Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 632
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета, надявам се да сте добре и успешно да преминават бременностите на всички! И аз в неделя разбрах, че съм бременна... много се радвам разбира се, но пък и се притеснявам защото има ЧПВ и защото когато го повдигнах на въпрос на джи пито, тя пак ми каза: "И какво от това, това няма влияние върху бременността, не се притеснявай". Първата ми бременност беше със секцио, може и да се наложи и тази да е така, което не криело, според докторите тук, никакъв риск. Но знаете как е - тревожим си се жените за всичко. Също така съм и притеснителна като дойде време за летене със самолет и затова си взимам 2-5мг диазепам, предписан от лекар преди две години (винаги ми помага да се отпусна), което ми се наложи преди 2 седмици, когато още не знаех, че съм бременна. Знам, че диазепамът е едно от най-вредните нещо по време на бременност и съм адски притеснена дали не съм навредила на плода несъзнателно. Също така и имам проблеми със заспиването от много време вече и един лекар в БГ ми препоръча реламакс и мелатонин, които си ми действат много добре, не съм ги взимала от неделята, когато разбрах, че съм бременна (не ме питайте как заспивам без тях и как ставам за работа и за детето,) но пак не съм сигурна дали е добре да се вземат тези двете в комбинация по време на бременност. От друга страна пък и не ми се яде нищо, мога цял ден на вода и един банан да изкарам, само вечер с мъжа ми и детето сядаме и хапвам по малко, нормално ли е това? Моля за съвет, от който е имал същия случай! Първият ми ултразвук е на 15ти Май и дотогава ще се видя в чудо от стрес...В началото на Май ще бъдем в БГ и исках да ви попитам за мнение какво, как и при кого да изследвам за този ЧПВ, защото тук изобщо не им пука, че съм бременна и го имам? Благодаря Ви предварително!
Здравей ,няма общо с въпроса ви , извявам се за което , но и аз имам проблрми със съня , та искам да ви попитам помагали ви реламакса?

# 601
Здравейте, Милена, да, реламакс с мелатонин заедно много ми помагат да заспя по-бързо. Също така и чета книга и киндел точно преди за заспя, което също помага, но след като разбрах че съм бременна само книгите не помагат, защото не съм взимала  реламакс с мелатонин, тъй като не съм сигурна дали са подходящи за бременни. Надявам се да се оправи вашият сън, стискам палци!

# 602
Здравейте, Милена, да, реламакс с мелатонин заедно много ми помагат да заспя по-бързо. Също така и чета книга и киндел точно преди за заспя, което също помага, но след като разбрах че съм бременна само книгите не помагат, защото не съм взимала  реламакс с мелатонин, тъй като не съм сигурна дали са подходящи за бременни. Надявам се да се оправи вашият сън, стискам палци!
а , пробва ли ли сте с чай лайка , той също помага за отпускането , но не върши чудеса .

# 603
а , пробва ли ли сте с чай лайка , той също помага за отпускането , но не върши чудеса .

Да, пробвала съм следните без никакъв ефект: капките и бонбонките на Бах, валериан, валидол, лайка, но на мен ми е в повече тревожността преди пътуването и самото движение, така че винаги за тези моменти ми е помагал най-много и 2мг диазепам, което е страшно вредно и опасно по време на бременност, та ще се радвам някой да ми сподели опита си в такива ситуации и какво най-много ви е помогнало! Благодаря!

# 604
На мен АГ в случай на тревога ми препоръча Рескю спрей. С чая от лайка и останалите билки като цяло трябва да се внимава по време на бременност.

# 605
  • Благоевград
Аз съм на Седатиф ПС, който може да се пие по време на бременност, хомеопатично. Консултирала съм се с 4-ма специалисти, за да съм сигурна. Помага ми за тревожността, особено при пътувате.

