Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 670
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, дами,

В края на шеста седмица съм и вчера бях на лекар, като той не засече регулярен пулс, а само единични пулсации.

Според него размерът на сакчето си отговаря на седмицата. В четвъртък съм пак на преглед, но ми е свито сърцето. Според вас трябва ли да се притеснявам и има ли вероятност сърчицето на плода да се регулира до тогава?

# 496
Здравейте, дами,

В края на шеста седмица съм и вчера бях на лекар, като той не засече регулярен пулс, а само единични пулсации.

Според него размерът на сакчето си отговаря на седмицата. В четвъртък съм пак на преглед, но ми е свито сърцето. Според вас трябва ли да се притеснявам и има ли вероятност сърчицето на плода да се регулира до тогава?

Още е много рано. Щом отговаря на седмицата това е много добре. Изчакай и не се притеснявай, най-вероятно другия път ще се чуе добре.

# 497
Здравей те Бременна съм в 8 гс от няколко дни имам бяло течение на малки парченца
Тово нормално ли е ? Някои от вас имала ли е таково нещо?

# 498
Имате ли голяма разлика с килограмите на бебето дадени в приложението за дадената седмица и реалността? На какво може да се дължи?

# 499
Бях на 1 преглед в 5+6 гс тогова се видя само плоден сак и жълтично мехурче утре пак съм на преглед за да видим ембрион и пулс а приложене нямам първа бременнос ми е и много ме е страх до не стане нещо лошо

# 500
Roza, и при мен към 8 г.с. се появи бяло течение, но е по-скоро воднисто-бяло и е само по тоалетната хартия. Първият ми преглед по ЖК, когато задължително ще пусна микробиология ще е след 3-4 седмици и ми е доста притеснено. Най-добре АГ да те види.

# 501
Силното бяло течение е нормално за бременността. Разбира се, ако има нещо съмнително като миризма, сърбеш или др. всенага се правят иследвания. Но ако е обукновенно течение няма място за притесняние.

# 502
Момичета, излезе ми херпес на голямата срамна устна, АГ ми предписа ацикловир да го мажа 5 пъти на ден 5 дни, според нея е от претриване от много ходене с тесен клин и бельо. В момента съм в 17 г.с. има ли шанс да родя нормално или вече задължително секцио?Sad

# 503
Момичета, излезе ми херпес на голямата срамна устна, АГ ми предписа ацикловир да го мажа 5 пъти на ден 5 дни, според нея е от претриване от много ходене с тесен клин и бельо. В момента съм в 17 г.с. има ли шанс да родя нормално или вече задължително секцио?Sad
Разбира се, че има шанс. Това с херпеса е нещо незначително. Ацикловир веднага действа, мажете се и ще мине за нула време.

# 504
Аз също имах херпес, който изби на д-то в 8ми месец. Пуснах изследване за тип 1 и тип 2. Ако е генитален  , то при активна инфекция и налични раничка или лезии близко до термина не е препоръчително естествено раждане. Трябва да са минали поне 10 дни, така знам аз

# 505
Бихте ли препоръчали колан за бременни? Какво мислите за този някой ползвал ли го е?

# 506
Момичета как да разбера какъв размер колан да си взема, за след раждане? Ще поръчвам онлайн и няма как да го видя.

# 507
Момичета как да разбера какъв размер колан да си взема, за след раждане? Ще поръчвам онлайн и няма как да го видя.
За след раждане коланите не са препоръчителни. Коремът трябва да се събере сам. В противен случай мускулите стават лениви и ще увисне.

# 508
Глупости, аз носих колан 12 седмици след секциото и ми е супер коремът

# 509
А за колан за бременни какво мислите?
Този какво мислите за него?

Общи условия

Активация на акаунт