Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 272
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, дали знаете кога е най-подходящото време за взимане на секрет от цервикален секрет за ПСР изследване (вирусология). В момента съм в 10гс. АГ иска да ми изписва директно АБ, обаче аз искам да се убедя, че имам инфекция... защото се притеснявам от приемане на АБ просто превантивно.

# 481
На мен ми взеха цервикален секрет в 6г.с, когато се наложи да лежа в болница - излезе гъбичка, но отказаха да ми изпишат антибиотик за нея преди 12г.с.
. В 12та при регистрацията отново ми взе вече моето АГ- цервикален секрет и цитонамазка. Отново си я имаше Кандидата, а антибиотик ми изписаха към 13г.с.

# 482
Антибиотик за гъбички? 🤨 От антибиотика гъбичките стават по-зле

# 483
Ами да не лъжа - изписаха ми Макмирор и дежурната ми каза, че е антибиотично. Трябваше да го слагам вагинално.

# 484
Видях го това лекарство, комбинирано противогъбично и антибиотик, така по има логика

# 485
Здравейте, някой знае ли направление номер 9 за женска консултация, важи си като останалите направления 30 дни, нали? Имам такова пуснато от 6.03 но ще успея да се запиша края на месеца.

# 486
Здравейте, някой знае ли направление номер 9 за женска консултация, важи си като останалите направления 30 дни, нали? Имам такова пуснато от 6.03 но ще успея да се запиша края на месеца.
Всички направления важат по 1 месец

# 487
  • Благоевград
Всички направления важат по 1 месец

Не, направленията важат 30 дни. Скоро си изтървах така едно направление и попитах личния лекар, който ми каза 30 дни.

# 488
Здравейте! За настинка и болно гърло какво приемате? АГ ми препоръча Авирон рапид, но не знам как влияе на имунологията. Доколкото знам Биозин мама се препоръчва по-често в такива случаи.

# 489
Биозин мама, инфлуцид 3х1, трахизан може за гърлото, назорикс ако е запушен носа и до 3 х 500мг парацетамол на денонощието при висока температура 🤗

# 490
  • София
Здравейте,
В момента съм в 6-та гестационна седмица и се опитвам да разбера как стоят нещата с посещенията при личен лекар и направленията за гинеколог. При вас как протече този процес – колко често ходехте при личния си лекар и лесно ли получавахте направления за АГ?
Имам запазен час за първи преглед и установяване на бременността( след около седмица) в частен кабинет, но бих искала след него консултациите да минават по каса. Личния днес ми каза, че чак след третия месец има нужда от направление. Кога посетихте за първи път АГ и аз ли съм нетърпелива да бързам толкова много?

Аз си платих пакет за следене и честно казано останах доволна. При ЛЛ не съм ходила веднъж дори по време на бременността, не съм се занимавала с направления.

# 491
Здравейте,
В момента съм в 6-та гестационна седмица и се опитвам да разбера как стоят нещата с посещенията при личен лекар и направленията за гинеколог. При вас как протече този процес – колко често ходехте при личния си лекар и лесно ли получавахте направления за АГ?
Имам запазен час за първи преглед и установяване на бременността( след около седмица) в частен кабинет, но бих искала след него консултациите да минават по каса. Личния днес ми каза, че чак след третия месец има нужда от направление. Кога посетихте за първи път АГ и аз ли съм нетърпелива да бързам толкова много?

Аз съм в 8 г.с. и взех едно направление от ЛЛ, като ми обясни, че следващото направление което ще ми даде ще важи за следене по време на цялата бременност. Попитах АГ и каза, че започва консултации и прегледи за следене от 10-11 г.с.

# 492
Heart stonefaced благодаря. Да не очаквам чудеса веднага..
Киселини имам от време на време, но ги стопирах, след като АГ ми спря тестени и сладки изделия, но вечер като легна се връщат и един Стопацид, временно оправя нещата.

# 493
Момичета, някой може ли да ми даде информация относно заплащането на болничния преди раждане. Ако работата ми не позволява след петия месец да работя и изляза в болнични до раждане това както ОЗ ли се плаща, т.е. 80% от заплатата или е по-различно?

# 494
Момичета, някой може ли да ми даде информация относно заплащането на болничния преди раждане. Ако работата ми не позволява след петия месец да работя и изляза в болнични до раждане това както ОЗ ли се плаща, т.е. 80% от заплатата или е по-различно?
Като ОЗ. Има отделна тема за тези въпроси

Общи условия

Активация на акаунт