# 606
Аз съм на Седатиф ПС, който може да се пие по време на бременност, хомеопатично. Консултирала съм се с 4-ма специалисти, за да съм сигурна. Помага ми за тревожността, особено при пътувате.

Много ти благодаря за отговора, ще се опитам да го намеря тук в Англия, ако не успея, мислите ли, че има заместители, които ги изписват и тук? Извинявам се много, знам, че е сложно с това, че съм в друга държава... Благодаря много!

# 607
Bach Rescuе Original Спрей за напрегнати ситуации 20 мл е английско производство така че 100% ще го намерите там, понеже е хомеопатия предполагам дори без рецепта.

# 608
Bach Rescuе Original Спрей за напрегнати ситуации 20 мл е английско производство така че 100% ще го намерите там, понеже е хомеопатия предполагам дори без рецепта.

Много ти благодаря, преди съм ги взимала, ще ги пробвам пак, благодаря ви!

# 609
Heart Decoration amstel99 има тема АГ специалисти рискова бременност за гр. София.

N191 Green Heart Имах частични болки там и най-добре е консултация с АГ. Обикновено се появяват с промяната на хормоните, покачване на кг и неправилна стойка. Какви витамини пиете?
АГ ме посъветва да правя кратки разходки и ми изписа вит Д спрей, прегнакеър макс, калций (който може на първо време да усвоите чрез кисело мляко и лъжица сусам).

Yellow Heart Това е нормално придърпване, което ще усещате и ще се засилва до края на бременността. Матката расте, подготвя се.
На мен ми препоръча АГ, при болка да пия ношпа 3*1, алеракт (магнезий, липоева киселина и фолиева), както и лежане наляво. А след като й казах че имам и втвърдяване (контракции) на корема, изписа желязо.

И при мен е така от няколко дена, но предимно вечер. Аз съм в 17+6. И моят преглед е чак вторник, аз също се чудех дали може да е нещо сериозно, затова следя въпроса.

Момичета, в 18+4 г.с. усещам едно придърпване сякаш болка но не точно болка периодично през целия ден ниско долу в дясно сякаш точно над където свършва корема и започва свивката на крака. Дали е нормално или да си преместя прегледа при АГ за по рано, пада се чак във вторник.
Green Heart

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:40 от B_vas

# 610
Здравейте, в коя гестационна седмица може да се опреледи долу-горе какъв ще е размерът на бебенцето при раждане, ако хипотетично приемем, че раждането е на термин?
Въпросът е малко неадекватен май, но просто не знам как да се ориентирам за размера на дрешките, които да купя..

Това е прекалено много хипотетични неща. Вземете си по-големи дрехи бебето все някога ще ги ползва (но и сезонът има значение). Иначе моето например се роди в почти 37 седмица и даже размер 50 и беше огромен. Памперсите също. Та трудно е да се каже

# 611
Здравейте!
Аз имам по-страничен въпрос.
Бременна съм в края на 6ти месец. Одраска ме дворното ни куче с нокът. Няма кръв, кожата е като протрита. Кучето е обезпаразитено и няма директен контакт с други животни.
Има ли нужда да се предприеме някакво допълнително действие, освен стандартната промивка?

Благодаря!

# 612
Diva-ta,не.
Обикновената промивка върши работа.

# 613
Здравейте, дами!

Бихте ли споделили вашия опит по отношение на "слизането" или "падането" на корема?

Забелязва ли се отчетливо? Колко ниско слиза? Усеща ли се някакъв дискомфорт или симптоми, по които бихме могли да го разпознаем?

# 614
Здравейте, дами!

Бихте ли споделили вашия опит по отношение на "слизането" или "падането" на корема?

Забелязва ли се отчетливо? Колко ниско слиза? Усеща ли се някакъв дискомфорт или симптоми, по които бихме могли да го разпознаем?
Аз лично не забелязах слизане. Последния месец-два ми се пишкаше повече, но го отдавам на голямото бебе.

Общи условия

Активация на акаунт