Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 663
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
А за колан за бременни какво мислите?
Този какво мислите за него?

Аз от това, което слушах на една лекция, разбрах че трябва да се вземе и носи ако лекар каже така. Предполагам той ще може и да посъветва кой модел

# 511
И аз мислех за такъв колан, но корема изобщо не ми натежаваше. Сега съм края на 8-ми месец и вече чувствам леко тежест. Не знам дали има смисъл от него, като цяло ако е нужен, ще е за 1-2 месеца. Повече смисъл виждам в колана за след раждане.

# 512
На мен също гинекологът, при когото раждах, ми препоръча колан. Не знам дали е била индивидуална препоръка, но съжалявам, че не я послушах.

# 513
Моя АГ го препоръчва с цел кожата да не се разтяга допълнително от натежаването през последните месеци.

# 514
Моя АГ го препоръчва с цел кожата да не се разтяга допълнително от натежаването през последните месеци.

Кожата няма как да не се разтяга,коланът няма да спре растежа на корема,може да го придържа да не тежи,но само това.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 20:16 от Smile_ :)

# 515
Разтягането на кожата е едно, допълнителното разтягане от гравитацията е друго.

# 516
Няма допълнително разтягане,не сме направени от желе,че от гравитацията коремите да стигнат до земята.

# 517
  • София
Колан по време на бременност може да е опасно да се носи. Питайте си АГ дали препоръчва.

Колан след секцио е вече коренно различно. Носех след секциото, защото иначе беше гадно усещане, но и той беше препоръчан от АГ.

ПС. Кожата е неизбежно да се разтегне. Grinning Този пък АК какъв е..

# 518
Някой може ли да ме ориентира, кога се налага избор на екип?
 Като си секцио например, задължително ли е? По мед причини.

# 519
  • Телиш/Плевен
Някой може ли да ме ориентира, кога се налага избор на екип?
 Като си секцио например, задължително ли е? По мед причини.
Когато искаш определен лекар да води раждането. Нищо задължително няма.
Аз съм раждала нормално без избор на екип, просто който беше на смяна, той пое нещата. При сестра ми първото секцио беше без избор на екип и я оперира отново който е на смяна. За второто секцио си беше харесала лекар и искаше при него и съответно плати за избор на екип.

# 520
Не е задължително.
Например за държавните болници знам, че отиваш да кажем в 8 месец на консултация за родоразрешение в самата болница, щом има мед. причини се определя дата и те оперира някой от лекарите, който е на работа тогава.

# 521
А някоя била ли е с назначено секцио заради голямо бебе?

# 522
Аз не, но съквартирантката ми в болницата я оперираха точно заради това - детето беше едро, с голяма глава. Нямаше други причини.

# 523
Аз не, но съквартирантката ми в болницата я оперираха точно заради това - детето беше едро, с голяма глава. Нямаше други причини.
Колко едро?

# 524
Изкарваха го детето над 4кг, роди се 3.600. Измерванията на ехографа в късна бременност не са съвсем правилни.
Все пак се вслушайте в лекаря ви, ако ви препоръчва секцио заради големината на бебето, всичко минава и заминава и не е толкова страшно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт