с брата беше крийпи, според мен е измислица.

# 79
  • Berlin
Просто тогава ги активираха (или това е логичното обяснение). Аутитата са отишли и са събудили инитата. Тогава би трябвало това да е истинска гора. А, също така разбраха малкото име на Милчик сега. Нали преди това мис Хуанг спря жената на Дънкан, когато тя го спомена.

# 80
Да, Сет. Предполагам , че Дилън и Ървинг са говорили за това (не помня) и той е научил от там.
Впрочем, видях промита за до края на сезона - Милчик май наистина не е харесал картините - освен ако не е подвеждащо, в един момент изглежда, че му е писнало от всичко 🙂

# 81
  • Berlin
Той изначално ми изглежда киселяк и с тая мазна изкуствена усмивчица…😀 хич не му вярвам на Милчик.
Хели се обърна към него със Сет, когато Ървинг я давеше.
М/у другото Ървинг нали все му се спеше и сънуваше една черна смола, която залива офиса, не са давали повече това. Предполагам, че аутито му будува през нощта и затова. Може би сега ще видим с какво се занимава, откъде има адреса на Бърт.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 10:43 от abs

# 82
Беше свързано с това, че аутито му непрекъснато рисува коридора, като използва големи количества черна боя.
Т.е. подсъзнанието прехвърля данни от аутито към инито - иска да му подскаже, че това е много важно.

Помните ли сесиите с мис Кейси - когато тя му каза, че обича звука на радар, впоследствие се оказа, че кучето се казва Радар. Можем да допуснем, че и другите неща, които каза, са истина -
Скрит текст:
че обича да танцува и да прави любов и е популярен на местата, където ходи, че плува добре, че е спечелил трофей и е бил във вестника...

Ървинг е бивш военен и не е там заради парите или заради травма - вътре е, за да направи нещо. Интересно дали аутито му ще се ядоса, че се е самоуволнил.

# 83
Клип за повдигане на морала на колектива:

# 84
Утре ще го пусна на колегите Stuck Out Tongue Winking Eye

Противно на масата, последният епизод много ме забавлява - типичен тийм билдинг - водят ви на гадно място, никой не иска да е там, тъпи игри, накрая всички се натряскват, някои спят заедно, други се сбиват... Класика Stuck Out Tongue Winking Eye

Интересно е това с близнаците, точно в стилистиката на разделените съзнания, едно, разделено на две, едната част от теб се бори срещу другата и тн..
Много ме впечатли Хейли, че наистина беше аутито си, много добре се прикри, когато общуваше с Марк в палатката и тогава си казах - нее, не е аутито. И накрая - опааа!
Айде да идва утре Wink

# 85
Гледахте ли епизода? Simple Smile

Говори се, че ще има трети сезон, така че вероятно няма да видим всички отговори до края на този.

# 86
  • София
Изгледах.

Скрит текст:
Вече сме на 85%
Искам да видя какво ще стане, когато чукнем 100%
Дали ще е в края на този сезон или в началото на третия?

Видяхме тайнствения асансьор пак.
И не му дават лицето на преносвача.
Уф, какво пренасят? Клонирани и принтирани човешки части? Дадоха някакви стоматологични консумативи.

Сега ми се изясни, че Марк когато правеше секс с Еленка от Троя си беше инито му. Реинтеграцията му все още не беше задействана. Вече има извинение, хах. Ама не е извинен на 100% Все пак и инито му знае за Кейси и че е жива.
Но радвам се, че не оставят недоизказани неща и че за всичко си има връзка и смисъл. В смисъл за кратък момент през целия този тиймбилдинг може да е бил аутито, даже май дадоха един кратък момент с очите му, но през по-голямата част и особено там в палатката с фейк Хели беше профито.
И Марк все още не е изцяло слят. Но би трябвало и това да стане до края на сезона.

Този Дръмонд е доста плашещ...
И пак, думите му:
Когато Марк приключи с Колд Харбър, това ще е едно от най-великите творения за човечеството... Или нещо такова каза. Че е от изключително значение.

Погребението на инито на Ървинг беше ‘крипи’ и с тази диня от Малайзия...
Както и държането на г-ца Хуанг.
Забелязахте ли как Дилън си хапна ухото на Ървинг, метафора към предния сезона, когато се провикна, че вече ще го слуша/чува. И да, по-късно Дилън откри рисунката на Ървинг на асансьора.
Забелязахте как изчезна снимката на Ървинг от портрета на отдела на Марк? Бяха четиримата, а сега изведнъж все едно винаги са били само трима - Марк, Хели и Дилън. И не, не са се снимали отново... Поне, не го дадоха.
Уау.

С когото и да разговаряше Ървинг от телефонната кабинка е доказателство, че все пак има някаква организация или група от хора, които се борят срещу Лумен и това което представляват.

# 87
За мен още от началото на сериала, няма разлика между инита и аутита. Хели и Дилън непрекъснато повтарят, че са различни хора, но не са - просто мисловният им процес е разделен и нямат достъп до цялото си познание (за собствения си живот и за света).
Така че Марк е прав на сто процента (въпреки че той вероятно го каза, заради реинтиграцията си) - ини Ървинг не е мъртъв и няма нужда от погребение.
Освен това, чипът още му е в главата - не са го извадили. Ще се върне с едно натискане на копче. Евентуално. Милкшейк каза, че ще го "изтрият", но той също така каза, че онзи водоскок е най-високият водопад в света.

# 88
Благодаря за темата!
Аз изгледах 1 сезон още веднъж, че бях позабравила. От 2 сезон очаквам да качат 4 еп.
Интересно е че живеят с техника от 90-те години, а същевременно имат смартфони. Компютрите започват да се използват масово през този период. Споменават щат Делауеър, а такъв не съществува. Паралелни Вселени или виртуална реалност? Мислех и за пътуване назад във времето, за да поправят грешки, но тогава е нямало такъв щат.
Разбра се, че Марк им е важен за завършване на проект, дори му върнаха приятелите колеги. Той винаги си сменя обувките и часовника преди да отиде на работа. Защо? За обувките виждаме, че работят в едва ли не стерилна среда, всичко е бяло, но часовника? В техния отдел обработват някакви макроданни, които не ми се виждат важни все още, те през повечето време обикалят коридорите вместо да ги обработват Grinning
Май ще си задаваме въпроси още дълго щом ще има 3 сезон.
Не мога да не отбележа, че съм впечатлена от играта на Патриша Аркет. И другите се справят доста добре.  Актрисата, която играе Натали създаде образ на смесица от власт, подчинение и страх. Всички изглеждат като хора, които имат своята причина да са там.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 15:12 от daniela19

# 89

Общи условия

Активация на акаунт