Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 985
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
ЛЛ назначи на детето Тамифлу, понеже е с положителен тест за грип.
Листовката  на това лекарство е огромна, а страничните ефекти са същите, като симптомите на самия грип, а даже и в повече.
Честно казано се притеснявам да давам Тамифлу на дете в началото на пубертета, не съм сигурна дали бих го използвала и за себе си.
Моля за мнение все пак, ако някой го е използвал, дали е изпитал някои от посочените в листовката странични ефекти.

# 76
Най-честото оплакване от Тамифлу, е че порвъщат от него.

# 77
Тамифлу и на бебета го изписват, въпроса е дали ще се понася за пиене. Аз не съм дете и въпреки това имам затруднения с някои лекарства.

# 78
  • Varna
Момичета,някой от вас пребори ли го този грип вече и с какво?
Смазващо чувство и главоболие с ниска темп(колкото да ме мъчи )
Знам,че ниската темп казваха,че е показател,че тялото се бори с вируса и е хубаво да не се сваля,нали?
Иначе съм на косъм да обуя едни оцетени чорапи и да се събудя нов човек.
Не кашлям много(все пак взимам сироп Мукозим,за гърлото Бронхолитин(по-яки хапчета за гърло не съм приемала),разтварям терафлу) и се надявам да не стигна до антибиотик.

# 79
Момичета,някой от вас пребори ли го този грип вече и с какво?
Смазващо чувство и главоболие с ниска темп(колкото да ме мъчи )
Знам,че ниската темп казваха,че е показател,че тялото се бори с вируса и е хубаво да не се сваля,нали?
Иначе съм на косъм да обуя едни оцетени чорапи и да се събудя нов човек.
Не кашлям много(все пак взимам сироп Мукозим,за гърлото Бронхолитин(по-яки хапчета за гърло не съм приемала),разтварям терафлу) и се надявам да не стигна до антибиотик.
Температура преди 38 не е хубаво да се сваля, даже някои чакат и 38,5.

# 80
Вит Д. -резултат 10.9 какво означава?

# 81
  • Sofia
Нисък.

# 82
Силен недостиг, на ръба на дефицит.

# 83
# 84
Няма ли референтни стойности?
Моят АГ ми назначи вигантол и б12, при витамин б12 263, а д- 21. Но отстрани си пише за Д-то, че трябва да е минимум еди си каква стойност. Но при теб е голям недостига. Храниш ли се разнообразно? Да не повръщаш?

# 85
Няма ли референтни стойности?
Моят АГ ми назначи вигантол и б12, при витамин б12 263, а д- 21. Но отстрани си пише за Д-то, че трябва да е минимум еди си каква стойност. Но при теб е голям недостига. Храниш ли се разнообразно? Да не повръщаш?
Не , не се храня разнообразно. Да преди няколко дни имах така последователни дни в които повръщах

# 86
То не е от няколко дни това да се случи такъв дефицит. Трябва да се храниш добре. Бременна ли си?

# 87
Има отделни теми и за вит. Д, и за вит. В12.

# 88
Тя от известно време пита за всеки показател. Предния път е питала за TSH.
Най-добре си прикачи всичките изследвания, за да може цялостно да се види.

# 89
Тя от известно време пита за всеки показател. Предния път е питала за TSH.

И на мен това ми беше направило впечатление, но си замълчах. Simple Smile И нищо не коментира, след като ѝ се отговори, а пристъпва към следващия въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт