Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 655
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета. В 11 г.с съм и днес след пишкане като се избърсах имах кафяво зацапване. Обадих се на АГ 3х2 но шпа ми каза да пия. Тъй като ми е първа и доста чакана бременност много се тревожа....

И аз точно в 11 гс получих такова. Отидох на спешен преглед, всичко беше ок. В следващите 2 седмици имах още 3-4 пъти по няколко капки и приключи.
Ако сте много притеснена, отидете на преглед. Ще погледнат бебето и ще видят дали има отлепяне на сака. Ако можете да издържите психически, проследете ситуацията. Принципно съвсем слабо, кафяво, не е проблем, ако е обилно и ярка, червена кръв, тогава директно в спешното.

# 556
Здравейте, оказа се че силните болки в ребрата са от междуребрена невралгия. Изписаха ми милгама два пъти по една таблетка. Имала ли е някоя от вас подобна диагноза. Как се справяте с тази силна болка, вече не издържам, не спя от болка.

# 557
  • Благоевград
Здравейте, оказа се че силните болки в ребрата са от междуребрена невралгия. Изписаха ми милгама два пъти по една таблетка. Имала ли е някоя от вас подобна диагноза. Как се справяте с тази силна болка, вече не издържам, не спя от болка.

Милгама съдържа Б12 цианкобаламин. Ако не усвоявате тази форма на Б12 няма да Ви подейства.
Консултирайте се с лекар за отделен прием на Б1 тиамин и Б12 метилкобаламин, както и Б6. Тази комбинация е много добра за дискови хернии и невралгии, а витамините не са противопоказни по време на бременност.

# 558
Здравей, бях със същите болки в началото на януари, след силна и продължителна кашлица, минава бавно, но минава.
Аз не съм вземала лекарства.

# 559
Здравейте, момичета. В 11 г.с съм и днес след пишкане като се избърсах имах кафяво зацапване. Обадих се на АГ 3х2 но шпа ми каза да пия. Тъй като ми е първа и доста чакана бременност много се тревожа....
Може да се дължи и на нисък прогестерон!

# 560
Здравейте, момичета! Прочетох темата и останавам с впечатление, че зацапването/кървенето в ранна бременност (до 13 семица) е много често срещано. При установяване на настоящата ми бременност лекарката ми каза да започвам дуфастон 2х1. Въпреки това се появи зацаповане, което започна около 7-8г.с и продължи до 12г.с. Беше кафяво на цвят и от време на време имаше образовнаия, приличащи на конци, много странно. Когато се случи зацапването бяхме в провинцията и ходих по спешност в болницата и лекартя ми увеличи дозата дуфастон на 3х1 и ми биха инжекции с нош-па. Нямаше огромен ефект, всеки път при ходене по нужда забърсвах по малко кафяво зацапване. Междувременно записах час при един извествен доктор, който ми спря дуфастона и каза, че зацапването е заради това, че плацентата се формира ниско долу и покрива маточната шийка и това е причината за зацапването и няма за какво да се притеснявам, че е тривиално това, което се случва.
До ден днешен изпитвам страх при ходене по нужда! Ужасно е!

# 561
При мен също 7-8гс имах зацапване за няколко дни. Оказа се отлепване на сака и бях на инжекции две седмици. Иначе бях на дуфастон преди това, но от него много ми се виеше свят и две седмици не можех да стана от леглото, така че го спрях.

# 562
Момичета, в коя седмица правихте втората ФМ? Д-р Ставрев ми препоръча 20та, но поради логистични причини запазих за точно началото на 22ра. Дали е късно? Изхождах и от идеята че по късно повече неща ще могат да се видят..

# 563
Мен ме записваха според часовете на АГ.

ФМ се правят обикновено в следните седмици/
1-ва – 11-13та г.с.;
2-ра - 18-23та г.с.;
3-та - 28-32ра г.с.

# 564
Аз правих два пъти втора, при двама различни, точно в тези седмици.
Още след първата звънях да си запазя час за редовна втора и там ми смятаха седмиците и ме извикаха в 22г.с. (д-р Желязкова, Варна).
През това време имахме съмнение за проблем и ходих при друг специалист за второ мнение, той също прави фетални морфологии (д-р Цонев, Варна) и ми каза да изчакаме и ми запази час за ранна втора фетална в 20г.с., за да може навреме да се види.
По мое мнение - повече неща се измериха в 22ра, а отделно в заключението на тази от 20та пишеше нещо, че оптималните седмици са около 21-22ра.

Скрит текст:

# 565
На мен ми предстои трета и ще бъде в 34 седмица.
Мен ме записваха според часовете на АГ.

ФМ се правят обикновено в следните седмици/
1-ва – 11-13та г.с.;
2-ра - 18-23та г.с.;
3-та - 28-32ра г.с.

# 566
И при мен щеше да е тогава, но тъй като се следя в Бс, а живея във Вн, решихме да е по рано. Така или иначе пак се вижда всичко, само където моята красавка се беше свила на кълбо и много - много не беше дашна. 🤣🤣

# 567
А феталната морфология включва ли фетална ехокардиография или кардиология се води? Или на това се ходи по желание или необходимост отделно? Защото четох че не всеки специалист по ФМ я провежда?

# 568
Феталната ехокардиография е отделен преглед. Аз бях насочена към нея и от двамата лекари, които ми правиха вторите фетални - по мое желание, въпреки че всичко изглеждаше добре, но аз имам вроден дефект на сърцето и изрично ги питах, но и двамата казаха, че ще видят, но е препоръчително да отида на специалист по фетална ехокардиография. Сам по себе си не е задължителен преглед. Този, при когото запазвах, ме извика и в различна седмица за нея (25).
Иначе по време на втората фетална пак гледаха сърцето, камерите.

# 569
Отделен преглед е от кардиолог. Аз имам запазена сега за края на месеца, ще идем само на нея и на втора фм две седмици по-късно  и нататък вече АКО нещо ни притеснява нас или следящия. Всичко зависи от тези прегледи сега. Иначе при мен за момента всичко се развива Ок.
Те и на ФМ си оглеждат сърцето, но аз искам за всеки случай кардиолог да си погледне. Не е задължителен, разбира се. То по дефолт няма нищо задължително тук - фм, бхс и пренатални - също.
Отделно се правят и двете, аз исках да нацеля една дата, за да комбинираме ходенето, но нямаше свободни за ехокг и се отказах и си оставих часовете така.

Общи условия

Активация на акаунт