Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 657
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
А някоя била ли е с назначено секцио заради голямо бебе?
Аз родих бебе над 4 килограма, но го очакваха доста по-малко и ме пуснаха естествено, но се превърна в спешно секцио, а бях стигнала 10 см, за много часове мъки. Не се пробвайте ако сте с голямо бебе за естествено, мъчение е за майката и за бебето. Имаше момиче, което раждаше когато и аз и роди бебе на 4 килограма след много, много часове и вече една година изпитва болки при секс и съответно не могат да го правят.

# 526
Аз това за голямото бебе и секциото не го знаех, но така се случи, че родих секцио и бебе точно 4 кг. Ортопедът на втория месец каза "добре, че така сте го решили, много рискове крие за бебето естествено раждане при такива размери". Говореше от гледна точка на своята специалност, но беше глътка свеж въздух след толкова нападки към мен и моето секцио Simple Smile

# 527
Не знам в чужбина примерно 4 кг нищо не са и не са причина за секцио. Пък познавам една родила и 5 кила, първо дете. То имаше малко проблеми но с рехабилитация се оправи. Пък второ според мен по-лесно ще излезе.

# 528
Аз това за голямото бебе и секциото не го знаех, но така се случи, че родих секцио и бебе точно 4 кг. Ортопедът на втория месец каза "добре, че така сте го решили, много рискове крие за бебето естествено раждане при такива размери". Говореше от гледна точка на своята специалност, но беше глътка свеж въздух след толкова нападки към мен и моето секцио Simple Smile
Аз съм много ЗА секциото ако жена иска такова. Естественото раждане крие много рискове, според мен ( и секциото също). Аз исках секцио, тъй като много се притеснявах от това да не се случи нещо с бебето при изваждането му, да нямам много разкъсвания и след това цял живот да не мога да видя нормален полов живот и някви такива неща. Това, че има схващане, че имунитета ще е по-голям са глупости. Моето бебе слава боги е боледувала само веднъж, докато бебета естествено родени боледуват през месец - два. Ако жена иска секцио няма какво да я нападат. Ако нещо се случи по времето на естественото жената ще обвинят не близките или докторите. По медиите имаше една новина, за родилка изгубила бебето си, защото "не може да напъва" и да пробва секцио другия път.

# 529
То не е само до това колко тежи бебето. Размерите на таза също са от значение. Аз например съм с много малки размери на таза. Следователно изобщо няма да рискувам, нито спрямо мен, нито спрямо бебето.

# 530
При мен имаше и други фактори, които според ин витро лекарката ми са доста пресилени, но знаете една жена като роди какво става - ако си родила естествено, що си се мъчила. Ако е секцио - то със секцио може всеки. Угодия няма. Лошото е, че тогава сме доста чувствителни и аз лично много тежко преживявах тези приказки.

# 531
Важното е да си непукист.
На никого не се обеснявам защо съм избрала секцио.
Първото родих нормално, бях с 9 см разкритие, като контракциите започнаха у дома и като падна тапата и станаха на 2 мин отидох в болницата, за 10 мин се появи юнакът, но имаше усложнения - прееклампсия, интубираха него, а мен 4 пъти и видях бебето след 2 седмици и двамата бяхме в интензивното, съответно и възстановяването ми отне близо месец. Не искам да си го причиня пак.
Масов хората имат предразсъдъци и държат на едновремешните порядки, то е същото и защо нямаш брак.
Затова за ваше улеснение, казвате по медицински причини и млъкват. 😁

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 21:19 от B_vas

# 532
При мен имаше и други фактори, които според ин витро лекарката ми са доста пресилени, но знаете една жена като роди какво става - ако си родила естествено, що си се мъчила. Ако е секцио - то със секцио може всеки. Угодия няма. Лошото е, че тогава сме доста чувствителни и аз лично много тежко преживявах тези приказки.
Който е казал, че със секцио всеки може не е раждаш секцио. При естественото се мъчиш няколко часа и край. При секциото силните болки продължават дни наред, а болката като цяло със седмици. Аз стигнах 10 см. за 10 часа без да ме хваща упойка, а два пъти ми слагаха. Сравнение със секциото си беше детска игра, въпреки, че болките си бяха много сериозни, но за часта за напъването вече не мога да кажа.

# 533
Много, много искам естествено раждане, но имам няколко брадавички около срамните устни и се тревожа че може да се предадат на бебчето. Имала ли е някоя от вас и задължително ли се свързват с човешкия папилома вирус? Цитонамазката винаги ми е била ок а и по цялото тяло имам много бенки и брадавици, задължително ли е тези в интимната зона да са по различни и опасни?

# 534
Много, много искам естествено раждане, но имам няколко брадавички около срамните устни и се тревожа че може да се предадат на бебчето. Имала ли е някоя от вас и задължително ли се свързват с човешкия папилома вирус? Цитонамазката винаги ми е била ок а и по цялото тяло имам много бенки и брадавици, задължително ли е тези в интимната зона да са по различни и опасни?
За какъв тип брадавици говориш? Ако са папиломи се третират, минава се лечение, преди това се правят и изследвания, за да се определи типа.. Предполага се, че АГ ги е видял досега??

# 535
Появиха се след като забременях заради отслабналия имунитет предполагам. Единият гинеколог каза че са напълно безобидни "папиломчета", при това доста известен репродуктивен. Другия ми АГ каза че ще пусне нова цитонамазка, защото се тревожи при естествено раждане че ще се предадат на детето и риска не е обоснован, но не иска да ги гори сега, каза ако бяха преди бременността можеше. Дерматолог пък каза че могат да се изгорят и сега..

# 536
Могат да се изгорят, но има шанс да се появят пак. За това се препоръчва да се горят след раждането. Мен ме мазаха с киселина, но ефект нямаше, не се махна.

# 537
А има ли дама сред нас, която е имала такива и е родила естествено? АГ ме наплаши  с бебчета, на които после са се появили брадавици на гласните струни или на уретрата и всякакви страхотии..

# 538
Да питам и тук, понеже вчера бях на преглед и лекарката не ми обясни много подробно за феталната морфология - по принцип се прави от 11 до 14 седмица, вие в коя седмица сте си правили/препоръчвате? 14 късно ли е? И до първия ден на 14 ли се прави или може и 14 и 5 дни примерно? Благодаря!

# 539
Да питам и тук, понеже вчера бях на преглед и лекарката не ми обясни много подробно за феталната морфология - по принцип се прави от 11 до 14 седмица, вие в коя седмица сте си правили/препоръчвате? 14 късно ли е? И до първия ден на 14 ли се прави или може и 14 и 5 дни примерно? Благодаря!

Аз си я направих още в началото на 12 седмица. Така ме посъветва АГ. И аз мисля, че е по-добре по-рано. Ако има някакъв проблем да се вземат мерки навреме.

Общи условия

Активация на акаунт