Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 329
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
При мен от желязото се получава същия ефект
Здравейте момичета! Не знам дали е за тук въпросът ми (извинявам се предварително ако не е за тази тема), ноо бременна съм в 4ти месец. От две седмици пия Алеракт, Pregnicare и Biozin mama. Няколко дни след като започнах забелязах различен, тъмен (черен) цвят при ходене по голяма нужда. Никъде не намирам информация дали е възможно да е от някое от хапчетата, та въпросът ми е дали ви се е случвало и дали е нормално?

# 346
  • Благоевград
Момичета, имате ли болки в тази област, където съм отбелязала в жълто?

# 347
Здравейте! Утре влизам в 8г.с , със симптоми като постоянно гадене, виене на свят и кръвно 110/115 на 60/65 с пулс 60 😃 , та мин.седмица като ходих на преглед всичко с бебчето беше наред(Слава Богу) . Но гинеколога ми изписа trombo ass(аспирин). Вие приемате ли такива и какво мислите,какво бихте ме посъветвали? Знам,че го прави, за да си върже гащите тъй като съм с ИР, фамилно обременяване с високо кръвно и диабет. Но с това кръвно и пулс и това гадене и виене на свят... не знам какво да правя

# 348

Да, нормално е.

# 349
Да, да, да, да!!! Болка та болка имам точно там, на моменти страшна чак...

# 350
Да, когато съм стояла седнала и стана, точно там усещам тежест. След няколко минути, като се раздвижа, отминава

Галина, и аз бях с такива симптоми почти целия първи триместър. Кръвното ми беше почти през цялото време 90/60 и въпреки това имах назначени аспирин протект в началото и после минах на акард. Плюс още една шепа лекарства. Ако нещо те смущава и нямаш доверие на доктора, просто отиди на второ мнение при друг АГ

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 22:12 от Marmoleta

# 351
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Утре влизам в 8г.с , със симптоми като постоянно гадене, виене на свят и кръвно 110/115 на 60/65 с пулс 60 😃 , та мин.седмица като ходих на преглед всичко с бебчето беше наред(Слава Богу) . Но гинеколога ми изписа trombo ass(аспирин). Вие приемате ли такива и какво мислите,какво бихте ме посъветвали? Знам,че го прави, за да си върже гащите тъй като съм с ИР, фамилно обременяване с високо кръвно и диабет. Но с това кръвно и пулс и това гадене и виене на свят... не знам какво да правя
Моят съвет е да слушаш лекаря, запознат със състоянието ти, а не непознати жени във форум. Hug Ако нямаш доверие на този лекар, се консултирай с друг. При всички положения е много важно да се обсъжда с лекар всеки един медикамент, който се приема по време на бременността. Лекарят преценява риска според състоянието и така назначава терапията.

# 352
Аз пия, предписан от АГ, на който имам пълно доверие и каквото ми изпише го взимам.
Нали затова е проследяващ и са запознати с всеки организъм, който е различен и не може да се сравнявате с останалите мами. 😉

# 353
Здравейте, дами, бременна съм в осми месец и педиатърът ме посъветва да си сложа ваксина за коклюш. Четох, че се поставя в РЗИ, нещо има ли необходимо като медицинска документация, която да нося на място? Благодаря предварително!

# 354
  • Телиш/Плевен
Здравейте, дами, бременна съм в осми месец и педиатърът ме посъветва да си сложа ваксина за коклюш. Четох, че се поставя в РЗИ, нещо има ли необходимо като медицинска документация, която да нося на място? Благодаря предварително!
Трябва да попиташ следящия бременността гинеколог за такъв документ. С него се удостоверява, че си в 27-36 гестационна седмица от бременността и може да ти бъде поставена ваксината.

# 355
В София съм, да, ще звънна. Благодаря!

# 356
Към вече родилките мами, колко пакета следродилни превръзки ви бяха нужни в болницата,  тъй като тук в града ми няма никъде и да знам колко да си поръчам?

# 357
Здравейте ! Реших да питам и тук ... Вчера бях на първи преглед, видя се само плодно сакче все още без ембрион. Каза ми да отида следващия петък и вече трябвало да и видим и ембрион и пулс. Притеснително ли е това, че все още не се вижда ембрион ? По мои изчисления вчера съм била 5 г.с + 3 дни, а лекарката каза, че сакчето отговаря на 6 г.с + 3 дни, което означава, че върви със седмица напред.

# 358
Здравейте ! Реших да питам и тук ... Вчера бях на първи преглед, видя се само плодно сакче все още без ембрион. Каза ми да отида следващия петък и вече трябвало да и видим и ембрион и пулс. Притеснително ли е това, че все още не се вижда ембрион ? По мои изчисления вчера съм била 5 г.с + 3 дни, а лекарката каза, че сакчето отговаря на 6 г.с + 3 дни, което означава, че върви със седмица напред.
Не е притеснително, още е рано.
Всичко ще е наред Simple Smile

# 359
Към вече родилките мами, колко пакета следродилни превръзки ви бяха нужни в болницата,  тъй като тук в града ми няма никъде и да знам колко да си поръчам?

От тези по-дебелите според мен си вземи поне 2 пакета. След това можеш да ползваш обикновени нощни превръзки. Аз от дебелите ползвах само 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт