За самочувствието и самооценката на децата ни

• 4 855
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
За богатите не знам, ама сладичките винаги в живота са по-харесвани. Се ла ви.
Иначе съм съгласна.

Друг въпрос е, че човек е склонен да се възприема като по-красив и по-умен спрямо другите, отколкото е. Природата ни е такава. Някои хора се притесняват, че може да не е така, и оттам да стигат до онова, на което викаме комплекси, други са еднозначно убедени в превъзходството си.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 08:28 от Магдена

# 121
Всички знаем предимствата от това да си  богат и красив. Неслучайно всички се стремят към това. 4-годишна, възпитавана, че е голяма красавица, ще тръгне по пътя на популярните момичета от филмите. Не, че има лошо, за всеки има място под слънцето. Децата са деца, днес си казват нещо накриво, утре са първи приятели. Не знам защо изобщо си слагате някакви си неща, че казало някакво 4-годишно хлапе. Не е лошо, че е отвърнала, напротив нека се защитава, но това, че я учите, че е най-красива......не смятам, че е ок. За всяка майка нейното дете е най-красиво. Как изобщо се сравняват деца, всичките са сладки и хубави, после стават намръщени пубери.....хаха

# 122
Вижте сега, никога не съм я възпитавала, че е най-красива, това идва от странични хора и случки. Не ме зарадва това, че дъщеря ми е обидила другото дете, а че се е защитила. Ако на мен ми се беше случило, щях да си замълча и да се разплача. Зарадвах се, че тя не е като мен със съзнание на жертва. И до днес избягвам при възможност конфликтите и ми се иска децата ми да не са такива (не да ги провокират, но да знаят как да се защитят).
За съжаление е истина, че на красивите им се получава по-лесно.

# 123
Както казах, прекалено голямо внимание се обръща на разменени думи от деца. Днес са се обиждали, утре са приятели, вдругиден - не е ясно. Плюс това не трябва да се приема всичко, казано от дете на родител, за "чиста монета". Понякога не са компютри, ами са компоти...

А умението да се защитиш без да нападаш, идва с житейския опит. Който пък, като дойде, никой не се сравнява с друг, освен ако не е супер кифла...

# 124
Вижте сега, никога не съм я възпитавала, че е най-красива, това идва от странични хора и случки. Не ме зарадва това, че дъщеря ми е обидила другото дете, а че се е защитила. Ако на мен ми се беше случило, щях да си замълча и да се разплача. Зарадвах се, че тя не е като мен със съзнание на жертва. И до днес избягвам при възможност конфликтите и ми се иска децата ми да не са такива (не да ги провокират, но да знаят как да се защитят).
За съжаление е истина, че на красивите им се получава по-лесно.
Последното не е вярно. Приемат ги като конкуренция и ги отбягват. Само при мъжете минава красотата, но не за семейство, а за развлечение.

# 125
Хубаво е да имаш собствено мнение, но и да не се изказваш категорично, щом има необятно познание - там отвън.
По-горе постнах цяло изследване по въпроса- в професионалната сфера е сравнението, не в любовния живот.

# 126
Защо изобщо тържествата в детската гредина трябва да са във формат, който дава възможност едни деца да блеснат, а други да се свиват или чувстват пренебрегнати? Общи песнички и танц за деца на 4 години би било достатъчно и всички деца ще участват равнопоставено. За родителите, които виждат децата си като по-надарени от другите и смятат, че заслужават по-голямо участие, нека да ги запишат в клуб по драма, танци, пеене. Не визирам нито Dragoness като родител, нито детето ѝ, но се хващам за това какви тържества се организират в детските градини.

# 127
С последното съм съгласна. Особено в детската градина трябва да се изявяват всички. Няма да забравя как имаха "открит урок" и госпожите не вдигнаха няколко деца. Сигурно не са били уверени дали ще дадат верни отговори, но, както и да се представеха, то родителите им са дошли да гледат тях, не чуждите деца. Трябва всяко едно дете да се изяви или да се правят общи тържества, т.е. всички да участват в някаква сценка или подобно, но горе-долу равнопоставено.

# 128
Хубаво е да имаш собствено мнение, но и да не се изказваш категорично, щом има необятно познание - там отвън.
По-горе постнах цяло изследване по въпроса- в професионалната сфера е сравнението, не в любовния живот.
Точно за професионалната сфера ги считат за конкуренция.

# 129
  • Пловдив
Офтопик.
Всички знаем предимствата от това да си  богат и красив.
Предимството да си богат, е повече от ясно, но не знам дали богатите са харесвани. Wink

# 130
Офтопик.
Всички знаем предимствата от това да си  богат и красив.
Предимството да си богат, е повече от ясно, но не знам дали богатите са харесвани. Wink

....не че им пука!

Общи условия

Активация на акаунт