Какво повече НЯМА да купя - 27

• 79 822
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Лошото е, че освен във веригите, в локалния месарски магазин последния път кебапчета също бяха много гадни. И от тях няма да купя вече, преди не бяха лоши. Кайма отдавна не купувам от веригите. Като цяло за свинско ходим до Дропла, засега само от там ми харесва.

Вчера вечеряхме кебапчета от младо телешко от Лидл. Супер са си. Понеже ги пека върху хартиена кошничка в Еърфрайера мога да видя колко мазнина изтича - ми 5 грама може би? О карначетата от младо телешко са супер. Наскоро взех и един биволски суджук - също беше екстра.
Аз говоря за свинско, телешкото не знам как е, защото не го ям...
Но някой горе май се оплакваш и от тях. Може би кофти партида. Ама като цяло разни хора разни вкусове.

# 286
От време на време веригите си пробутват нещо, което е за изхвърляне. Въпрос на късмет. При първия ми опит с кайма от тях попаднах на такава и сега колкото и да ми споделят, че каймата им е хубава, ами не, няма да си взема.

# 287
Лошото е, че освен във веригите, в локалния месарски магазин последния път кебапчета също бяха много гадни. И от тях няма да купя вече, преди не бяха лоши. Кайма отдавна не купувам от веригите. Като цяло за свинско ходим до Дропла, засега само от там ми харесва.

Вчера вечеряхме кебапчета от младо телешко от Лидл. Супер са си. Понеже ги пека върху хартиена кошничка в Еърфрайера мога да видя колко мазнина изтича - ми 5 грама може би? О карначетата от младо телешко са супер. Наскоро взех и един биволски суджук - също беше екстра.
Аз говоря за свинско, телешкото не знам как е, защото не го ям...
Но някой горе май се оплакваш и от тях. Може би кофти партида. Ама като цяло разни хора разни вкусове.

Да за телешка кайма става въпрос мното мазна младо теле ми е странна също

# 288
Все си казвам, че българско масло няма да купувам, че мирише на кисело и ето, че си изневерих. Купих едно масло "Саяна" - кисело, солено и миризливо! В какво да го слагам сега?
Толкова ли им е трудно на нашите да направят масло, което да не смърди на суроватка? Другите хора от Германия и Франция, дето произвеждат масло, каква технология ползват, че маслото им мирише и има вкус на масло?!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 23:26 от Michone

# 289
Има изкуствени ароматизатори с аромат на масло.

# 290
Същото масло имаме вкъщи, за кофата е, че не знам кога и от къде е купено. Скоро връщах вонящ Маркенбутер в Кауфланд.

Колбаси на "Фермата " нямам намерение да купувам повече No Mouth

# 291
Все си казвам, че българско масло няма да купувам, че мирише на кисело и ето, че си изневерих. Купих едно масло "Саяна" - кисело, солено и миризливо! В какво да го слагам сега?
Толкова ли им е трудно на нашите да направят масло, което да не смърди на суроватка? Другите хора от Германия и Франция, дето произвеждат масло, каква технология ползват, че маслото им мирише и има вкус на масло?!
И аз това се чудя, но си правя масло в къщи и то след седмица започва да мирише. Мисля , че му слагат нещо  на френското и немското.

# 292
Здравейте. Напоследък някой забелязва ли странна миризма/дъх при различни марки кисело мляко? Не уточнявам марките, сега ще обясня защо. Преди няколко дни установих такава миризма/дъх, сякаш малко като на риба, при определена марка. За съжаление я бях ползвала за закваска, тогава не бях усетила, защото вождещото е дъха, а не миризмата. И моето мляко също миришеше. Пазех кофичката от закваската+една неотворена в срок на годност са и миришеха. Днес от същия магазин взех друга марка мляко и е същото. Подозирам, че магазина не съхранява/транспортира правилно. Освен ако причината не е, че различни марки ползват една и съща стартерна култура.

# 293
  • оттам, откъдето започва България
Не, не съм забелязала странна миризма в различни марки кисели млека.

# 294
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Здравейте. Напоследък някой забелязва ли странна миризма/дъх при различни марки кисело мляко? Не уточнявам марките, сега ще обясня защо. Преди няколко дни установих такава миризма/дъх, сякаш малко като на риба, при определена марка. За съжаление я бях ползвала за закваска, тогава не бях усетила, защото вождещото е дъха, а не миризмата. И моето мляко също миришеше. Пазех кофичката от закваската+една неотворена в срок на годност са и миришеха. Днес от същия магазин взех друга марка мляко и е същото. Подозирам, че магазина не съхранява/транспортира правилно. Освен ако причината не е, че различни марки ползват една и съща стартерна култура.
Да мен много често вече няколко марки кисели млека ми миришат и дъхат като от на антибиотик или някакви хапчета.

# 295
Утре ще купя от друг магазин и ще видя. Странното е, че не изглежда като развалено и няма типичния мирис на развалено мляко. Една тежка, неприятна миризма, съгласна съм че може да се определи и на лекарство.

# 296
Бебешките млека, формула, като започва да им минава срока на годност започват да миришат на рибешко. Ако киселото мляко е правено със сухо прясно, защо да не мирише на рибок Thinking

# 297
  • Deutschland
На Йоткер крем, който се вари. Ръката ме заболя от бъркане и това не се сгъстява. По указание на опаковката го варих. Това не се случва за пръв път, затова приключвам и с кремовете, както и с маята.

# 298
  • Mediterraneo
Фрау, на Müller кремовете са страхотна алтернатива на Йоткер( ако не бъркам, че си в Германия). Изобщо, всички продукти за сладкиши вече от там взех да си купувам.

# 299
  • Deutschland
Да, в Германия.
Благодаря. Често купувам разни сладки неща от Мюлер, но кремовете съм ги пропуснала. Ще си купя следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт