Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 873
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Не е нормално, Тет.

Петрова, това е КС, няма да го излекува. Причината трябва да се знае.

# 61
Моля за помощ за разчитане на този ферман. Благодаря!

# 62
  • Бургас
Това за пациента със сърбежа ли е. Предния път не бяха ли ви изписали пак така цал ферман. Или е било за друг потребител. Спомням си, че и на предния път пак имаше Атаракс.

# 63
За мазане няколко неща - на кожата и на скалпа, Флостерон инжекции, Фортекал и Атаракс. Какъв лекар ги изписа, личния ли?

# 64
Да, пак за същия човек става въпрос, отново Атаракс (не го приема засега..). Просто се опитвам да разбера дали пак е предприето лечение с кортикостероиди или този път е нещо по-различно. Съжалявам, че досаждам, но се опитвам да помогна някак..
Дева не. Дерматолог ги е изписал.

# 65
  • Бургас
Общо взето пак същото - кортикостероиди и антихистамин (противоалергично) и Атаракс да мирува човека Grinning
Ако предния път и сега нещата са изписани пак от същия лекар просто нямам думи.

# 66
Irene да, от същия са. Опитвам се да убедя човека, че е по-добре да потърси друго мнение, явно с този не са наред нещата. Реално има затихване, но нищо повече. После пак всичко се връща.
Изследванията му са добри, нямало нищо притеснително освен леко омазняване на черния дроб.

# 67
  • Бургас
Може да пробвате при друг гастроентеролог също за всеки случай. Баща ми имаше проблем, който първия гастро не можа да хване. Докато се мотаме стана доста късно.

# 68
Да, има час другата седмица. Да видим и там какво ще му кажат.

# 69
Това ми изглежда като немощ на доктора. Толкова много неща в рецепта не бях виждала предписани. За всяко местенце на сърбеж си има по нещо.
Някои неща разпознах.
Майка ми прави тежки алергии с обриви и сърбежи и тя обикаля години дерматолози и алерголози и прави разни тестове. С бронхиална астма е. Категорично не казаха от какво е, но си е диспансеризирана.
Когато избие и стане нетърпимо и помага Флостерона (видях че го има в рецептата) Хипертоничка е. Да, скача и кръвното няколко дни, скача и захарта (диабетик е), но само това и помага. Всякакви скъпи мазила е ползвала, но само инжекциите вършеха и още вършат работа. Въпреки че е с диабет и са противопоказни, просто няма избор.
Слагала е и Дипрофос. Аз също. Хипертоник съм и с преддиабет и също ми скачат кръвно и захарта. Налага се да пия допълнително хапче за кръвното няколко дни.
Да го имате предвид ако решите да слагате инжекции.
Атаракс майка също пие. Успокоява я.

Потърсете и друго мнение. Дано се разбере каква е причината.
Не изреждам какво съм разчела по рецепта. Може в аптеката да ви изредят всичко. Да видите и прецените, но потърсете и друго мнение.

# 70
Мен този "Атаракс" хич не ме успокояваше. Simple Smile Само споделям.

# 71
На майка и действа за нетърпимите сърбежи. На мен само за първи път като пих.
Неуролакс по ми помагаше.
А външно Тридерм. То и с тоя Тридерм си е стреляне напосоки, ама... За каквото ми е даван все помага 🤣

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 22:18 от Merelenda

# 72
Здравейте,
4-5 дни имам настинка и от вчера едното ми ухо има постоянен шум, опитах със запушване на носа, но излиза въздух само от другото ухо.... Някой знае ли дали е нормално и какво да направя? Преди месец имах шум в същото ухо но беше пулсиращ само в определено време, но отмина. Този сега е постоянен и си личи, че има проблем с налягането.. Моля за помощ.

# 73
Здравейте,
4-5 дни имам настинка и от вчера едното ми ухо има постоянен шум, опитах със запушване на носа, но излиза въздух само от другото ухо.... Някой знае ли дали е нормално и какво да направя? Преди месец имах шум в същото ухо но беше пулсиращ само в определено време, но отмина. Този сега е постоянен и си личи, че има проблем с налягането.. Моля за помощ.
През лятото на 2019-та изкарах много тежко възпаление на синусите. От лявата страна беше страшно. Сиво-зелен секрет, който беше като маджун (извинете!), болки, температура, тежест в лицето от ляво... Стигнах до два вида антибиотици и спешното в ИСУЛ. След това възпаление няколко години имах пулсация в лявото ухо и шум. Стигнах до прием в УНГ отделение и скенер на главата заради това ухо. Не можех да спя на ляво от пулсирането. Накрая изписаха някакви хапове за шум в ушите и поутихна. Още го усещам, но е търпимо. Вземете сериозни мерки, защото вече ни морят доста нахални вируси, които нанасят сериозни поражения.

Относно рецептите: първото е лосион за мазане на скалпа без измиване, който не е в готова форма, а се приготвя в аптеката. Отново съдържа ампула кортикостероид и предвид съставките е за себореен дерматит. Атаракс и Фортекал... Не разбирам защо и двете, като приложението им за обрив и сърбежи се припокрива, и няма нужда от двете.
Флостерон е кортико, бетаметаазон. Не знам, обикновено се прилага метилпреднизолон.
Себомакс е лосион против пърхот...
Алгопикс е шампоан против пърхот! За Бога, това са абсолютно процентно предписани продукти...
Бепантен е кремче за суха кожа.
Ужас! Друг лекар намерете...

# 74
Тоя човек продължават да си правят експерименти с него... То накрая и да му мине, няма да знае от кое е. Само дето ме съмнява де.
Ама и предните фермани, и сегашните - все едно че тук да пита човек на кого какво му е помогнало и да ги напише наред всичките. Ужас.
Кортикостероид, шампоан против пърхот, противоалергични (що да се чеше като може и да дреме Grinning ), мазило със салицилова киселина и още едно против сухота (има си хас, с тоя салицил)... и последният да затвори вратата.
И аз бих отишла и друг да видя какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт