Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Дева и какво последва? Какво беше лечението и от какво се беше получило?

# 46
И баща ми така имаше сърбеж няколко месеца и личния лекар само на дерматолог го прати. Казаха му суха кожа.
   Накрая стана с жълт цвят на кожата. Направиха ехография и по спешност беше опериран от запушване на жлъчните пътища.
 В епикризата пишеше че е приет с високи нива на АСАТ, Алат, ГГТ и билирубин.
Операцията беше успешна, възвърна нормалния цвят на кожата си още в болницата,  веднага след операцията.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 08:45 от kristinia

# 47
Тъй като имаше "съпричастност" и съвети към моята глупост с натриевия бензоат, рапортувам Laughing - нямаше никакви странични ефекти, даже и разстройство. Благодаря на Натка за съвета за пробиотик, изядох и половин кофичка кисело мляко също с пробиотик /друг е въпросът дали е имало кой знае колко/.Разбира се, липсата на проблеми не означава че бензоата може да се пие като лимонада, но поне можем да не се притесняваме от туршиите с такъв -:))
Радвам се че не е имало някакви драстични последици. Аз все пак бих направила курс с накакви пробиотици, това е огромно количество консервант, което си е на практика антибактериално средство, то така предпазва и храната от разваляне.
Ако имаш и ферментирали храни, яж и от тях, по възможност без бензоат Grinning

# 48
Аз всеки ден взимам пробиотик, а най-вкусна ми е суровата туршия и киселото зеле. Няма опасност да се натрупва количество. Не знам къде другаде /в кои храни/ бензоата се използва като консервант, аз го знам само за някои видове туршии, но ако се използва много или малко, като имам предвид възрастта ми, може да съм развила резистеност към него - шегичка.

# 49
Дева и какво последва? Какво беше лечението и от какво се беше получило?

От високия билирубин. Последва операция за премахване на жлъчния мехур.

# 50
  • Varna
Здравейте,момичета
тк повечето сте майки и знам,че лекувате всичко искам съвет за  лекарство или имуностимулатор за начална фаза на разболяване на възрастен.Не е грип сигурно тк още нямам температура,но започвам с лека кашлица и съм отпаднала и имам леки болки в тялото.
Ако има нещо,което бихте ми препоръчали и действа при вас ще съм благодарна.
Дали да не взема Авирон рапид.

# 51
На мен лично Авирон не ми помага с нищо. Аз лично започвам вит.С и Д (аз си го приемам зимата, но засилвам), чай от джинджифил също, но корен настърган, не изсушено нещо

# 52
Онзи ден се събудих с болки в гърлото и започващ да се запушва нос с натежали синуси. Взех 20 капки клеева тинктура + гаргара с разредена такава и успях да спра развитието. Три дни сутрин, обед и вечер пия по 20 капки.

# 53
  • Varna
Благодаря,момичета.Гърло не ме боли и ме притеснява само началото на кашлицата.Ще послушам съветите ви.Бъдете здрави❤

# 54
На мен лично Авирон не ми помага с нищо. Аз лично започвам вит.С и Д (аз си го приемам зимата, но засилвам), чай от джинджифил също, но корен настърган, не изсушено нещо
Към това аз добавям коластра в двойна на описаната на опаковката доза и цинк.

# 55

Пуснах изследвания профилактични след като лежах в болница за хиперемезис.
Тези показатели проблеми ли са?
От всичките изследвания само те имат раздвижване, хемоглобина от 103 съм го вдигнала на 118, което е ок, хематокрита излиза нисък с 0,01, това също не е проблем. Другите стойности са ми интересни, особено щитовидните. Щитовидни хормони съм изследвала досега 2 пъти и всичко е било в перфектна норма.
Сега съм в 9г.с

# 56
Много вероятно да имате хипертиреоидизъм. Сериозно състояние е. Идете на ендокринолог.

# 57
Аз да попитам след поставена ваксина срещу тетанус, нормално ли е краката да болят?
Ваксината е поставена след нараняване и отворена рана, не е от календарните имунизации, да поясня, ако има значение.

# 58
Здравейте! Пак съм аз с мъжа със сърбежа по тялото. Няма проблеми с черния дроб. Но му изписали инжекции 3бр.Флостерон. Чета кофти неща за тях, дали е ок да се използва? Той все пак има и високо кръвно, пие хапчета, но не знам дали това е най-подходящото? Май ще се търси мнение от друг лекар.

# 59
Здравейте.
Днес моя мъж си пусна изследванията назначени от личната ни лекарка.
На 41 години е .
Имаме час през новата седмица.
Според вас нормални ли са резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт