Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 289
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Зависи какво имате предвид.
На 20 юни ви е термина или на 20 юни излизате в 45 дневния болничен за бременност и раждане.
Ако на 20 юни излизате в 45 дневен, ще ви трябват болнични от 01.05 до тази дата, мисля че няма вариант без ЛКК.
Ако пък тогава ви е термина, то значи някъде около 5-6 май ще имате право на 45 дневния.

# 466
Зависи какво имате предвид.
На 20 юни ви е термина или на 20 юни излизате в 45 дневния болничен за бременност и раждане.
Ако на 20 юни излизате в 45 дневен, ще ви трябват болнични от 01.05 до тази дата, мисля че няма вариант без ЛКК.
Ако пък тогава ви е термина, то значи някъде около 5-6 май ще имате право на 45 дневния.
От 20ти излизам в 45дневен.

# 467
В такъв случай от 01 май до 20 юни ще ви трябва болничен.
От личен лекар или АГ може да си вземете мисля макс 14 дни и след това трябва ЛКК.

# 468
В такъв случай от 01 май до 20 юни ще ви трябва болничен.
От личен лекар или АГ може да си вземете мисля макс 14 дни и след това трябва ЛКК.
От Аг ще взема, но с ЛКК не съм запозната как се случват нещата ?

# 469
И аз не мога да ви кажа, според мен АГ трябва да ви прати към ЛКК за удължаване.
Не знам как е по различните градове и при различните АГ.

# 470
Аз бях хоспитализирана, от там ми издадоха болничен 33 дни, от там нататък посещавам АГ-то ми няколко дни преди приключването на болничния, за да си дам амбулаторната карта и да напишат нов и да придвижат. Пък той има ЛКК, не ходя на друго място.

# 471
Кога е обичайно да се увеличи пулса? В 8 г.с. и 4 дни съм и от известно време усещам едно “думкане”, но часовникът ми показва от 70 до 85-6, т.е. не е нещо фрапантно, но си го усещам и малко взе да ме притеснява.

# 472
  • София
Аз цяла бременност (или поне откакто го проверих), си откарах с пулс 100. Не съм го усещала по никакъв начин обаче, виждаше се на меренето на кръвно. Винаги е хубаво да си питаш следящия АГ, той знае най-добре.

# 473
Има ли мами,  дето се следят и ще раждат в Щерев? Имам питане, знаете ли какво се случва ако следящия ви не е на смяна, но момента настъпи? Обаждат ли му се, или го замества друг?

# 474
  • Телиш/Плевен
Има ли мами,  дето се следят и ще раждат в Щерев? Имам питане, знаете ли какво се случва ако следящия ви не е на смяна, но момента настъпи? Обаждат ли му се, или го замества друг?
Попитай в тази тема.

# 475
Момичета, вече съм почти в 22ра седмица, но горчивият, метален вкус и повишеното слюноотделяне не спират. Има ли други мами с тези симптоми във втори триместър? Чета, че при повечето отшумяват след първи..

Горчивината в устата реално от високите нива на прогестерон ли е?

# 476
И аз бях така, по някое време изчезна, но се появиха гадене, киселини, а сега трети триместър запушен нос, секрети, кръв, подуване на тялото, най-вече краката, високо кръвно, но в петък съм на кардиолог и ще ме види.
Част от симптомите на бременността е, да й се насладим с всичките й минуси. 😉

# 477
B_vas, да не те плаша, но при мен отокът на краката изчезна 10 дни след раждането. Едвам си обух обувките за изписването, а вкъщи, като ходех боса, имах чувството, че стъпвам в локва.
С тази бременност обаче гаденето е ад. Почти целодневно е, вече съм в края на първи триместър, не намалява.

# 478
Здравейте,
В момента съм в 6-та гестационна седмица и се опитвам да разбера как стоят нещата с посещенията при личен лекар и направленията за гинеколог. При вас как протече този процес – колко често ходехте при личния си лекар и лесно ли получавахте направления за АГ?
Имам запазен час за първи преглед и установяване на бременността( след около седмица) в частен кабинет, но бих искала след него консултациите да минават по каса. Личния днес ми каза, че чак след третия месец има нужда от направление. Кога посетихте за първи път АГ и аз ли съм нетърпелива да бързам толкова много?

# 479
Когато установих бременност с домашен тест, отидох при ЛЛ като го помолих за направление за АГ, защото съм бременна. Най-напред ми издадоха направление с диагноза "Аменорея", с което направление отидох два пъти при АГ на преглед. Падна се така, че точно след тези два прегледа вече бях средата на трети месец, та ЛЛ ми издаде тогава вече направление за следене на бременност. След като ви издаде Лл направлението за проследяване, продължавате да ходите само при АГ. Поне аз бях така.

Общи условия

Активация на акаунт