Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Тя от известно време пита за всеки показател. Предния път е питала за TSH.

И на мен това ми беше направило впечатление, но си замълчах. Simple Smile И нищо не коментира, след като ѝ се отговори, а пристъпва към следващия въпрос.
От известно време имам оплаквания с виене на свят и главоболие. Минах на всякакви изследвания ПКК, щитовидна жлеза ходих на невролог и ме изпрати на ямр със съмнение за аденом или МС. Днес се отхвърли. Пуснах си вит Д и б12 и това излезе на резултатите и за това използвах вашата тема да ви попитам.

# 91
То, няма нищо лошо, че питаш, но не споделяш какви мерки си взела.
Например, изследва ли другите показатели на щитовидната, към които те насочих в онзи мой предишен пост? Защото при проблем с нея, е възможно коренът на оплакванията ти да е именно там.

# 92
Например, изследва ли другите показатели на щитовидната, към които те насочих в онзи мой предишен пост? Защото при проблем с нея, е възможно коренът на оплакванията ти да е именно там.
Консултирах се с личната и каза да отида на ендокринолог понеже имах завишен и пролактин той е пък 60. И не проведох никакво лечение. И другата седмица съм на ендокринолог , но замайването още го има както и главоболието забравих просто днес да си пусна и за желязо...

# 93
Здравейте, от сутринта безименният пръст на ръката ме боли, сега го виждам, че се е подул леко и е зачервен (нямам представа от какво, нямам отворена раничка или друго).
Скрит текст:

Има ли как да си помогна в домашни условия или да го намажа с нещо? Не ми се ходи за такава глупост при специалист.

# 94
Възпалено е, явно кожичка е дръпната. С ихтиол или риванол и лепенка.

# 95
Здравейте, тази вечер видях че имам червено петно на гърдата.
Но долната част под зърното.. Някоя имала ли е?

# 96
Скрит текст:
Консултирах се с личната и каза да отида на ендокринолог понеже имах завишен и пролактин той е пък 60. И не проведох никакво лечение. И другата седмица съм на ендокринолог , но замайването още го има както и главоболието забравих просто днес да си пусна и за желязо...

А на очен лекар ходила ли си? Ако имаш астигматизъм, това може да е причина за главоболие, виене на свят.
Беше писала някъде за събиране на граници на кръвното и аз отговорих, че таблетка валериан ги раздалечава.
За пролактина е много важно как се взема кръв, трябва половин час да лежиш и така да ти вземат. И най-малкото движение, напрежение, може д аго повиши.

# 97
  • Burgas, Bulgaria
След грип А ,може ли да се хване грип Б ,като имам предвид в рамките на два - три месеца след първото боледува от грип ?

Пп
Не мога си формулирам питанката по- добре ,извинете ме 😂

# 98
  • София
След грип А ,може ли да се хване грип Б ,като имам предвид в рамките на два - три месеца след първото боледува от грип ?

Пп
Не мога си формулирам питанката по- добре ,извинете ме 😂

Може. Точно това ми казваше една приятелка вчера, на която детето й изкара грип А преди Коледа, че изкараш ли грип А, много вероятно е да се заразиш и с грип Б. Незнам каква е взаимовръзката.

# 99
Не е връзка, а поради срив на имунитета си податлив на всякакви други вируси.

# 100
Възпалено е, явно кожичка е дръпната. С ихтиол или риванол и лепенка.

Ако има впит нокът, или отчупено парченце от нокът впило се в кожата, само с мазане нищо няма да стане!! Трябва си механично да се извади парченцето или да се повдигне впитото от месото..в зависимост от какъв е случая.

# 101
Тет, мина ли му на детето?

# 102
Дев...минахме през педиатър, ЛЛ и невролог вчера. Поуспокоих се. Според невролог който обстойно го прегледа няма нещо притеснително. Според ЛЛ също. Снимка на шийни прешлени направихме защото невроложката каза че може леко да са травмирани от удара, но не вярва де..но за да изключим все пак даде талон.
Педиатърът няма да го коментирам че ще е нецензурно - претупа прегледа, не разпита детето, каза нямало връзка нито с удара, нито с ваксината, разболявал се и от това го боляли краката?????и ни изпъди.
А той е здрав!!! Няма Т, не го боли глава, в тонус е, има апетит...грам симптом на болен няма.
Както и да е..Господ да ги пази децата ни!

# 103
Да минава бързо и да се успокоите! Flowers Four Leaf Clover

# 104
Скрит текст:

А на очен лекар ходила ли си? Ако имаш астигматизъм, това може да е причина за главоболие, виене на свят.
Беше писала някъде за събиране на граници на кръвното и аз отговорих, че таблетка валериан ги раздалечава.
За пролактина е много важно как се взема кръв, трябва половин час да лежиш и така да ти вземат. И най-малкото движение, напрежение, може д аго повиши.
Ходила съм на очен лекар дори ми правиха очен скенер и там всичко е наред. Винаги когато съм изследвала пролактин ме карат в лабораторията да лежа 15мин. И тогава вземат кръв. А да попитам дали може от липса на вит Д да ми е замаяно и да ме боли глава? Или имам дефицит и на желязо..но пък хемоглобина ми е 139. Мисля да отида на хематолог защото вече от две седмици съм в това положение и на работа дори не мога да отида ..

Общи условия

Активация на акаунт