Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 654
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Да питам и тук, понеже вчера бях на преглед и лекарката не ми обясни много подробно за феталната морфология - по принцип се прави от 11 до 14 седмица, вие в коя седмица сте си правили/препоръчвате? 14 късно ли е? И до първия ден на 14 ли се прави или може и 14 и 5 дни примерно? Благодаря!

Добре е да проверите в конретната клиника (или с конкретния специалист), към която сте се насочили - в МЦ Марковс например в София, където правих аз, изискването е за между 12-13+6 г.с. - има го посочено на уебсайта им. Като проучвах други опции, срещах и по-различни изисквания

# 541
  • София
Само че Елена Павлова в 12 седмица ми каза, че  за да видим повече неща трябва да отида пак в 14 седмица, при положение, че имахме и пренатален тест.
С втората по същия начин, съответно не е имало причина толкова често ходене.
Да се има предвид, че някои лекари така процедират. За мен лично стоят други подбуди.

# 542
Възможно е. И аз бях при нея в 12+2, притеснявах се че е твърде рано, но това беше най-късната възможна дата преди коледните празници. В крайна сметка всичко протече наред и не ме е викала отново (и аз имах пренатален ако има значение). Същото беше и при 2рата ФМ, като даже ми каза че 3тата ни е изцяло пожелание ако решим да ходим. Та явно е индивидуално (ако бебенцето върви и назад и това си влияе), но все пак за ориентир е добре момичето да звънне където се е насочила и да провери как стоят нещата

# 543
Моята първа фетална беше в 12+6г.с. След това ми се наложи да отида за второ мнение за нещо друго и отидох при специалист по фетална в 14+6 и ми каза, че няма да ми направи фетална и да ми вземе пари за такава, защото измерванията вече няма да имат тази тежест, защото вече е късно (конкретно спомена че си има оптимални седмици за НТ), но ще погледне все пак обстойно. Просто било прекалено късно за заключения, които се правят на първа фетална, но аз така или иначе отидох за друго, просто търсих лекар, който е специалист и по фетална. За Варна става въпрос

# 544
Да питам и тук, понеже вчера бях на преглед и лекарката не ми обясни много подробно за феталната морфология - по принцип се прави от 11 до 14 седмица, вие в коя седмица сте си правили/препоръчвате? 14 късно ли е? И до първия ден на 14 ли се прави или може и 14 и 5 дни примерно? Благодаря!

Добре е да проверите в конретната клиника (или с конкретния специалист), към която сте се насочили - в МЦ Марковс например в София, където правих аз, изискването е за между 12-13+6 г.с. - има го посочено на уебсайта им. Като проучвах други опции, срещах и по-различни изисквания
Моят АГ ми препоръча Марковс и ми каза точно 11-14 г.с. Аз отидох в 12 и няколко дни. Сега ще правя в 20+няколко дни следващата. И точно при Павлова бях, не е споменавала нищо такова отново да се ходи. Просто каза, че това е, което се вижда на този етап. На втората морфология-повече неща се виждат.

# 545
здравейте , според календара ми овулацията ми е на 13=14 март , половият акт е бил на 8 ми март:Д  за първ път опитваме за бебе , и от 12 ти почна болка в стомаха и надут , а вчера и днес много болезнени гърди и аз не знам дали може да съм бременна или е от овулацията , моят цикъл е като часовник 28 29 дни , попринцип покрай овулацията имам сиптоми но чак такава болка в гърдите съм нямала от 2 години

# 546
Какъв е въпросът?

# 547
извинявам се за не уточнение дали болките в гърдите може да са симтоп на евентуална бременност или по скоро е много рано и самовнушение

# 548
Доста е рано, но ако овулацията е била по-рано, не е изключено. Но не бих се вторачвала в такива подробности преди да има положителен тест

# 549
Доста е рано, но ако овулацията е била по-рано, не е изключено. Но не бих се вторачвала в такива подробности преди да има положителен тест
за тест е много рано мисля  мц трябва да е на 28 чак според вас рано ли е

# 550
Ами рано е, да, особено при редовен цикъл

# 551
Симптомите на бременността поне при мен (и с трите) са едно към едно с тези на цикъла.

# 552
  • София
На мен единственият ми симптом беше, че ми се допишкваше през нощта. Описаното може и да са симптоми на бременност, може и да са свързани с овулация или цикъл. Много е индивидуално при различните хора и бременности. Ако закъснее, тест и това е.

# 553
Симптомите на бременността поне при мен (и с трите) са едно към едно с тези на цикъла.
Това беше и при мен и очаквах всеки момент цикъл.
Но имах и три дни закъснение.

# 554
Здравейте, момичета. В 11 г.с съм и днес след пишкане като се избърсах имах кафяво зацапване. Обадих се на АГ 3х2 но шпа ми каза да пия. Тъй като ми е първа и доста чакана бременност много се тревожа....

Общи условия

Активация на акаунт